Фан Клуб: Вардар

F

FARANG

Гостин
тоа што ручавме со нив е дел од директната соработка на раководствата и клубовите а не значи дека сме браќа со нив..се знае ние сме македонци и неможиме да бидиме со нив браќа ни под разно..нас не ни направија ништо во 2001 бидејќи војната беше во Тетово и Куманово не во Битола бидејќи во Битола не се ни 5% за разлика од Скопје ...и затоа не мешај баби жаби кога тука се работи за фудбал а не политика..и ние не си одбравме ништо туку клубовите си одбраа..мене лично ако ме прашаат ќе ги отерам упичку матер но ете јас не сум никаков фактор..затоа не генерализирај

Војниците што ги масакрираа? Треба некоја песна за тоа да смислиме? Остај ти проценти, моронски ви е цел концепт, милјон глупости може да смислите најдовте нив да им го пушите.

Можеше да ги отераш на овде на форумот кога стави некој слика. Место тоа си преќутевте. Јасно ми е дека не си никаков фактор ни ти ни јас ама ако барем сега ваљда малку ќе размислиш[DOUBLEPOST=1394390687][/DOUBLEPOST]Имаме ли ние среден ред? Ѓоко не мислите дека му дал некој совет? Тренерот е или немаме играчи? Етен слабо денес, мада и пелистер се бранеше со сите сили... Ќе видиме до кај сме наредното коло, ако не го тепаат работнички тогаш нека се пакува или нека го стават да работи со младите.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Најслабо дерни штосум го глесдал на Градски.
Во Битола имало и полоши изданија.
Никакви акции не видовме. Како што реков и пред мечот, новиот тренер е Џиџи 2, така да сосема очекувано е што во 2 меча ЕДНА АКЦИЈА немаме направено...
Мечот отворен со најлошо сценарио. Примен брз гол. Два тима без напаѓачи гледавме денес...
На сакатоста на нашата одбрана (не знам зошто Таневски не е стартер) Љамче си се прошета и лагано си погоди за 0-1.
Битолчани добија можност да лежат до крајот на полувремето.
А и немаа потреба за тоа пошто бевме страшен очај. Средината максимално неинвентивна. Напаѓач што неможе да осди...
Заминувањето на Стојков и Хименезпреставуваат голем удар за нас...
Не знам како е ситуацијата со Ловречич али типот како месија го гледсам, се надевам нешто ново ќе донесе во тимот.
Гроздановски невидлив, Деспотовски слабо, Мики нема техника за повеќе, само да коси, крилата отсечени...
Ниедна шанса немаа ни едни и други...
И одеднаш пенал. Далеку беше од нас ама според мене тоа беше подарок пенал...
Барем јас не видов некој фаул, мада пак ќе кажам слабо се гледаше од наша перспектива.
Илчо со траљав шут успеа да погоди...
Илчо не се мрдна цел меч, сите напади ги успоруваше. Аххх Фичо каде си...
Слушнав пвореден бил и затоа го немало. Барем Бујчевски да игра, зошто не добива шанса детето???
Сто пати е поподвижен од овој кипов на слободата. Не може да оди, се направил ко тетка ми во гзовите...
Цикарски доби црвен во најлош момент и уште тогаш знаев дека до крај ќе гледаме срање во боја.
Црвениот исто сомнителен според мене иако читам сдека некои викаат сдека на нога стартувал. Цикарски претходно мислам дека беше фаулиран, после тоа немаше никаква намера да стартува за црвен, тргна сда се загради ама Битолчанецов се фрли како со гребло да го акнале и сусдијава според мене даде изненасден црвен. Но сепак пк ќе повторам, ако погледнам снимка може сдруг впечаток ќе добијам.
Тогаш судијана можеше да им даде и црвен кога со ѓон му стартуваа на Илчо кој ќе имаше празен простор пред себе ако не го исфаулираа (иако додуша тоа беше далеку од голот).
Ништо од теренот не можам да издвојам. Само една добра акција имавме, во која Георгиев искочи пред гол и шутираше катастрофално крај голот.
Најголемата шанса одново ја имавме ние, по еден корнер при крајот кога Пелистерци ќе си дадеа автогол, а Пашето ја спаси топката од под пречката.
Скапаници и едни и други, што е најстрашно ние атакмува на врвот, они на Европа...
И после сакале публика на стадионите...
Моравме ние мноооогу повеќе да се засилиме, особено на бекови и на плејмејкерска позиција. Вака ќе правиме математики до крај и според мене Работнички е многу сериозен конкурент. Ќе видиме што ќе биде следно коло. Ако се случи чудо, да ги добиеме комшиките, тогаш тоа ќе биде голем чекор напред.

