Фан Клуб: Вардар

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
vardar se poveke tone i tone a igracite na ova sve kapak stavaat

Sto e najloso poteknuvaat od skolata na Vardar, Vardar gi napravi igraci i sea se kurcat neso izigravaat, ja svakam celata nivna situacija ama bar neka ja dovrsat sezonata posle neka si idat kaj sakaat poso segde mozat da igraat spored niv
Знам едно дете што игра во Вардар прва постава нема да го именувам.Зборот ми е-Ти би трчал би р'мбал со сета снага а да не земеш денар за тоа???Ти знаеш дека некои играчи ЗАВИСАТ од Вардар и од тие плати?Ти знаеш дека им се потребни за ЖИВОТ тие пари????Убаво ти е тебе дома тато носи-мама меси.Лесно е да кажете што се курчат ова она,ама ставете се на нивно место и кажете ми што би правеле вие???Немојте да се правите паметни,Вардар е елита без разлика во каква состојба е ама не е се така розево за да викате и да ги пцуете.

Некој навистина се поигрува не само со нервите туку и со судбината на фудбалерите на Вардар.БОЛД 1 Постојано им се ветува дека денес, а потоа утре, и којзнае кога ќе им бидат исплатени барем една од петте плати што им ги должи клубот, дека ќе им бидат платени кириите за становите во кои еден дел од нив живеат но ништо од тоа.БОЛД 2 Им беше кажано дека вчера конечно ќе им биде исплатена и пак лага, до лага. „Вака повеќе не оди, беа зборовите на Оливер Пеев. До кога ќе се поигруваат со нас, до кога ќе не лажат.БОЛД 3Од нас се бара да играме, играме колку што можеме, но во ваква хаотична ситуација во клубот не можеме повеќе. ние играчите и не знаеме кој практично раководи со клубот, кому да му веруваме.......

Новиот претседател на клубот Драги Сетинов е немоќен и самиот е во ситуација кога не знае каков потег да повлече врзан е со некои барања од тие т.н. спасители на Вардар.

-БОЛД 4 Светислав Јакимовски, кој сака да го преземе клубот бара да ги има под свое сите 29 делегации од собранието на клубот и сам да управува со него. Тој вети дека секој месец ќе вложува во Вардар по 40-50 илјади евра но како што вели сака сам да одлучува за се. Меѓутоа, комитите кои сега имаат мнозинство во собранието со 22 делегати бараат тој да вложи банкарска гаранција за да му го предадат клубот,БОЛД 5 но фирмата „Мода и спорт“ на Орце Камчев кој исто така е член на тој колективен одбор и има седум делегати не сака да се откаже од нив и тука е спорот.БОЛД 6 За вечерва, доцна синоќа е закажан нов состанок на Иницијативниот одбор за спас на Вардар повторно да ја разгледаме целата оваа ситуација, мора да се најде некое решение, вака повеќе не оди.
Болд 1-Истото што го зборев погоре.Потребни им се.

Болд 2-Вардар се лаже уште на почетокот кога излегоа информации за спонзорства(дај боже да грешам)

Болд 3-Колку пари толку музика

Болд 4-Толку ли неможат да најдат информации за типов.После толку време ке пркнеше нешто да му е**м мајката

Болд 5-Овој Орце Камчев ...мора да се превземе нешто во врска со него некој притисок,и да е стварен спонзорот он ја кочи целата работа.

Болд 6-Они само нека закажуваат состаноци.Додека не стане некој појак да се побуни нонстоп ке биде вака.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Знам едно дете што игра во Вардар прва постава нема да го именувам.Зборот ми е-Ти би трчал би р'мбал со сета снага а да не земеш денар за тоа???Ти знаеш дека некои играчи ЗАВИСАТ од Вардар и од тие плати?Ти знаеш дека им се потребни за ЖИВОТ тие пари????Убаво ти е тебе дома тато носи-мама меси.Лесно е да кажете што се курчат ова она,ама ставете се на нивно место и кажете ми што би правеле вие???Немојте да се правите паметни,Вардар е елита без разлика во каква состојба е ама не е се така розево за да викате и да ги пцуете.
Токму така...мора да ги сфатите и нив, дека повеќето од нив живеат од парите што (не) ги земаат од Вардар. Неможете да пљукате по нив, гледате дека и покрај тоа што немаат видено денар играат по нививе низ Македонија, на температура под нула...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.746
Поени од реакции
3.149
Ok ako ne im se sviga neka si idat igracite, svakam kako e da se igra bez pari, mene me revoltira sto zborat pozadi grb kaj sakam ke igram edno drugo ako bese taka ako se dobri za kaj sakaat da igraat neka napravat rezultat ke gi zemat odma i pari ke imaat i se, Pelister dava plati??? Dinar ne videle KOMITI bar im dale neso na igracive, zborot mi bese neka izigraat do kraj za klubot a posle posto segde mozat da idat neka si zaminat nikoj nema da im prerece na toa znaeja deka ke nema pari u Vardar

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Стефан Ристовски на проба во Црвена Ѕвезда

11.11.2009
Стефан Ристовски
Еден од најталентираните македонски фудбалери, 17 годишниот Стефан Ристовски ќе замине на проба во белградска Црвена Ѕвезда.
Младиот Ристовски кој игра на сите позиции по десната страна во редовите на Вардар, уште на 16 години го имаше своето деби за првиот тим на Вардар, а оваа сезона веќе има осум настапи и постигнато еден гол.
Со неговите одлични настапи за првиот тим на Вардар дојде и повикот за репрезентацијата до 21 година, но тој го привлече и вниманието на неколку странски клубови.
Најголем интерес за Ристовски изрази поранешниот европски и светски првак Црвена Ѕвезда и во наредниот период се очекува тој да замине на проба во Белград.
Доколку го задоволи вкусот на тренерот Владимир Петровиќ Пижон, се очекува да потпише четиригодишен договор, а договорот околу обесштетувањето за ФК Вардар нема да биде проблем заради големите проблеми во кои се наоѓа клубот.
Најтрофејниот македонски фудбалски клуб за жал моментален излез од кризата ќе најде во продажба на своите таленти.
http://www.a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=116137

нека му е со среќа,дечкото стварно е талентиран:smir:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.746
Поени од реакции
3.149
Koj e dobar keigra u golem klub i PARI ke zima a ne da se kurci ne igram jas ova ona.Daj boze da potpise za Zvezda ida prerasne vo golem igras, NEKA MU E SO SREKA!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Со среќа нека му е па за некоја година да го видиме големиве клубови не само на Пандев да се потпираме нека бега од тука зошо бес пари да не почне да се дрогира :)ама по се изгледа ова последен талент од Вардар искочен зошто ќе нема деца што ќе тренираат барем неколку години ќе нема друг ваков талент ко што го нарекуваат

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.746
Поени од реакции
3.149
Ima i drugi dobri deca ne se sekiraj Pandovski e tuka isto a Dino Najdovski kaj e ne sum go videl posledno vreme ic

П

Паспарту

Гостин
Стефан Ристовски на проба во Црвена Ѕвезда

11.11.2009
Стефан Ристовски
Еден од најталентираните македонски фудбалери, 17 годишниот Стефан Ристовски ќе замине на проба во белградска Црвена Ѕвезда.
Младиот Ристовски кој игра на сите позиции по десната страна во редовите на Вардар, уште на 16 години го имаше своето деби за првиот тим на Вардар, а оваа сезона веќе има осум настапи и постигнато еден гол.
Со неговите одлични настапи за првиот тим на Вардар дојде и повикот за репрезентацијата до 21 година, но тој го привлече и вниманието на неколку странски клубови.
Најголем интерес за Ристовски изрази поранешниот европски и светски првак Црвена Ѕвезда и во наредниот период се очекува тој да замине на проба во Белград.
Доколку го задоволи вкусот на тренерот Владимир Петровиќ Пижон, се очекува да потпише четиригодишен договор, а договорот околу обесштетувањето за ФК Вардар нема да биде проблем заради големите проблеми во кои се наоѓа клубот.
Најтрофејниот македонски фудбалски клуб за жал моментален излез од кризата ќе најде во продажба на своите таленти.
http://www.a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=116137

