Фан Клуб: Вардар

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.731
Поени од реакции
3.115
Не ја научија истата грешка од претходните подготовки, дека противници не треба да се бараат на лице место, туку треба уште од овде да си направат целосен распоред...
Здравје, подготовки како подготовки, се надевам бар се спремиле кондициони. Незнам само што се чека на прашањето за напаѓач. Ете го првиот меч ен за 2 недели, требаше да имаат некого во план веќе...
Или па може има некој на подготовки а нашиве медиуми ги нема да известат. Мада и на самата страна на ФКВ треба јасно да се каже кои играчи се на проба а не да дознаваме од разно разни портали. Што ако се открие, божем некој друг ќе ни ги лапне тие играчи :LOL:

Друга работа, од последните два меча можам да забележам дека одбранава на БАТЕ иако мислев дека им е најсилен дел, ми изгледа како Швајцарско сирење. Па голманот е жива смешка, прима голови од 30 метри, а на претходниот меч скоро од корнер му го бапнаа. Тотално негова вина, беше подизлезен очекуваше нафрлување, и овој по земја од мртов агол му го здена...
Изгледа слабо им оди кога треба они да напаѓаат, а во контри на противникот катастрофално се трансформираат во одбрана. Бековите бркаат по средина, и се остава голем простор...
Како и што напоменав според мене најголемата опасност доаѓа од средњаците ренан Брешан и Дмитри Баха. Овој вториов го искинаа на претпоследниот меч, си помислив ќе паузира, ама ете го настапувал и против Динамо Минск...
Мислам дека во Минск треба да излеземе со позатворена формација, со 4 во одбрана, плус еден пивот...
Нешто отприлика вака би излегол јас да бев тренер :D

ЗАХОВ

ИЛИЕВСКИ ТАНЕВСКИ БОЈОВИЌ/ВАЈС АЛЕЧЕНВУ/ЦИКАРСКИ

ОСА

ПЕТРОВ РАНЃЕЛОВИЌ ГЕОРГИЕВ

СТОЈАКОВИЌ

КОСТОВСКИ

со тоа што Петров и Георгиев почесто би оделе во напад...
Георгиев напад, петров и хименез крила , рангеловиц на клупа место него стјепановик

F

FARANG

Гостин
Lol za adidas... Vo mkd adidas samo kako pelister AKO SI GO PLATIS :) ... Daleku sme sega za sega od toa. Ne gi branam, greski ima eden kup AMA jas pak mislam so ovie podobro ke bide nego li so nekoj fudbalski likovi ili foliranti ko braco. Ovie ke im fati vreme ama KE naucat i KE napravat nesto koga togas. Imaat pari i idat cekor po cekor sto mene se sviga. Napagac ni treba ama sto koga nemame sredstva za nekoj poasalen da se zeme :(... Porano ke zemevme nekoj i na polusezona nemavme pari, sega ovie si idat po budzet i toa e toa
--- надополнето: 3 јули 2012 во 16:54 ---
Георгиев напад, петров и хименез крила , рангеловиц на клупа место него стјепановик

Mi se sviga... Spanska formacija so spic koj moze da bodi

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.567
добро бе не ми е јасно што толку се крева галама против управава..пред година дена поарно да не ви беше.
Ај ве разбирам дека порано можда имал вардар асална управа,али било је то некад.Ние помладите не се сеќаваме на никаква титула или триумф на вардар претходно.
Глејте да си отидат овие,пошто викате го држеле вардар у заложништво е тек тогаш бате ќе го видиме.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
добро бе не ми е јасно што толку се крева галама против управава..пред година дена поарно да не ви беше.
Ај ве разбирам дека порано можда имал вардар асална управа,али било је то некад.Ние помладите не се сеќаваме на никаква титула или триумф на вардар претходно.
Глејте да си отидат овие,пошто викате го држеле вардар у заложништво е тек тогаш бате ќе го видиме.
Јас да ти кажам ќе бидам пресреќен во оној момент кога Градот Скопје како мнозински управител ќе ја смени оваа банда без команда и ќе реши многу попрофесионално да го води клубот, а не да го сфаќа сево ова како предизборен маркетинг. Зашто Вардар не заслужува да го водат почетници, поставени без никаков критериум на така одговорни позиции...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Не знам зашто кренавте толкава паника со откажувањето на пријателската со Ѕвезда. Вината во никој случај не е кај Вардар, но и без тоа имаат уште една пријателска најмалку и плус 1-2 во Македонија. Колку и да се спремаат, нема да можат да достигнат натпреварувачка форма во толку брзо време.

На првиот натпревар треба да се игра 4-2-3-1, со Оса и Стјепановиќ како деструктивци, Драган и Хименез/Петров како крила.

F

FARANG

Гостин
Јас да ти кажам ќе бидам пресреќен во оној момент кога Градот Скопје како мнозински управител ќе ја смени оваа банда без команда и ќе реши многу попрофесионално да го води клубот, а не да го сфаќа сево ова како предизборен маркетинг. Зашто Вардар не заслужува да го водат почетници, поставени без никаков критериум на така одговорни позиции...