И на трибини дербито не беше којзнае какво. Ќе кажам дека го добивме ние, но не дека бевме нешто посебно, туку сдека Чкембари беа очај. Стварно не знам зошто скоро и да не пееа до 70-та минута...
Ние имавме убави моменти, срање живо бевме во последните 20-тина минути кога се тераа некои анти песни, а не песни за Вардар.

Кореографијата ни испадна за чиста десетка. Прекрасна беше глетката кога сите вртеа со најлоните. Исто и баклијадата беше добра, и како што реков имаше некои моменти кога цел стадион пееше. Бројката на двете групи беше одлична. Ние бевме сигурно над 1500, Чкембари според мене со помала бројка од преклани, негде околу 500 души веројатно. Паролите не гио загледсав, видов дека им извадивме парола за поддршка за стадионот. Они изгледа очекуваа дека нештоќе се потсмеваме, па извадија најнекреативна парола во стилот, МОЖИ немаме стадион,али не сме кираџии во својот дом. Глупости на квадрат особено откако добија поддршка од нас за стадионот. И паролата вештачко Скопје, вештачки екипи само фаца ко Питбуло може да ја напише. Креативност - 1000000.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Златни Стојков и Адемовиќ... ќе плачеме ние по нив ја викам. Јовановски или Блажевски... не знаеш кој е поголем грев од нив двајца, а Ацевски ќе посматра од трибина какви инвалиди му фаќаат место во тим. Единствена надеж гледам доколку Фичо Ивановски ја повтори формата од пред две сезони... кога со еден потег знаеше да реши меч во очајна игра.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
КАТАСТРОФА, ми идеше на крај на мечот да се симнам и на шамари и на клоци да ги дигнам, педерчињата, срамота. Абе цело време осеќав дека овој русинов ќе биде нов Џиџи, ама нејќев да кобам ај викам ќе си ќутам и се надевав дека нема да искочи џиџи 2. И не знам како може да не игра Симјнаовски, се изглупира русинов тоално денес, боље да играше со Деспотовски, Јовановски и Симјановски во средина, а на криланта позциија место Петров да играше Гроздановски.
Место да избегаме на 5 бода, и да бидеме колку толку сигруни, на првата позиција, вака само си комплциираме, сеа очекувам Работнички лесно да не тепа.

Последно уредено:
Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Многу очаен Вардар. Очаен дури кога Џиџи беше тренер, тогаш барем гледавме некаква акција, некоја игра, ова што го видов денеска на се личеше само не на екипа која има амбиции за шампионска титула и успех во Европа. Со овој тим и со оваа игра не можеме ништо. Ако се продолжи вака и следната со Работнички очекувам пораз и да настанат проблеми кои после тешко ќе ги оправиме. Што побргу нека го ставаат Ѓоко за тренер инаку губиме титула.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
„Знам дека многу луѓе разочаравме денес,знам дека сите очекуваа многу повеќе од сите нас.Незнам стварно зашто беше се така лошо денес,стварно сум разочаран…ништо не може да смени ама ми е криво многу и едно извинување до сите што дојдоа на стадион.Останува со работа да го поправиме тоа што не чини и да ја освоиме титулата.Благодарност за сите што дојдоа денес и за прекрасната атмосфера после подолго време.Може некој погрешно ќе ме разбере ама само сум искрен,самокритичен и пишувам како се чувствувам во моментов.НАПРЕД ВАРДАР!“- исктакнува разочарано Гроздановски.

Можеби единствениот играч кој го боли слабата игра. Штета што и он се вклопува во сивилото во последно време:unsure:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Златни Стојков и Адемовиќ... ќе плачеме ние по нив ја викам. Јовановски или Блажевски... не знаеш кој е поголем грев од нив двајца, а Ацевски ќе посматра од трибина какви инвалиди му фаќаат место во тим. Единствена надеж гледам доколку Фичо Ивановски ја повтори формата од пред две сезони... кога со еден потег знаеше да реши меч во очајна игра.
Поеќе по Боби ќе плачеме :D
Стојков да, ама Адемовиќ и да му продужеа договор пак ќе го немавме до крај на сезона.
Фичо и тој словенецот ако не подоправат малце.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.625
Поени од реакции
6.389
Војниците што ги масакрираа? Треба некоја песна за тоа да смислиме? Остај ти проценти, моронски ви е цел концепт, милјон глупости може да смислите најдовте нив да им го пушите.

Можеше да ги отераш на овде на форумот кога стави некој слика. Место тоа си преќутевте. Јасно ми е дека не си никаков фактор ни ти ни јас ама ако барем сега ваљда малку ќе размислиш.
Море Фаранг тие војниците шо ги масакрираа еден од нив беше и брат му на Монголот (лесна му земја)...Значи тој како спонзор на клубот тогаш решил да ручаат заедно со шкендија и сега ние овде на форумот ќе прајме поголеми католици од папата и ќе го усудваме него зошто се решил на заеднички ручек...

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
„Знам дека многу луѓе разочаравме денес,знам дека сите очекуваа многу повеќе од сите нас.Незнам стварно зашто беше се така лошо денес,стварно сум разочаран…ништо не може да смени ама ми е криво многу и едно извинување до сите што дојдоа на стадион.Останува со работа да го поправиме тоа што не чини и да ја освоиме титулата.Благодарност за сите што дојдоа денес и за прекрасната атмосфера после подолго време.Може некој погрешно ќе ме разбере ама само сум искрен,самокритичен и пишувам како се чувствувам во моментов.НАПРЕД ВАРДАР!“- исктакнува разочарано Гроздановски.

Можеби единствениот играч кој го боли слабата игра. Штета што и он се вклопува во сивилото во последно време:unsure:
Па кога игра среден ред наместо да си игра на крило.. Секоја чест за Влатче, штета што нема повеќе како него

Не знам како можеше да си дозволиме да останеме со овој тим, Јовановски, Блажевски, Трининиќ, Рељиќ, Илчо, Темелков, Лазаревски сите аут на лето ..

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Бојќе, Таневски, Захов, Темелков, Гаго, Цикарски, Петров, и уште некој има, на овие сите договорите им завршуваат, така да ќе има голема чистка летово.

Детево од лево ќе биде најдоброто излезено од школава наша :) Запамтете го, ќе го славиме :D
Добра опрема имаат, само уште да се започне со тренинг кампот, да се заврши и конечно да почнеме пак да вадиме играчи.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Zemlja: Makedonija/Jugoslavija
Grad: Skoplje
Osnovan: 22. juli 1947. godine (66)
Trofeji: 1 titula prvaka SFRJ (kasnije oduzeta i dodeljena Partizanu), 1 Kup SFRJ, 7 titula prvaka Makedonije, 5 Kupova Makedonije.
Popularnost: nacionalna

Bivša Jugoslavija vrvela je od klubova crveno-crnih boja.

Gde god bi osnovna privredna delatnost bila metalurgija i teška industrija, postojao i je i klub čije su boje potvrđivale da se u tom gradu, regiji živelo teško, da se hleb zarađivao mukotrpnim radom.

Svakako najuspešniji i lokalno najpopularniji klub tih boja bio je skopski Vardar, nesuđeni prvak Jugoslavije iz sezone 1986/87.

Osnovan kada i većina klubova koji su činili prvoligaško društvo u Jugi, po završetku II svetskog rata, Vardar je polako rastao i jačao, formirao bazu navijača koji su sebe kasnije nazvali "Komiti" i... Dogodila se pomenuta sezona, puna kontroverzi i nameštenih utakmica, po čemu su jugoslovenski šampionati 80-godina bili naširoko poznati.

