Фан Клуб: Вардар

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ти тоа сериозен? Вардар единствен клуб што може да напуни 30.000 ??? Човеку па се утепав од читање постои по форумиве како ги омаловажуете другиве клубои. У стил кој бе Ренова, кој кур се они првенство да зема? Што бе Металург вештачка екипа, кој кур Шкендија албанска екипа. Епа разбудисе малце, било која од овја екипе да игра со Рома или незнам со кого играше Вардар, пак ќе биде градски пун. Појќе од очигледно е дека Скопје не е Скопје што смо научени да го глеамо, Скопје што од свекоаш навиало за Вардар. Тоа е факт што вие у никој случај ни сакате ни можете да го признаете. Колку и да го дигне Брацо Вардар, публиката ќе се врати само на европските утакмице, што горе-доле небитно им е дали е скопски Вардар или тетовски Тетекс. Доволен пример е Работнички-Ливерпул.... се напуни градски а тоа небеше Вардар нели ?
Не споредувај работнички и Вардар.... огромна е разликата меѓу двата клуба. Никого не омаловажуваме,ја говориме само вистината. Од историјата не се живее,точно,али историјата привлекува нели ? Зошто се наполни градски со Ливерпул,а не со елфсборг,или со тие ерменците што играа работнички ?
За тоа дека публиката ќе се врати само на европски утакмици исто не е точно... Трифун кога беше таа полусезона сите знаеме колку поголема беше посетеноста на градски на домашните утакмици нели ?
Пак ќе кажам,не се омаловажува никого,реалноста е таа :)
Болдот : Полн ќе биде можеби, али ќе дојдат за да ја гледаат РОма,а не ВАРДАР !!!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Ти тоа сериозен? Вардар единствен клуб што може да напуни 30.000 ??? Човеку па се утепав од читање постои по форумиве како ги омаловажуете другиве клубои. У стил кој бе Ренова, кој кур се они првенство да зема? Што бе Металург вештачка екипа, кој кур Шкендија албанска екипа. Епа разбудисе малце, било која од овја екипе да игра со Рома или незнам со кого играше Вардар, пак ќе биде градски пун. Појќе од очигледно е дека Скопје не е Скопје што смо научени да го глеамо, Скопје што од свекоаш навиало за Вардар. Тоа е факт што вие у никој случај ни сакате ни можете да го признаете. Колку и да го дигне Брацо Вардар, публиката ќе се врати само на европските утакмице, што горе-доле небитно им е дали е скопски Вардар или тетовски Тетекс. Доволен пример е Работнички-Ливерпул.... се напуни градски а тоа небеше Вардар нели ?
Ке му се придружам на Saber Rider и морам да се сложам со тебе некои ств претеруваат али во едно нешто не се слагам со тебе.Работнички го напуни градски со Ливерпул али по примањето на голови колку луѓе ги исвиркуваа на крај?Колку од тие беа дојдени да го гледаат Ливерпул а колку Работнички..

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Па во случај да се прави балканска лига,само Вардар би имал можност да доби повик бидејки Вардар е Вардар и никој неможе да му ја смени големата историја зад себе!! Имаше собир за балканска лига,али за тоа не се согласија Црвена Звезда и Динамо Загреб како што разбрав па незнам дали поворно ке има некваков собир за таа ситуација! Али и да играме во Мак.лига ние ништо не губиме бидејки очекувам трофеј секоја година а за тоа треба Брацо да се погрижи! А за тоа погоре многу нормлано е дека градски се напуни за Ливерпул а не за Работнички:tv:

Член од
7 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
151
:) Ми се свиѓа дискусијава. Епа вака Драчево, зашто тој пун стадион што сака да го гледа толку многу Вардар не е таков свекоја домашна утакмица ? Него само европска што Вардар ја игра? А кј смо кј Трифун... еуфоријата трае една сезона. И нас ни дојде Брацо, гледаност таја сезона имавмо невидена и што после една сезона-две, спласна све тоа. И вие бевте ист случај. А више кј смо кј исфируањата со Ливерпул исти се десија и на Македонија - Ерменија... и ? Тоа се само незадовлна публика од резултатот. Ако играте трагично ќе ве ебеме магично беше? Етети исти случај и кј вас.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
... било која од овја екипе да игра со Рома или незнам со кого играше Вардар, пак ќе биде градски пун.
@floopz,dobar ti e postot,se e na mesto napisano.
posamobendisana grupa od komiti nema,taka da neka ne te cudat nivnite postovi.i samo edna rabota,na toj famozen mec so roma na gradski stadion imase edvaj 4-5000 publika,a komiti bea edvaj okolu 100 dusi.
taka da e jasno deka obicniot gledac ne doagja da go gleda vardar od se sto se slucuvase izminative godini vo klubot.poznavam na desetici lugje sto ne propustale nieden mec na vardar,a sega ne odat niti pa imaat namera da odat na vardar.vardar NIKOGAS nam da bide toa sto bil porano.pregolemi se dupkite sto se napravija vo toj klub,i sega toa tesko pak moze da se popolni.
pa sekoj normalen koga ke go procita sledniov spisok na lugje:
BRACO
GRIZLI
TASKO
BORO
ORCE
i plus moze uste nekoj pomalku biten,ke sfati deka SO TAKVI LUGJE NEMA KLUB!!! tezok kriminal e praven so vardar porano,milion nepoznati raboti za javnosta,klub bez prostorii,klub so izgubena gordost,klub so manipulirani navivaci!!! da ne ja siram pak diskusijava ke recat pak zagrizenite deka samo sum pisuval protiv vardar,a 90% od niv samite znaat deka se sto pisuvam ovde e cista vistina.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
:) Ми се свиѓа дискусијава. Епа вака Драчево, зашто тој пун стадион што сака да го гледа толку многу Вардар не е таков свекоја домашна утакмица ? Него само европска што Вардар ја игра? А кј смо кј Трифун... еуфоријата трае една сезона. И нас ни дојде Брацо, гледаност таја сезона имавмо невидена и што после една сезона-две, спласна све тоа. И вие бевте ист случај. А више кј смо кј исфируањата со Ливерпул исти се десија и на Македонија - Ерменија... и ? Тоа се само незадовлна публика од резултатот. Ако играте трагично ќе ве ебеме магично беше? Етети исти случај и кј вас.
Со деца од 18 години сакаш градски да биде полн коа игра Вардар ? Хаха не ме смеј,дали има 100 души обична публика, само ние Комитите сме редовни на Вардар а коа ке биде силен Вардар тогаш ке биде полн стадион

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Брацо рече за 2 недели ке излезе во јавност и ке ги каже плановите за во Вардар,очекувам во зима уште да се засилиме и да тргнат на купот како најголема цел а секако и да го обезбедат опстанокот во кој не се сомневам!! Може некој да ми каже кој се тие играчи од Работнички што ке дојдат кај нас во зима?
igraci na braco se martin bogatinov, vladimir sekulovski, fernando, marcio, ze carlos, fabio, nikola gligorov, stefan vujcic(sinot na braco), wandair, carlos roberto da silva, boban dzangarovski, gjorgji mojsov i borce manevski

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
igraci na braco se martin bogatinov, vladimir sekulovski, fernando, marcio, ze carlos, fabio, nikola gligorov, stefan vujcic(sinot na braco), wandair, carlos roberto da silva, boban dzangarovski, gjorgji mojsov i borce manevski
Па има добри играчи тука,барем пола се измислени за децава од Вардар!! Али освен овие очекувам и други играчи по можност од странство,ако сакаме силен Вардар логично е од таму да донесат!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.643
Не сум баш сигурен за Никола Глигоров :raz:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
mojsov, manevski i gligorov rekoa dokolku si otide braco od rabotnicki i tie si odat so sponzorot vo drugiot klub kade sto ke bide braco sponzor

