Титула секако ќе освоите ама неиграва на русов уште ме мава у глава. Монотонија, сивило...Многу слабо, со ваква игра може само да губат утакмици. Ако претендираат за титула, нека мислат уште од сега какви мерки ќе превземат за да ја подобрат играта.
кој тоа другиот бе идиот еден..кој тоа другиот..ние сме македонци и никогаш и никаде нема да бидиме со албанците некакви си браќа..никој не се дели на битолчани и скопјани само ти како некаков морон ги делиш тука луѓето..ти од Австралија најде да кажваш за ситуацијата тука бе?..кој си ти тука да ни солиш памет зарем си некаков фактор?..засрами се од твоето размислување и општо твојот памет..Битола одсекогаш бил и ќе остане град со традиција и историја ..тоа што политичарите го уништија не сме ние криви..Битолчаните не се посебен народ туку сите ние сме Македонци ..тоа што се рчкаме во дербито е друго..во пракса не се мразиме со Скопјаните..тоа е се вештачко направено...Од иста кал сте правени со оној другиот кога веќе нема што да каже напаѓате лично. Исто ко брачата, и IQ горе доле исто имате![]()
кој тоа другиот бе идиот еден..кој тоа другиот..ние сме македонци и никогаш и никаде нема да бидиме со албанците некакви си браќа..никој не се дели на битолчани и скопјани само ти како некаков морон ги делиш тука луѓето..ти од Австралија најде да кажваш за ситуацијата тука бе?..кој си ти тука да ни солиш памет зарем си некаков фактор?..засрами се од твоето размислување и општо твојот памет..Битола одсекогаш бил и ќе остане град со традиција и историја ..тоа што политичарите го уништија не сме ние криви..Битолчаните не се посебен народ туку сите ние сме Македонци ..тоа што се рчкаме во дербито е друго..во пракса не се мразиме со Скопјаните..тоа е се вештачко направено...
Еве и со вас денес ручавме по шо?Се дур си ручате со нив и за вас е тоа ОК после она што ви го направија во 2001 и се дур се „рчкате“ и ги опејувате нема што да разговараме на таа тема. Можевте да одбиете ручек има милјон начини за да рчнете со нас на утакмица ама вие си го одбравте тоа. Нема љутиш сами си одбравте
Абе вие кај најдете без пари јадетеЕве и со вас денес ручавме по шо?![]()
Тоа шо си прават раководствата е нивна работа,кој со кого ручал е ирелеватно...Абе вие кај најдете без пари јадете. Јас ги сфаќам клубовите - тој дел е ОК. Значи нека си развиваат односи и се тоа е во ред. Не ми е јасно како ваши дечки постираат тоа тука, не критикуваат, и уште лајкчиња си стискате.... Еден да речеше ова не е во ред или нешто немаше сега да рчкам ама си го преќутевте бе... На толку глупости што може да ни смислите секој втор збор/песна ви е се они. Од уста не ги извадивте
Пишуваш на некој теми за навијачка култура и движење ова за тебе во ред е?
тоа што ручавме со нив е дел од директната соработка на раководствата и клубовите а не значи дека сме браќа со нив..се знае ние сме македонци и неможиме да бидиме со нив браќа ни под разно..нас не ни направија ништо во 2001 бидејќи војната беше во Тетово и Куманово не во Битола бидејќи во Битола не се ни 5% за разлика од Скопје ...и затоа не мешај баби жаби кога тука се работи за фудбал а не политика..и ние не си одбравме ништо туку клубовите си одбраа..мене лично ако ме прашаат ќе ги отерам упичку матер но ете јас не сум никаков фактор..затоа не генерализирајСе дур си ручате со нив и за вас е тоа ОК после она што ви го направија во 2001 и се дур се „рчкате“ и ги опејувате нема што да разговараме на таа тема. Можевте да одбиете ручек има милјон начини за да рчнете со нас на утакмица ама вие си го одбравте тоа. Нема љутиш сами си одбравте
Тоа шо си прават раководствата е нивна работа,кој со кого ручал е ирелеватно,немаат врска
А кога веќе ги спомна скандирањата....
За мене скандирањата и препукувањата на двете групи се апсолутно без врска...апсолутно немаат врскасо навивање и бодрење на тимот,само да се исплука ривалот,сепак ова е реалност секаде во светот,но кај нас ја помина границата на нормалното...... ,доста невкусни и несериозни,ај пред 20 години,ама уште со истите песни..
И ова се провлекува години наназад....
И затоа на ништо не личи...
Еве за Комити,навивањето доста солидно на почеток,се додека не влегоа Чкембарите,потоа почнаа добро познатите песни од двете страни и се изгуби ритамот...
Со ова се губи шмекот на навивањето....
Ама таа е реалноста и нема шо тука да се прави..