Godinu dana ranije, dogodilo se čuveno "Šajberovo kolo", kada su na zaprepašćenje nacije skoro sve utakmice odlučujućeg, poslednjeg kola bile nameštene. Učesnici tog skandala, Partizan, Crvena zvezda, Velež, Dinamo, Budućnost, Željezničar, Sutjeska, Čelik i Sarajevo, kažnjeni su oduzimanjem šest bodova na startu narednog šampionata i kada je liga bila završena, Vardar je bio prvi sa 38 bodova, jednim više od Partizana.

Ali... Taj slučaj bio je sve, samo ne rešen.

Cela stvar otišla je čak do vrha savezne vlasti, klubovima je naknadno ukinuta kazna i titula koju su u Skoplje doneli Darko Pančev, Ilija Najdoski i ostali asovi sa Vardara, oduzeta im je i dodeljena Partizanu.

Raspadom SFRJ, Vardar je jedno vreme bio neprikosnoveni vladar makedonskog fudbala, ali su onda nastupile crne godine i u sezoni 2010/11, ovaj klub iz prestonice trebalo je da ispadne u Drugu ligu, ali se to nije dogodilo. Na volšeban način, FK Miravci odustao je od takmičenja u eliti...

Vardar ima sedam titula prvaka Makedonije i verne navijače, koji prave sjajnu atmosferu na modernom stadionu Filip II Makedonski, kapaciteta 32.580 mesta.

http://mondo.rs/a671064/Top-Liste/Sport/MONDO-SERIJAL-Te-crvene-i-crne-boje.html

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Zemlja: Makedonija/Jugoslavija
Grad: Skoplje
Osnovan: 22. juli 1947. godine (66)
Trofeji: 1 titula prvaka SFRJ (kasnije oduzeta i dodeljena Partizanu), 1 Kup SFRJ, 7 titula prvaka Makedonije, 5 Kupova Makedonije.
Popularnost: nacionalna

Bivša Jugoslavija vrvela je od klubova crveno-crnih boja.

Gde god bi osnovna privredna delatnost bila metalurgija i teška industrija, postojao i je i klub čije su boje potvrđivale da se u tom gradu, regiji živelo teško, da se hleb zarađivao mukotrpnim radom.

Svakako najuspešniji i lokalno najpopularniji klub tih boja bio je skopski Vardar, nesuđeni prvak Jugoslavije iz sezone 1986/87.

Osnovan kada i većina klubova koji su činili prvoligaško društvo u Jugi, po završetku II svetskog rata, Vardar je polako rastao i jačao, formirao bazu navijača koji su sebe kasnije nazvali "Komiti" i... Dogodila se pomenuta sezona, puna kontroverzi i nameštenih utakmica, po čemu su jugoslovenski šampionati 80-godina bili naširoko poznati.

Godinu dana ranije, dogodilo se čuveno "Šajberovo kolo", kada su na zaprepašćenje nacije skoro sve utakmice odlučujućeg, poslednjeg kola bile nameštene. Učesnici tog skandala, Partizan, Crvena zvezda, Velež, Dinamo, Budućnost, Željezničar, Sutjeska, Čelik i Sarajevo, kažnjeni su oduzimanjem šest bodova na startu narednog šampionata i kada je liga bila završena, Vardar je bio prvi sa 38 bodova, jednim više od Partizana.

Ali... Taj slučaj bio je sve, samo ne rešen.

Cela stvar otišla je čak do vrha savezne vlasti, klubovima je naknadno ukinuta kazna i titula koju su u Skoplje doneli Darko Pančev, Ilija Najdoski i ostali asovi sa Vardara, oduzeta im je i dodeljena Partizanu.

Raspadom SFRJ, Vardar je jedno vreme bio neprikosnoveni vladar makedonskog fudbala, ali su onda nastupile crne godine i u sezoni 2010/11, ovaj klub iz prestonice trebalo je da ispadne u Drugu ligu, ali se to nije dogodilo. Na volšeban način, FK Miravci odustao je od takmičenja u eliti...

Vardar ima sedam titula prvaka Makedonije i verne navijače, koji prave sjajnu atmosferu na modernom stadionu Filip II Makedonski, kapaciteta 32.580 mesta.

http://mondo.rs/a671064/Top-Liste/Sport/MONDO-SERIJAL-Te-crvene-i-crne-boje.html
И што не заболе што пишале српски Мондо?

Kajgana Shop

На врв Bottom