нека му е со среќа,дечкото стварно е талентиран:smir:

Па нормално нема да биде, Вардар и онака најголемите таленти и најдобрите играчи или ги брка од клуб или пак ги продава за 5-10 000 евра... Тричковски го избркаа од Вардар, а Работнички го продаде на Звезда за 700-800 000 евра. Јас не памтам кога Вардар земал добра пара од трансфер на играч (освен Васовски, но и тој беше продаден за 100 или 200 000 евра), така да еве шанса да се докажат тие што моментално го водат клубот. Ако веќе го продаваат тогаш нека земат добра сума за него, а со тие пари да ја заврши Вардар сезоната... Нека докажат дека се поинакви од оние кои до сега го водеа (читај крадеа) Вардар

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Браќа, ај ве молам ако може некој кој го има гледано барем 2-3 пати да опише малку повеќе за него?
Брзина, техника, издржливост, офанзива-дефанзива, кое место највеќе му лежи итн.
Фала унапред. Спортски поздрав.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Па нормално нема да биде, Вардар и онака најголемите таленти и најдобрите играчи или ги брка од клуб или пак ги продава за 5-10 000 евра... Тричковски го избркаа од Вардар, а Работнички го продаде на Звезда за 700-800 000 евра. Јас не памтам кога Вардар земал добра пара од трансфер на играч (освен Васовски, но и тој беше продаден за 100 или 200 000 евра), така да еве шанса да се докажат тие што моментално го водат клубот. Ако веќе го продаваат тогаш нека земат добра сума за него, а со тие пари да ја заврши Вардар сезоната... Нека докажат дека се поинакви од оние кои до сега го водеа (читај крадеа) Вардар
Мислам дека ако го продадат ќе биде најмалиот трансфер у историјата... А малиот е стварно талентиран, одличен играч е.
КУЦ3 напиша:
Браќа, ај ве молам ако може некој кој го има гледано барем 2-3 пати да опише малку повеќе за него?
Брзина, техника, издржливост, офанзива-дефанзива, кое место највеќе му лежи итн.
Фала унапред. Спортски поздрав.
Нема стручно да ти кажам, пошто може да згрешам. Ама игра крило, како што играше Брага, како Карлос у Реал на времето, све праи дечкото, само што е уште млад и неискусен. Плус у Вардар замисли кои услови ги има да се развива. Едино у прва лига шо игра на 16 години, тоа е одличен плус. Мислам дека официјално игра крило ама работи све.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Охооо и да го продадат значи ќе имаат за пиење и јадење у кафана до нова година педери се искрадоја па и ова

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.746
Поени од реакции
3.149
Koga mislma na GOLEM KLUB mislam na tim sto igra evropski natprevari,finansisko jak,super organizacija i se drugo a Vardar porano bese GOLEM KLUB sega neznam sto da kazam

П

Паспарту

Гостин
Мислам дека ако го продадат ќе биде најмалиот трансфер у историјата... А малиот е стварно талентиран, одличен играч е.
Да, затоа и го пишав постот :) Ќе го продадат за 5 000 евра, и ќе се испотепаат кој да ги земе парите (стандардна работа во Вардар и Македонија). Да беше дел до Партизан или Звезда, за ваков трансфер они ќе бараа преку 5 мил евра.

Еве шанса Сетинов да ги докаже менаџерските способности...

Kajgana Shop

На врв Bottom