Фан Клуб: Вардар

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Како најголеми ривали , ова е катастрофа шо го ислушав. Па и овој Чупески ми се чини да речеше јас му го начукав на жена ти и то е шпекулација ќе се насмееше и на то .
Па овој бара да се напрај како Стеауа посебна екипа шо ќе бодри Вардар од шо ви го одмили клубот. Нека кажеше ако има толку статистики , колку луѓе почнаја ДА НЕ ОДАТ од тој ко е и коолку нови од тој ко е извршен директор. Ние Битола можи немаме никогаш големи пари во фудбалот , ама барем и вакви фаци ко Миленко немаме . Поарно Пелистер да се бори за опстанок , однего ваков некој да дојди се да се измоча и посери во еден месец. Па и се шо напрајла групата во две реченици да деградира. Спортот се игра за навивачи , најважното го заборај. А акционерските друштва се за бизнис , ако го гледа Вардар како бизнис тогаш нема шо да коментирам. Муабетот на цело интервју во две реченици е : "КУЧИЊАТА ЛААТ, КАРАВАНОТ СИ ВРВИ! КОЈ ГИ ЕБА КОМИТИТЕ !"

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Со муабетите деца одат на стадион да навиваат и слично, овој може да се залага едино за празен Градски
provocira. ne mu se dade sto saka i ajde sega deca bile. ne pagajte na provokacii, prolazen e sekako.
Автоматски споено мислење:

Ова му доаѓа дека силувачот пробува да ја спаси жртвата што ја силувал.

Ако ти знаеш интерни работи на релација Вардар-миленко, ја знам интерни работи на релација Вмро-миленко и знам точно колку пари му се исплаќаат на свињата од партија.
Него куp го заболе за Вардар и само парите му се интерес, а одлично ги нагази провизиите со “кондициските тренери” поради кои играчите не можат да одат и со другите трансфери што очигледно донесе сѐ освен фудбалери.

Еве ти у прилог две негови објави како знае да го работи тоа у кое е најдобар.
Знае дека ќе има голем кеш околу Вардар, па долгот за по некој милион константно му расте.

Прегледај го приврзокот 432377

месец покасно:0

Прегледај го приврзокот 432378
ne znaes i ne razbiras osnovni raboti. pari ke ima ama ne kako sto ti go zamisluvas toa i prasanje e dali milenko ke vidi malku od se toa. drugi igraci ke ima i ne e ova tolku "partiski" bitna rabota, ima miljarda pobitni raboti od sportot kade poveke pari se vrtat.

za dolgot si ima revizor koj ke potvrdi kolku e. dolgot ne mu raste sekoj mesec nego ispagaat na povrsina nobi baranja sto treba da se potvrdat dali se vistiniti i da se resat zasto nemalo sistem za uvid. ni komiti od cobe ne ja dobija celosnata dokumentacija/slika ne veruvam ni cobe deka ja dobi od sams a ke vidime i dali milenko ke ja dobie od komiti. nema kontinuitet zasto pri sekoja smena gazdite se odnesuvaat kako tinejdzeri...

И со се што кажа после тоа не да донесе публика, туку он лично ќе ја избрка таа публика од стадион.

Од ПР аспект, очаен, дно настап на козаров. 0 доза на самокритика (не дека тоа е нешто чудно за ликови ко него), и константно избегнување на одговори на директни прашања со вртење на темата као киша око Крагујевца. Притоа, цело време (макар додека ја гледав) ги прозива Комити, дури не сакаше ни името да го спомне, туку ги ословуваше со невладина организација. Ги прозва и дека ете сега се свртеле 500к во клубот а од друга страна, онака цинично, кажува дека лани најголем успех било што се “исплатила некоја плата, којзнае кога, еднаш“.

Еве на мене како неутралец и некој кој од страна гледа, стварно не ми е јасно кој к.р им беше на ВМРО да го постават овој лик да ја тера целава приказна со Вардар. Дали толку им фали квалитетен кадар или ова е само начин да му се заблагодарат за услугите, не знам. Само знам дека за краток период уништија потенцијално ептен добра приказна.
ova ne bese PR nastap nego prozivanje na komiti i odredeni doveriteli. vulgar display of power.

Ставете се у позиција на домашните играчи за кои претпоставениот јавно кажува дека немаат поима, и дека да не се странците ниту бод, ниту гол ќе имавме дадено досега. Замислете ја таа мотивираност сега кај нив, желба, елан, утепана самодоверба, гнев, нервоза...
И за најголемото засилување, нешто у фазон, "немам ни поима веќе кога ќе се врати" као да e удрен од воз
posto do sega izigraa top?

ova ili ke gi srozi i ke gledame cirkus kako do sega ili valjda ke gi motivira da mu pokazat deka ima fudbal u niv i deka mestoto im e vo vardar.

ne gledam so sto zasluzija da gi branime igracite koga od koj stignavme primame po 3 gola, seedno dali se novite zasiluvanja ili starosedalcite. krajno vreme e da se stavi i kraj na toa deka ete edni bile del koga bese tesko pa sega treba razbiranje. zbor da nema deka ne treba nikogas da se zaboravi taa nivna pozrtvuvanost i deka se heroi za toa ama vreme e i da se svrti nov list i da prifatime deka treba da se gleda i odi napred.

taa era zavrsi i da se nadevame deka cela taa pozrvuvanost na igracite i komiti ke donese podobra.

Многу е просто и едноставно, ако Миленко секако работи во позадина и си го одработува „своето“, немаше никаква потреба да биде фронт-мен во клубов кога сите знаеа дека ќе има нетрпеливост и негодување, ниту пак има потреба да е сеуште сега. Нека тера во позадина, секако би имал амин од новиот што би го наследил, ама кога луѓе како Миленко и Иди ти се избор за многу битни позции, и позиции кои се „лицето“ и „душата“ на клубот, јасно е колку е саат. Ова е ништо повеќе од задоволување партиски војници и лични апетити, јасно е дека ќе тераат инает и ќе изиграваат строгост врз нас, секогаш они мора да имаат целосна контрола и нема да прифатат никакви критики и негодувања.

На крајот, и да дојде клубот до успеси, налет ќе биде и тоа, затоа што слично како во некои други времиња кога Сергеј беше тука, ќе има поделби, ќе има реперкусии, притисоци, публика ќе има се помалку. На крајот титулите ќе останат, ама колку вреди бројката ако никој не ги проживее тие мигови. Никогаш нема да се вратат изминатите 2 сезони и таа енергија, сплотеност и емоција. Сепак, на некои други побитна им е маската, дека они успеале да донесат успеси во спортот, заборавајки за кого првично се игра тој спорт

mislam deka tuka se zaeba rabotata. on barase da e pretsedatel sto e pocesna funkcija a ne izvrsna. mu se dade izvrsna i plus se spuka rabotata so komiti togas. sega od inat tropa gluposti.

za da pocne novata treba da zavrsi starata prikazna. za zal namesto da se najde zaednicki jazik i da prodolzi toa sto bese gradeno ke se urne zasto na noz bese docekan milenko i zatoa sto i on ne se izdigna nad negovoto ego da prifati nekoj sitni raboti sto komiti gi baraa. dvete strani se krivi za zal.

Требаше да ги спомне и другите долгови, кон градски стадион, УЈП.
Кон фудбалерите 2-3 милиони, кон УЈП, Градски стадион, уште милион, а фалат уште минимум 2-3 милиони до долгот од 7-8 милиони, ама не кажа ниту збор, најверојатно штити некој...
Многу матна е работава . Купил озбилен бизнисмен 85% од клубот, па сега ќе ангажираат ревизорска куќа да знаат на што се.
Акционерско друштво, нема здружение на граѓани, а ќе моли фудбалери да намалат побарувањата? Нека ги плати и лесно е потоа, како и самиот што изјави. Што е разликата од 2.5 милиони и 1.8 ? Има уште 5 милиони евра долг, каде што можеби има шанси да се отпише некој долг...
kaza ona sto e bitno. revizorska kuka ke naznacat, ke imame celosen i tocen udel za brzo vreme. na krajot na denot ke se vodime od toa a do togas i ona i komiti sto go kazuvaat kako dolg e za zal samo spekulacija. jas veruvam komiti se poblisku do realnata suma a deka milenko go "pumpa" postoeckiot dolg ne gledam kako pogotovo ako nema pristap do pecatite i se drugo... deka moze od sega da napravi dolg, da apsolutno moze. deka odkako e dojden probuval da go vodi klubot na "kozarski" nacini i da ignorira proceduri, da probuval ama sepak komiti i smetkovoditel postaven od komiti toa ne go dozvoluvaa, sto e za pofalba.

razlikata megu 2.5m i 1.8m e 700k. ako ne e problem sto ne gi dades ti? daj be spustete se na zemja, treba da se eliminira dolgot nema nisto loso da se proba da se vrazumat del od tie sto zarabotuvale od vardar pogotovo sto ne ni igraa a zimaa plata (popov) ili sto izgradija kariera blagodarenie na vardar (pancev).....

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.726
Поени од реакции
36.591
"turcin" so naj hunsko ime... atila :icon_mrgr:
Многу често име или презиме во Турција е. Само јас лично познавам тројца што се викаат или презиваат Атила. До душа едниот е Курд, ама пак од Турција е. Google вика дека еден од 65 603 Турци се вика Атила.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Многу често име или презиме во Турција е. Само јас лично познавам тројца што се викаат или презиваат Атила. До душа едниот е Курд, ама пак од Турција е. Google вика дека еден од 65 603 Турци се вика Атила.
znam, samo smesno mi bese deka ete se pogodilo turcin so ime atila da zavrsi u zemja kade imeto mu e legendarno

Член од
7 јули 2023
Мислења
25
Поени од реакции
179
Горан Попов - на кој му бил забранет влез на северна трибина, лабаво си пуши iqos на истата таа трибина. Голем дебакл интервјуто, џабе не вреди да се трошат зборови. Само во негов прилог би му одело ако се случи некаков инцидент периодов, најдобро нека не се подлегнува на провокации.
1729064967336.png

Член од
23 април 2022
Мислења
421
Поени од реакции
2.133

ova ili ke gi srozi i ke gledame cirkus kako do sega ili valjda ke gi motivira da mu pokazat deka ima fudbal u niv i deka mestoto im e vo vardar.

ne gledam so sto zasluzija da gi branime igracite koga od koj stignavme primame po 3 gola, seedno dali se novite zasiluvanja ili starosedalcite. krajno vreme e da se stavi i kraj na toa deka ete edni bile del koga bese tesko pa sega treba razbiranje. zbor da nema deka ne treba nikogas da se zaboravi taa nivna pozrtvuvanost i deka se heroi za toa ama vreme e i da se svrti nov list i da prifatime deka treba da se gleda i odi napred.

Не се работи за играчите, туку за нивната директна поделба која директно ја прави нивниот претпоставен за кого сите играчи барем во јавноста треба да се исти, да застане позади нив. Тие второлигашки играчи лани ги победуваа и Шкендија и Струга и Брера и Силекс и Работнички...

Горан Попов - на кој му бил забранет влез на северна трибина, лабаво си пуши iqos на истата таа трибина. Голем дебакл интервјуто, џабе не вреди да се трошат зборови. Само во негов прилог би му одело ако се случи некаков инцидент периодов, најдобро нека не се подлегнува на провокации.
Прегледај го приврзокот 432392
Еве уште еден забранет

Attachments

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615

Не се работи за играчите, туку за нивната директна поделба која директно ја прави нивниот претпоставен за кого сите играчи барем во јавноста треба да се исти, да застане позади нив. Тие второлигашки играчи лани ги победуваа и Шкендија и Струга и Брера и Силекс и Работнички...

Еве уште еден забранет
da toa bese lani so uste nekolku iminja koj sega gi nema. sega gubat po 3 razlika od skoro sekogo.

direktno pretpostaven na igracite im e trenerot.

ne treba da se pravi razdor ama prasanjeto bese nasoceno kon novite igraci i radi toa se napravi podelba vo odgovorot. na krajot na denot nema rezultati i ako se analizira zasebno togas ti kaza milenko koj da daval koj igral slabo.... konkretno ne se slagam site do sega se za nikade edino poslenoto zasiluvanje bosancic igra nesto... se na se SITE sezonava sto go nosat dresot na vardar treba da se zamislat. idi treba da si odi.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.747
Поени од реакции
6.476
Имаше прашање од водителот до Миленко кога го праша околу незадоволството на навивачите на трибина ради резултатите ..

Миленко рече нормална реакција е кога тимот губи публиката да се буни и да ги свири играчите ако имаат лош резултат ..

Не ми се допадна изјавата кога рече на Комити до сега никој од газдите не им чинел па сега еве и јас не им чинам ..

Па реално од Брацо , Орце Камчев , Сергеј Самсононенко и овој последниот Слободан Крстевски сите оставија долгови во Вардар , нормално дека нема да чинат ..

За Самсоненко сите кажавме браво за све што направи но после оставањето долгови во ФК и РК не закопа со таа блокирана сметка и остави многу лош изглед кај сите навивачи на Вардар ...

На крај за Миленко он го правеше тимот со Иди и сега кога резултатите се очајни ја префрла топката кај поранешните играчи од лани кои биле многу слаби играчи и тоа бил проблемот , па да точно дека имавме и лани слаб тим ама барем игравме со срце и дома ги победивме Струга и нерешено со Шкендија во Маџари ..

Ама неговите играчи кои ги донесе гледам па разлика каква донесоа во Вардар оној Ким, Чосиќ и Мецинович се тешки дрва , и вика сите голови до сега во Вардар ги дадоа моите играчи што ги донесов :pos: ..

Од цело интервју со него ке се сложам само за долгот кој реално е најбитен , рече и 1 место да земеме ако не се врати долгот нема да можеме да играме во Европа .

Коа го праша за пари дали може да се злоупотреби рече мене пари не ми треба на 67 години не давам пари по к*урви и не пијам , кажа богата фамилија биле ќерка му сега продала имот 13 милиони евра на Флорида во Сад така да пари не му требале да "краде" за во џеб ..

Речникот му е реално никаков , и кон водителот никаква почит кога ја спомна жена му (на муабетот за шпекулации), а овој па се смее на тоа ..:facepalm:

Последно уредено:
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.692
Поени од реакции
4.420
У 15 реченици го брани другар му Јасмин мислиш овој кујзнае што направил за Вардар. Ова е таков нарцис што скандирањата на Градски го погодуваат у чело. Не треба да се подлегнува под неговиве глупости што ги истреска. Вчера дојде у Вардар, он ќе кажува кој не смеел да влезе на стадион.. абре Матеј жутиот беше таму со твојот играч Мицевски, доста продаваш глупости.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Целта никако не беше постигната,само зголемување на тензиите меѓу комити и Миленко и раздор помеѓу играчите
celta bese da se napravi malku tenzii so komiti pogotovo taa postara grupa i da se spomnat nekolku dusi na koj im se dolzat pari. igracite se duri se plateni a plateni se treba da se odnesuvaat profesionalno.

e sega dali trebase so komiti do tuka da dojde, normalno ne...

Член од
30 декември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
319
Problemot e sto preku nokj Vardar od klub na narodot premina vo akcionersko drustvo!!!
Kako sto sum informiran Vardar e vo sopstvenost na Grad Skopje i na Puig. A daden e na upravuvanje na privatni lica ( Samsonenko, Cobe i slicno). Vardar ne e i ne smee da bide privatna sopstvenost. Mora da se razgranicat nekoi raboti.
Kozarov vo eden moment kazuva deka Idi gi donel igracite, a podocna kazuva deka novite negovite igraci sto gi donel se najdobrite na teren. Mnogu e kontradiktoren. Vaka ili taka, realno Popov i ostanatite fudbaleri imale dogovor so Vardar i imaat pravo da si gi pobaruvaat platite. Treba da odgovara toj sto im daval bogati dogovori. Nema pravo kozarov da zabranuva vlez na tribina. Vardar e klub na narodot, ne e nasledstvo od tatkomu i majkamu.

Kajgana Shop

На врв Bottom