Фан Клуб: Вардар

П

Паспарту

Гостин
Вардар искаше да играе с Локо Софиа в Скопие но те не се с'гласиха и за това играха в Софија с ЦСКА.
И б'лгарските отбори не са много силни. Металург Скопие беше по добар от Локо Софиа и триабваше да победи но с'диата попречи.
Нашијат нацинален отбор е на последно миасто в квалификациите. Вие поне сте предполседни и с повече точки а и играете по добре.
Голјама част от добрите играчи на ЦСКА са чужденци - Мболи, Платини, Зику, Мораес, Нелсон - повечеро взети без пари, само за Платини платихме голјама трансферна сума около 800 000 еврто преди 3 години. Единствениат много доб'р играч от Б'лгарија е Делев от Петричко.
Може ли да ми кажете какви са заплатите на фуболистите в'в Вардар - наи големите?
Говори се че в ЦСКА петимата чужденци - Мболи, Платини, Зику, Мораес, Нелсон взимат 15-20 хилјади евро на месец но не е сигурно.
Со 800 000 евра во првенство како македонското, 2 години по ред ќе немаш пораз на стадион :icon_lol: Ние во моментов можеме да сонуваме за играч кој би го платиле 800 000 евра, а не би можел да ти одговорам кој играч е најплатен во Вардар, бидејќи тоа речиси и никој не го знае. Колку што сум запознаен, Вардар во моментов функционира со оние 200 000 евра од Град Скопје. Едно е сигурно, а тоа е дека сме далеку од сумата 15-20 000 евра месечно, не само во Вардар, туку во цело македонско првенство. Бугарското првенство беше класа подобро од македонското и во оние денови кога нашиот фудбал беше многу многу подобар, денеска разликата во клупскиот фудбал помеѓу нас и вас е неколку класи. Тоа е реалноста, ако ти значи нешто споредбата тогаш Вардар е со сличен квалитет (може малку подобар) од тимот на Металург...

Денес сонот на секој оној што игра во македонската лига е да направи трансфер во Азербејџан, Кипар или Казакстан, ете уште еден показател за (не)квалитетот на нашиот фудбал.

Фала за поправката Балкан Експрес, ете сум го заборавил Оса, значи сме играле без тројацата најдобри играчи, но и со нив мислам дека сигурно ќе изгубевме :)

З

Забавата е во Кругот

Гостин
И тие 3 ца да играле пак ќе сме изгубеле од нивниот резервен состав.......

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Фала за поправката Балкан Експрес, ете сум го заборавил Оса, значи сме играле без тројацата најдобри играчи, но и со нив мислам дека сигурно ќе изгубевме :)
Во тоа не се ни сомневам. Можеби само нешто поминимално. Треба да помине одреден период од неколку години за да ги стигнеме ЦСКА. Али добро, мрднаа работите од мртва точка. Да не бараме преку леб погача:)

П

Паспарту

Гостин
Во тоа не се ни сомневам. Можеби само нешто поминимално. Треба да помине одреден период од неколку години за да ги стигнеме ЦСКА. Али добро, мрднаа работите од мртва точка. Да не бараме преку леб погача:)
Да да, плус тоа колку повеќе вакви натпревари толку подобро за нас, барем на лице место и побрзо ќе можеме да го видиме реалниот квалитет на екипата. ЦСКА во моментов е еден од подобрите балкански клубови...

Ајде нека завршува побрзо репрезентативнава мизерија, па да се вратиме на првенството, следен е Металург! :)

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Навивачката група Комити го прогласува месец Октомври за месец на хуманост, овој месец нашата група ќе спроведе повеќе хуманитарни акции, и се надеваме истото ќе прерасне во традиција низ годините.
Секако ова е прва година да се спроведе вакво нешто па дозволени се и критики и исправки.
Најпрво се планира Комити да донираат маици и членски карти во домот за деца без родители 11 октомври во текот на следната недела, со што би се дал мал придонес, а во исто време и потсетување дека Комити не забораваат на младите Скопјани.
Последователно на донацијата во домот ќе биде крводарителната акција која ќе се биде во втората третина на месецот, па апел до сите Комити да се ангажираат околу акцијата и да учествуваат во истата. За точен датум ќе бидете известени по консултацијата со Црвен Крст, а за истата ќе бидете известени на нашиот сајт.
За крај е планиран подарок за Македонците во Албанија кој ќе се состои од маици, книги на македонски, македонски филмови и слично, со цел нашите да го одржуваат и да не го заборават мајчиниот јазик.
АПЕЛ ДО СИТЕ ДА УЧЕСТВУВААТ ВО ОВАА АКЦИЈА, да покажеме дека Комити имаат срце, дека Комити се грижат за своите.
За детаљи околу термините ќе бидете известени овде.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Одлични вести !

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=1410

Чекор по чекор, полека но сигурно, одиме кон ЕВРОПСКИ ВАРДАР!!!

Можеби ова не е нешто посебно, некој ќе рече ситна работа, но верувајте значи многу. Реномето и шмекот за натпревари со големи екипи вака се стекнуваат.

ЕДЕН Е ВАРДАР !!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ајде нека ми ја објасни некој поврзаноста со Фап Машина, појма немав дека има некаква, а секое лето сум у Никшиќ, иамм маица од ФМ... :) Челиче волимо те :P

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Како и да е Комити се спремаа да одат во Софија, но бидејќи беше пратено соопштение дека натпреварот ќе се игра пред празни трибини, се откажа гостувањето. Тие што ќе одеа за Софија беа свесни што ги чека таму, па за добро на групата мораше да се оди во Софија, тоа е фудбалот, ако си маж дома, биди маж и на гости... Следна прилика...
--- надополнето: Oct 10, 2011 2:42 PM ---
Ајде нека ми ја објасни некој поврзаноста со Фап Машина, појма немав дека има некаква, а секое лето сум у Никшиќ, иамм маица од ФМ... :) Челиче волимо те :P
Нема никаква поврзаност, дечките што свират во бендот се и членови на ФАП Машина.

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Уништен е графитот уште во раните утрински часови, не се радувајте не ви потрај ни еден ден
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:35 PM ---
имаше и други чкртаници лф и тнт се е покријано се гледаме на трибина кога тогаш
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:41 PM ---
326837_219040301496530_144057988994762_637876_140188284_o.jpg 335551_219039098163317_144057988994762_637873_1282662509_o.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom