- Член од
- 21 февруари 2011
- Мислења
- 142
- Поени од реакции
- 163
Marko Reus , Mario Gotze , Robert LewanGolsky , Ivan Perisic...
Ouuuuu Yeeeaah !!NUR DER BVB!!
Ouuuuu Yeeeaah !!NUR DER BVB!!
Епа според мене ако изиграте солидна сезона и во Европа 2012/13, ако соберете 20тина-30 милиончиња ќе видиш како и Лева и Шинџи ќе може да ги задржите...http://www.bvb.de/?%87%ECZ%1B%E7%F4%9C%5En%E0%8C%99
Кагава, засега, нема да го продолжи договорот во Дортмунд. Очигледно сака да оди во Англија ама сеуште нема понуди за него. Ако стигне понуда со 15м и нагоре, ќе си заминее летово. Но очигледно за Манчестер и Челзи тој не им е на прв план. Ќе видиме што ќе испадне, шансата е 10% да остане поред мене. Иначе голема штета, страшни ќе беа со Ројс и Геце ама ок, со Ројс веќе зедоја супер замена така да квалитетот нема да падне.
Види Баварец, Дортмунд е сега во дилема. Ројс го платија со ланските пари. Годинава Дортмунд пак ќе има големи приходи. 20м сигурни од ЛШ, околу 30м Евра од играчите Кагава, Бариос и Сантана, плус пари од спонзори итн. Значи Дортмунд има доста пари за трошејне но прашајнето е дали сега да почнат да купуваат играчи на големи или да продолжат со сегашната политика, нормално прилагодена на успесите. Ја сум за тоа, пак да се бараат млади таленти со голем потенцијал и да се интегрираат постепено. Но исто така мислам, дека по некојпат и треба да има трансфери како Ројс но тие играчи 100% мора да се вклопат во концептот и тимот за да не се уништи атмосферата во тимот.Епа според мене ако изиграте солидна сезона и во Европа 2012/13, ако соберете 20тина-30 милиончиња ќе видиш како и Лева и Шинџи ќе може да ги задржите...
Не знам Боби, не би рекол дека има стагнација. Кагава е супер ама Ројс мислам има поголем потенцијал. Ама тоа е, ќе има идејне и одејне и мислам со парите можат да го зајакнат тимот кај што треба. Иначе и јасно е дека Дортмунд постепено ќе ги покачи платите но тоа се совпаѓа со поголемиот успех на клубот и со поголемите приходи, затоа не гледам проблем. Ројс има договор до 2017, Геце до 2016, Хумелс и Левандовски до 2014. Искрено за Левандовски очекувам скоро да го продолжи договорот, сака само поќе пари ама сепак мислам засега не може подобар клуб да најде а Хуммелс веќе се идентификува со Дортмунд така да за овие двајца сум доста оптимист.Тоа е, сакал да игра у премиер лига.... и секако дека сака, и онака Јунајтед му нуди многу поголема плата.
Факт е дека Дортмунд претешко ќе ги задржат на долг рок, Ројс, Гетце, Левандовски, Хумелс.
Две сезони, и два клучни играча си одат, Сахин и Кагава. Можит најдоа замена во Ројс, ама нема напредок така, само стагнира клубот.
Белханда и ние може да го земеме....Во француска лига најголем е талент со Хазард...Ама ја сум ипак за Хазард поише.Мислам за деца кои сакаат да работат под Клоп, Дортмунд им е најидеален тим... но после сакаат да си одат. Белханда е добар играч да се разгледа, има изјавено дека се восхитува на бундеслигата посебно на Дортмунд.
За 10 милиончиња може да најдете солидна замена!Лукас Бариос од 1.6. ќе игра за Гуангзу во Кина. Оштетата е околу 10м Евра.
http://www.bvb.de/?%87%ECZ%1B%E7%F4%9C%5En%E1%80%95
Ија мислам така. Иначе Билд вика дека 12м е сумата а Рурнахрихтен викат 8,5м Евра значи сепак околу 10 што е и ок. Беше повреден и пола година скоро седеше на клупа. Сантана сега највероватно уште ќе оди и Кагава. Ќе има трансфери во Дортмунд летово...За 10 милиончиња може да најдете солидна замена!