Фан Клуб: Вардар

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
к
Од овие рекла-казала муабет веќе.... Ај ја ќе речам мене па друг човек ми кажа дека Миравци сами се понудиле за фузија и дека единствен наместен натпревар на Вардар сезонава е оној 0-0 со Турново дома.... И шо сеа чив човек е во право....
Дечко е фудбалер моментално игра во Миравци, тој ми го кажа сето тоа, сега ако тој лаже што не верувам се знам со него многу години.. Но се надевам ќе се стабилизира Вардар ќе застане на здрави нозе, па натаму здравије боже и ЛШ да играме, да имаме европски клуб во Македонија!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Во иднина ќе ве замолам да не ставате изработки на групата кои не се завршени, има официјални лица на форумов кои ја преставуваат групата на форумов, затоа графитиве не, сеуште не се готови.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Ги читнав регулативите на УЕФА, дел од нив, за она што се шпекулира со 3 години(постоење/членство во УЕФА, непромена на име со цел натпреварување во УЕФА и сл).

УЕФА може да направи исклучок од правилата, сега колку ќе сака и дали ќе одлучи така останува да видиме.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.946
Поени од реакции
15.082
ај ако сакаш дај линк или објасни подетално :) пожелно е второто

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
ај ако сакаш дај линк или објасни подетално :) пожелно е второто
Ај првото:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Tech/uefaorg/General/01/50/09/12/1500912_DOWNLOAD.pdf

Да не се изгубиш, читно го Анексот 1 (43 страна) и Article 12 (2 точка) - (не знам која точно страна беше)...
Точката d) од Анекс 1 e тоа со 3 години, има подоле објаснување каде е спомнато и фузирањето(merger)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.946
Поени од реакции
15.082
тешко ова бе. едвај едвај малку свакам :) .

ако не се лажам ова е битно ??

The membership and the contractual relationship (if any) must have lasted – at
the start of the licence season – for at least three consecutive years. Any
alteration to the club’s legal form or company structure (including, for example,
changing its headquarters, name or club colours, or transferring stakeholdings
between different clubs) during this period in order to facilitate its qualification on
sporting merit and/or its receipt of a licence to the detriment of the integrity of a
competition is deemed as an interruption of membership or contractual
relationship (if any) within the meaning of this provision.
од првиот анекс се префрлив на 12.2 артикл ( 12 страна ). не сваќам многу ама имам чуство дека ова ни е проблемот :D

кај се од управата да кажат нешто. Ќутат ко пички

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.047
http://www.idividi.com.mk/sport/fudbal/774120/index.html
"Поради тоа што Вардар е единствениот домашен клуб кој веќе се трансформираше согласно новите законски одредби во акционерско друштво, постапката за лиценцирање за нас се одвива под посебни услови. Доставивме нова документација која ја бараше УЕФА па сега Вардар лиценцата за европски настап треба да ја добие директно од европската куќа на фудбалот. Но, и според првичните информации и согласно досегашната комуникација со одговорните лица, не верувам дека ќе има проблем да се добие соодветната дозвола за европски настап", вели Шишковски.

Од раководството на Вардар нагласуваат дека крајниот рок за официјална потврда на клубовите кои ќе бидат дел од европската сцена ова лето е 10 јуни, а до тогаш веруваат дека и новиот македонски шампион ќе ја добие соодветната позиција пред ждрепката за 2. квалификациско коло во Лигата на шампионите.

P

PewDiePie

Гостин
Италијанскиот гигант Милан му ја честиташе шампионската титула на Вардар

30.05.2012 - 12:09 |
Италијанскиот калчолигаш Милан, еден од најпопуларните фудбалски клубови во Серија А и во Европа, упатил официјална телеграма до ФК Вардар, честитајќи му ја шестата шампионска титула.
Оваа вест „црвено-црните“ ја објавија на официјалната интернет страница, истакнувајќи ја честитката од Милан како една од најмаркантните од многуте кои пристигнале во канцеларијата на клубот.
Еве како изгледа телеграмата што ја испратиле раководните луѓе на италијанскиот вицепрвак Милан до ФК Вардар.

Ау ми се наполни срцево ! (y)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ау ми се наполни срцево ! (y)
Чекај малце,ти се наполни сега срцето за Вардар,а нели навиваше за Металург бе ?
Или еден си од тие Работнички/МЗТ во кошарка,Вардар во фудбал,Металург во ракомет -.-

P

PewDiePie

Гостин
Чекај малце,ти се наполни сега срцето за Вардар,а нели навиваше за Металург бе ?
Или еден си од тие Работнички/МЗТ во кошарка,Вардар во фудбал,Металург во ракомет -.-
Не бе фудбал од секогаш сум бил и ќе бидам за Вардар.
Ракомет порано за Пелистер сега за Металург
А домашен баскет не следам баш.........ако толку те интересира.

:)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Не бе фудбал од секогаш сум бил и ќе бидам за Вардар.
Ракомет порано за Пелистер сега за Металург
А домашен баскет не следам баш.........ако толку те интересира.

:)
Одбојка за кого си :D :D

Не шала на страна како можете така љубовта и симпатиите кон ВАРДАР да ги ставате на исто рамниште со Пелистер,Металург и ред други кондом тимови.......

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Одбојка за кого си :D :D

Не шала на страна како можете така љубовта и симпатиите кон ВАРДАР да ги ставате на исто рамниште со Пелистер,Металург и ред други кондом тимови.......
За Струмица најверојатно, па не гледаш ли дека кој е нај јак за тој навива :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom