Се надевам ќе си потпише таму...
Да резимираме засега
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
На голманска позиција не ми се верува да направиме некоја промена. Захов останува прв голман, Симов втор.
Во одбрана останавме на тројца централни дефанзивци. Не ќе е лошо да земеме уте некој. Ипак дефанзивците се играчи кои често може да соберат картони и да бидат суспендирани, па логично е да имаме 4-ца во дефанзивата, За жал го нема веќе Тони Вељановски, олраунд играч кој можеше да ги покрие сите дефицитини позиции
![Зелен :icon_mrgr: :icon_mrgr:](/styles/default/xenforo/emot/icon_mrgr.gif)
Моја желба од Макесдонско првенство е Менде Степановски од Ренова
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Таман еден Битолчанец си оди, друг доаѓа
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Али мислам дека нашиве не се насочени кон купување на нов централен дефанзивец. Значи во централна дефанзива: Бајс, Таневски и Бојовиќ.
Солисдно се покривме на левата бековска позиција и оваа година ќе ни биде подобра оваа страна во одбраната. Очекувам Нигериецов да биде на ниво на Амбурет па дури и подобар. Ваквите засилувања секогаш се покажувале солидно и мило ми е што го потпишавме. Бошкоски ќе биде резервен лев бек, а сега Цикарски може да си игра на својата позиција лево крило. Таман ќе мора да се труди да напредува за да може да игра пред Георгиев. На десен бек како и во минатава сезона сме само на Мичка. Обавезно ни треба нов десен бек. Мичка е веќе во години треба една млада побрза замена...
Ми се допаѓа како игра Мичка и претпоставувам сдека ќе биде прв сдесен бек годинава, ама ќе мора да има некој да покрива, освен ако не го игра Бошкоски како алтернатива на таа позиција...
Одиме на средината. Здраво ја покривме левата крилна позиција со носењеро на Драган Георгиев. Тоа е тоа што ни требаше, поистурено крило, офанзивен играч кој знае и да дава голови...
Цикарски како перспективна замена. Двајца млади играчи од кои се очекува можеби и највеќе во иднина. Тука е и Колеќевски...
Незнам само зошто го земаа, па и уште е во тимот. Пуштил гзови како Огбона, треба да си среди малце килажа па да почне да игра...
Десната страна ни е потенка, останавме само на Петров. Засега двајца кандидати за оваа позиција се Тодоровски и Шпанецон...
Се мислам дека овој Тодоровски нема да заврши кај нас на крај и во тој случај би сакал да пробаме со Хименез. Ќе ми бисде мило да имаме Шпанец во екипата
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Изгледа како да е брз и пробивен играч и нормално станува збор за доста офназивно крило...
Средината ни е како под конец. Се надевам дека нема да се остварат некои шпекулации дека Оса ќе го напушти тимот... Вака изгледа доста добро во средината. Оса, Ранѓеловиќ, Стјепановиќ и Стојаковиќ како малку поофанзивни, Туневски и Ацевски.
И во нападот ги имаме Јове и новодојдениот Темелков. Темелков е гол играч, налик на Фичо, но можеби за класа послаб... За во Македонско првенство ќе ни дојде супер али не е квалитет за Европа. Јове знае да изненади, ми се допаѓа како профил на играч, но треба да си фати форма...
Според мене тука треба да се донесе уште еден напаѓач, Нигер или Бразилец, некој побрз и пробивен
За првиов меч во Европа, јас би излегол со ваков состав
Захов
Илиевски Вајс Таневски Алеченву/Цикарски
Петров/Хименез Оса Ранѓеловиќ/Стјепановиќ Георгиев
Стојаковиќ
Костовски