Напаѓачот на Борусија (Дортмунд), Роберт Левандовски, не очекува добар однос од навивачите откако стана јасно дека од следната сезона ќе го носи дресот на Баерн (Минхен). Весникот "Билд" откри за инцидентот пред домот на полскиот репрезентативец, поради што мораше да даде изјава во полиција. Додека се влегувал во својот автомобил, група навивачи на Борусија (Д) го навредувале, а еден од нив дури му покажал среден прст. Фудбалерот не ја издржал провокацијата и го удрил во чело навивачот. Подоцна, 17-годишното момче поднело жалба за напад. Самиот Левандовски го искористил профилот на една од социјалните мрежи за да ја разјасни ситуацијата.
"Инцидентот пред мојот дом ме принуди да реагирам. Ако не реагирав, медиумите ќе направеа нова "сензација". Нема да му држам лекции за убаво однесување на едно 17-годишно момче, но и нема ниту да му дозволам да ме навредува мене и моето семејство. Сакам да истакнам дека не сум користел сила, иако тие лица отворено го нарушува моето право на личен живот. Се надевам дека тоа ќе остане изолиран случај и ќе можам да се сконцентрирам целосно на мојата игра во дресот на Борусија", напиша Левандовски.