Фан Клуб: Вардар

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Му го учука брат и тоа немиен,па Победа беше таа што го усрами Македонскиот фудбал,остај ги нека серат колку сакаат Прилепчаниве,(мислам провинцијалците) зборат за Скопје све и свашта,ама како беше она врти сучи во СКОПЈЕ факултет мора да се учи... тоа е тоа ;)
ова е многу добро :D
кој македонски фудбал бе алоо, никогаш не сме имале јак фудбал... уствари една сезона 87ма негде, и уште се збори за тоа :oops:

П

Паспарту

Гостин
ова е многу добро :D
кој македонски фудбал бе алоо, никогаш не сме имале јак фудбал... уствари една сезона 87ма негде, и уште се збори за тоа :oops:
Во споредба со фудбалот што го имаме во последниве 3-4 години, оној во 90тите е барем 100000000 класи над денешниов... Во 1987 година немавме јак МАКЕДОНСКИ фудбал, тогаш имавме јак Вардар во Југославија. Квалитетен македонски фудбал имавме како што кажав во 90тите, со полни стадиони и сосема солидни клубови. Без силни Вардар, Пелистер, Победа и Слога, едноставно нема фудбал во Македонија, или подобро кажано има, али ваков каков што е сега... Додека не застанат сите овие клубови на здрави нозе, фудбалот ќе си тоне во државава, а најмногу од тоа ќе пати репрезентацијата...

99% од навивачите на Вардар во моментов би отишле на натпревар против Пелистер и Победа, без разлика во која лига играат и каков тим имаат, отколку против Металург или Турново (колку и да се силни за наши услови).

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240

Ја разбрав дека ФК Миравци треба да добие 250 000 евра за да го отстапи местото во прва лига , што гледам сеа отприлика и таа е првата сума што ја одобрува град Скопје

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Ја разбрав дека ФК Миравци треба да добие 250 000 евра за да го отстапи местото во прва лига , што гледам сеа отприлика и таа е првата сума што ја одобрува град Скопје
Абе 1 000 000 евра :D
Лошо си слушнал изгледа;)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Абе 1 000 000 евра :D
Лошо си слушнал изгледа;)
Не сум слушнал лошо , зашо за ова знаев од пред недела и пол , така да се деси ова со Миравци ко што ми кажаа и дека Илчо ќе биде тренер .
Миравци отвориле сметка у Тутунска и тоа знам , у средата ја барале трансакциската да префрлат пари
Младинската школа ја давале на Змија , па на Сетинов да бидат координатори и не се договориле .

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Не сум слушнал лошо , зашо за ова знаев од пред недела и пол , така да се деси ова со Миравци ко што ми кажаа и дека Илчо ќе биде тренер .
Миравци отвориле сметка у Тутунска и тоа знам , у средата ја барале трансакциската да префрлат пари
Младинската школа ја давале на Змија , па на Сетинов да бидат координатори и не се договориле .
Абе нормално дека фрлиле некое евро, ама 250 000 евра, тие ни во Вардар не би дале, па камоли на Миравци...

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Абе нормално дека фрлиле некое евро, ама 250 000 евра, тие ни во Вардар не би дале, па камоли на Миравци...
Абе види ти кажувам што разбрав , се што ми кажаа до сега се деси , али и мене уште ми е чудно ова со париве многу ми се , баш коа ќе префрлат пари у тутунска ќе ми кажат за колкава сум станува збор , али па може да имаат трансакциски и во други банки , така да ... се е можно

И градот да го земе Вардар се договориле на вечера за 5 минути

П

Паспарту

Гостин
Де бре луѓе, истиве луѓе милиони за споменици и слични курци-палци префрлија преку банки, па една ваква смешна сума (за нив) нема да префрлат... Истренирани се овие, без проблем можат и жеден човек преку 10 реки да пренесат.

Овие ќе го ревитализираат Вардар, па после ќе удрат по него, а кога ќе ги изгубат изборите и ќе му се помочаат. Така одат работите во оваа држава за жал, додека има интерес ќе има и љубов. Не само спортот, него цела држава ни е во г*мна, само што уште не сме се освестиле, а кога ќе се освестиме, веќе се ќе биде мувлосано и скапано...

Овој е истиот Бичиклиски што водеше фолк емисии aka потрчко на "патриотиве"?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Едно кратко и јасно прашање до сите што се бунат и што се прозваа во дискусијата за Вардар што останува во прва лига и тоа дека било СРАМНО.

Срам е што Вардар останува во прва лига на легале начин, а ве немаше кога ВАРДАР тонеше и на утакмици имаше едвај 300 гледачи и губеше од тимови како Скопје. Тоа нели беше СРАМНО за клубот? Зошто тогаш не се прозвавте за дискусија или да му помогнете ?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.397
Поени од реакции
8.520
Не се дадени ниту денар оти газдата на миравци вашиот спасител е богат и има пари но наместо пари се договриле со милајков да ву дадат повеќе работа односно некој тендер со шлеперите што има газдата на миравци и чиста сметка за трчањето и агитирањето на дел од вашите членови од групата во кампањата на паралментарите избори !!!
Добор би било сега наместо вардар 2011 или вардар 1947 да бидите вардар-вмро дпмне (y)

П

Паспарту

Гостин
Не се дадени ниту денар оти газдата на миравци вашиот спасител е богат и има пари но наместо пари се договриле со милајков да ву дадат повеќе работа односно некој тендер со шлеперите што има газдата на миравци и чиста сметка за трчањето и агитирањето на дел од вашите членови од групата во кампањата на паралментарите избори !!!
Добор би било сега наместо вардар 2011 или вардар 1947 да бидите вардар-вмро дпмне (y)
Вака да бевте информирани и за случувањата во вашите клубови, можеби и ќе пркневте малце и немаше да бидете пред пропаѓање...

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Не си прај горан филмови дека ние сме заземале политичка страна. Да не ви правам споредба само со пријавите и некоја слика да ви нафрлам тука па да видиш кој е партиски обоен.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Хахаха колку хејтери значи имал Вардар,не за џабе Комити рекле: Сите сте за Вардар само не признавате.Абе јас да сум како Комита ултрас сите овие шо тераат еден исти муабет на незасновани факти шо драпаат дека се менувало Историја со една додавка во името кое утре ќе го нема одма бан..Па после толку примери од светот на фудбалов ви дадоа и пак по старо.НЕ знам шо тука е најасно.Миравци немаше можност да игра во 1 лига А Вардар го зеде Град Скопје и има пари и му го купи местото.Нема тука ништо нелегално и незаконско.

Kajgana Shop

На врв Bottom