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
mojsov, manevski i gligorov rekoa dokolku si otide braco od rabotnicki i tie si odat so sponzorot vo drugiot klub kade sto ke bide braco sponzor
Преку к*р од такви играчи што се селат заедно со финансиерот, како некое стадо овци. Ова го немаше барем порано, а сега играчи на Трифун, Јовица Николовски, Брацо продефилираа низ Вардар. Ебати лигата...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Па има добри играчи тука:nenene:!! Али освен овие очекувам и други играчи по можност од странство,ако сакаме силен Вардар логично е од таму да донесат!
Од тој состав Мојсов Вандаир и Џангаровски се добри другите тапа се!Тоест за нас во моментот се добри али има многу подобри играчи од нив и со тие играчи нигде не стигаме на полусезона МОРА да се зајакнеме добро!

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Може некого го боли вистината но тоа е, што да ти правам. Читај малку во постот не спомнувам дека Вардар ке го наполни градски со Рома (тоа и другите селски и инстант тимови можат да го направат) туку ке го наполни со екипа која не игра во најаките екипи. Па Вардар ке те потсетам дека стадионот го наполни и со Спартак Прага, Цска Москва и други послаби екипи. Ти тврдам дека ке го наполни и со други екипи ( во кој не ги вклучувам оние од најдобрите лиги ) А вашите тимчиња со тие тимови ке имаат 750 души публика под услов да не е ептен летна сезона па да отидете на одмор или да има свадба во вашето градче па да има празен стадион :pos2::pos2::pos2:

Искрено и друго е мислењето и на играчите, тренерите, навивачите кога како преставник од Македонија оди Вардар, а друго е мислењето кога оди друг тим. Јас од мое искуство ке ти кажам ако ми речат преставник од хрватска мислам само на Хајдук и Динамо, преставник од Србија Партизан и Звезда, итн. Кај странците олицетворение на клупскиот македонски фудбал им е Вардар и само Вардар. Јак Вардар само може да ви помогне вас, али запамтете неможете преку мртов Вардар да одите во Европа и да оставрувате успеси. Јак Вардар носи и каде каде појака лига, и каде каде поголемо ценење на македонскиот клупски фудбал, а и поголема цена на продавање на македонските играчи. Уште еднаш ке ти го кажам примерот во Хрвастка кој би важл и овде со јак Вардар. Таму играч ако отиде во странство од друг хрватски тим освен Динамо и Хајдук се продава за највеќе 500 000 евра. А Мамич (прецедател на Динамо Загреб) истиот играч би го купил за 500 000 евра од тој помал тим и подоцна или уште истата година би го продал за најмалку 3,4 милиони евра. Цената на играчите пред да одат во странство е далеку поголема ако игра во Динамо и Хајдук отколку ако отиде директно од друг хрваѕски тим (да речеме Загреб). Истото важи и за македонскиот фудбал, ако можеш да ме сватиш

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
abe komiti komiti vi go zel vas umot barco tuku aj ima vreme ...
neznam sto narod ke bevte se otepavte od pisenje kako abramovic da ve kupil a zaboravate koj ve zede
samo kolku pari ispra braco so vas i kolku utakmici namesti ej cudo od luge ste be pa kako go brkavte pa sega spasitel go gledate i sega utre ako dojdi trifun pak ke go brkate abe za pusti pari se se praj i kaj nas vo grupata ima prodaeni dusi ama kako kaj vas nikade nema vie ne ste komiti ima vo vas komiti no na eden komita ima dvajca predavnici be deca uste kako vo 1903 sto bilo
se se ama naj mnogu mi padna krivo sto napisvte sest strani za braco a nitu eden post ne pisavte za JOHAN i za vcerasnata nok za herojot a tamu pa uste govor i znamina se vejat
ps.cestito star nov sponzor i opstanok vo ligata ,sto znaci nie go jadovme i zadovolstvot se nadevame vie pogoloemo
inaku za ovie od tetovo sto se bunat duri sega ke vidat so koj si imaja rabota braco i vgodina ke gi cekame vtora liga

Kajgana Shop

На врв Bottom