Te molam kazi mi koj za tebe vo mkd treba da go vodi vardar? Bez zaebancija jas stvarno neznam nekoj fudbalski rabotnici koj imaat dobro iskustvo da vodat klub vo bilo koj sport. Onaka od pamet mi ide Bate Vane (nepozelen), Dragi Tomovski (koj znae dali bi prifatil, seuste ni e lut za Vasovski) i manje vise go priznavam advokatot sto gi vodi komsikite mada i on se usra ovaa god. Napredok ima stabilna uprava isto taka i toa e toa... Ne e samo ajde najdi nekoj, fakt e deka nie nemame sportski administratori ili menadzeri ili treneri ili bilo sto povrzano so profi sport. Eve ovie se uspesni za ona sto bea doneseni da go krenat vardar na noze i da go napravat vo akcionersko drustvo. Imaa zadaca da go spremat vardar za "prodazba" i toa go pravat. Sampioni, skolo, tereni... Sega malku uspeh i ke go dadat valjda na nekoj sto ke donese administratori kakvi sto dolikuva. Treba da sme realni site sakame mnogu ama koga ke vidam kako amaterski rabotime osnovni raboti togas svakam kolku gresna politika sme vodele 20 god. Sporedi ne nas so slovencite oni napravija bazi i skolkuvaa treneri menadzeri, investiraa u seminari a nie u zingo, lambe i hari

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
FARANG

Томовски? Човекот што ја уништи Цементарница? Дај не зезај...

F

FARANG

Гостин
Da toj... Istiot ni donese tituli pred toa i plus cel zivot e vo sportot. Deka e idiot e idiot. Ama ajde kazi drug? Toa go zboram celo vreme. NEMA za zal. Jas bi sakal drugi ama NEMA.Stvarno ne gledam koj, znaci ne me svakajte gresno me boli kur i za ovie sega i za tomovski ama neznam nekoj drugi.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.567
па ова е предизборен маркетинг,како друкче да го сваќаат.Сигорно на коце не му текна дека е фан на вардар заврчера.Бидете среќни дур има желба и интерес државата да вложува,и да го постави на прави патеки клубот до тогаш.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Te molam kazi mi koj za tebe vo mkd treba da go vodi vardar? Bez zaebancija jas stvarno neznam nekoj fudbalski rabotnici koj imaat dobro iskustvo da vodat klub vo bilo koj sport. Onaka od pamet mi ide Bate Vane (nepozelen), Dragi Tomovski (koj znae dali bi prifatil, seuste ni e lut za Vasovski) i manje vise go priznavam advokatot sto gi vodi komsikite mada i on se usra ovaa god. Napredok ima stabilna uprava isto taka i toa e toa... Ne e samo ajde najdi nekoj, fakt e deka nie nemame sportski administratori ili menadzeri ili treneri ili bilo sto povrzano so profi sport. Eve ovie se uspesni za ona sto bea doneseni da go krenat vardar na noze i da go napravat vo akcionersko drustvo. Imaa zadaca da go spremat vardar za "prodazba" i toa go pravat. Sampioni, skolo, tereni... Sega malku uspeh i ke go dadat valjda na nekoj sto ke donese administratori kakvi sto dolikuva. Treba da sme realni site sakame mnogu ama koga ke vidam kako amaterski rabotime osnovni raboti togas svakam kolku gresna politika sme vodele 20 god. Sporedi ne nas so slovencite oni napravija bazi i skolkuvaa treneri menadzeri, investiraa u seminari a nie u zingo, lambe i hari
Има доволно луѓе во Скопје, школовани, образовани, упатени во фудбалот и пред се што го сакаат Вардар, кои можат успешно да ги тераат работите. Уверен сум. Зашто да не и Томовски. Човекот се покажа како способен менаџер, прв склучи договор со реномирана фирма за спортска опрема, го однесе Вардар на турнеја во Јужна Америка, организираше пријателски со калчолигаши, продаде многу играчи на страна во силни првенства. Референци што може да се само сон за денешниве фудбалски „стручњаци“. Зашто не го сакаа Васоски?! Има Вардар многу играчи во странство, што виделе со свои очи како функционираат работите надвор, едноставно се побогати за едно животно искуство, па зашто да не ги применат истите и тука во својот матичен клуб.
Проблемот е што сега главен предуслов да влезеш во Вардар е да имаш партиска книшка или да си близок со Илчо. Оној момент кога Илчо ќе го изгласаат за претседател на ФФМ и ќе се тргне од Вардар е шанса за прекретница на поставеност на некои работи во клубот. Не може мајсторот да се понаша каубојски и да се поставува над самиот клуб. За секоја донесена одлука се прашува тој, дури има поголема моќ и од Шишковски, а да не збориме за спортскиот директор Митев кого лично го има донесено во Вардар. Иако несомнено е добар тренер, премногу сака во секоја манџа да става мирудија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.567
глупа работа е ова без членски да не се влага..

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
глупа работа е ова без членски да не се влага..
Па можда лошо е напишано мислам дека ќе може и без членски ама сега членските ќе бидат и карти кој нема членска ќе иде и ќе си купува карти од тобако

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Претседателот Зоран Шишковски со подарок дрес од ФК Вардар за Потпретседателот на Кинескиот Олимписки Комитет, Фенг Јиангжонг, кој со своја делегација денес беше во посета на Р. Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom