Фан Клуб: Вардар

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Нема повеќе место за странци во Вардар. Смеат најмногу 5 да играат во стартниот тим, а Вардар моментално ги има: Бојовиќ, Ранѓеловиќ, Стојаковиќ, Лико и Оса (Симов има македонски пасош), а евентуално може и Огбона да ја зголеми бројката. Единствено некои од постоечките да добијат наши државјанства (се збореше за Рангеловиќ дека постои таква можност), па да се отвори место за нови странци.
П.С Во врска со цените за карта, нема ништо да ме зачуди кога Ѕинго. Една година бараше 500 денари за карти од базенот во Кратово.
Бојовиќ нема македонски пасош? Подолго време игра и престојува во Македонија, па би требало и он да има пасош.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Бојовиќ нема македонски пасош? Подолго време игра и престојува во Македонија, па би требало и он да има пасош.
Мислам дека Бојовиќ ќе мож да добие државјантсво на крајот на сезоната. Ако не се лажам , он е во Вардар од сезоната 2006/07 или пак 2007/08. Ако дошол во 2006 ондак го има исполнето условот за 5 години живеење во Македонија (додуша мислам дека еден период играше во некоја странска екипа, па се врати во Македонија). Сепак мислам дека во 2012 по завршувањето на сезоната, сигурно ќе има право на стеклнување на државјанство.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мислам дека Бојовиќ ќе мож да добие државјантсво на крајот на сезоната. Ако не се лажам , он е во Вардар од сезоната 2006/07 или пак 2007/08. Ако дошол во 2006 ондак го има исполнето условот за 5 години живеење во Македонија (додуша мислам дека еден период играше во некоја странска екипа, па се врати во Македонија). Сепак мислам дека во 2012 по завршувањето на сезоната, сигурно ќе има право на стеклнување на државјанство.
Отиде у Јужна Кореја еден период ми се чини, ама тоа беше само пола сезона ако ме држи добро памтењево :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Отиде у Јужна Кореја еден период ми се чини, ама тоа беше само пола сезона ако ме држи добро памтењево :)
И мене ми се врти нешто такво во глава. Отиде една полусезона во Кореја, па после се врати во Работнички.
Епа ако дошол 2006 во летото, значи оваа полусезона (пошто една не беше овде) ќе направи 5 години во Македонија:)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
раденко бојовиќ играше една полусезона во кина во клубот пудонг зобон
а во македонија игра од
2006-08 вардар
2008-10 работники
2010 јуни-2010 декември пудонг зобон
2011 јануари дојде во вардар

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^ Ама грешки имаат у текстот. 18 годишник го напраиле нигерот :pos:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.700
Поени од реакции
6.086

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Видов историјат на кратко на Огбона и според тоа за нашава лига ќе биде очигледно бум.
Се надевам на најдобар исход, со тоа привлекување на многу по познати играчи во целата лига ( Секако да се подобри Македонскава мизерно-кравјарна лига)

ОН-Топик: Ужасни гестови од кратовскиот тим се овие што ги читам, но се надевам дека и ќе се стави ред малку на уништувањето на се од страна на млади напалени комити кои можеби 90% од сите што уништуваат одат само поради членство во група комити а не поради фудбалот што е исто така страшно...
Се надевам за најдобар исход со кратовчани и успешен меч, па со среќа кон 3 поени нови !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
KOj go ebe Dingo ke se kacuvame na rid za da gledame :D
Ако ни забраната влез во градот ќе треба со телескоп да гледаме :D
Како ми се спие у пм....
Таму којзнае колку е ладно сега. Овде ако е 0 степени, таму -10 :D
Опремете се со зимска опрема, па ако има снег, ќе се посанкаме малку по ридовите :P

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Горан Симов пред неколку дена стана татко честитки нека му е живо и здраво и денеска да славиме сите заедно победа

Kajgana Shop

На врв Bottom