Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Сигурно нема јавно на сите да им каже дека ќе купат некого и со тоа да кренат цените. Сосема разбирливо ама и прашајне е дали ќе најдат некого што може да помогне и што нема да биде прескап. Не е само купијси.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Сигурно нема јавно на сите да им каже дека ќе купат некого и со тоа да кренат цените. Сосема разбирливо ама и прашајне е дали ќе најдат некого што може да помогне и што нема да биде прескап. Не е само купијси.
Сега читам на Билд, имале прееска состанок за тоа што треба да се прави. Реално е да земат еден играч па дури и два. Завршена е сезоната за Куба и Суботич, Гиндоган исто тешко му оди, Кел исто си има проблеми така да мора да реагираат на трансфер пазарот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Ima momentalno dosta spekulacii za transferi vo Dortmund:

Rannochia: Ovoj transfer izgleda nema da se ostvari iako ubeden sum deka imalo pregovori. Izgleda ne se dogovorile za cenata oti Dortmund nudese dosta pomalce od sto sakase Inter. Tesko deka ke ispadne transferot.

Kagawa: Pri sekoja transfer perioda ima spekulacii za nego. Toa se dolzi na toa sto ne igra redovno a i sega isto taka zemen e Mata koj ke mu bide konkurent. Dve fakti govorat za toa deka zimava nema da ima transfer vo Dortmund: cenata koja bi ja barala Manchester a i toa sto Kagawa ne saka (uste) da zamine, taka negojot menadzer kaza. Transfer zimava nema da ima.

Holtby: Ne se snajde vo Totenhem i izgleda e vo pregovori so Dortmund. Se spekulira na mnogu niska transfersuma od 6m EUR i isto taka bi mozel da go zameni Kuba dur e povreden. Mlad e i dobar talent, moze Klopp da go sredi i moze da mu pomogne na Dortmund. Ako prifati pomala plata nego vo Anglija moze da se ostvari. Toa sto bil igrac vo Schalke nema da go spreci transferot ama ke ima sigurno po nekoj negativen komentar kaj fanovite na Dortmund.

Volland: Dortmund odamna go sledi i go merka za letovo posto ima najverovatno odkupna klauzula koja se dvizi od 10-15m EUR. Tesko deka Hoffenhajm ke go pusti zimava no sepak toa e samo prasajne na pari. Sansite se 50:50.

Ever Banega od Valencija e poslednoto ime koe se vrti vo spekulaciite. Verovatno e da ima Dortmund interes, bi bil odlicen igrac za sredinata i moze odma da pomogne. Isto taka klubot bi bil spremen vo slucaj da Gündogan ne go prodolzi dogovorot i ke bide prodaden letovo.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Точно, Дортмунд сакаше да го позајми прво а не да го купи али Тотенхем не се согласи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Holtby sepak bil prijaven za medicinski check vo Dortmund. A sport1.de javuva, deka Dortmund bil zainteresiran za Chicharito od Manchester.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Земете го Холтби Игорче аман да не слушам на Скај Спортс на секој пренос татко му дека бил Англичанец.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Земете го Холтби Игорче аман да не слушам на Скај Спортс на секој пренос татко му дека бил Англичанец.
Dortmund saka pozajmica so opcija a Totenhem ne. Ne se tolku odaleceni mislam ama ne znam kako ke se odlucat. Ima razni izjavi na mediumite, eden medium (Sat 1 NRW) koj e lokalen vo toj region imal interen izvor koj kazuva deka mu napravile na Holtby termin za medicinski check, ako e tocno znaci zavrsena e rabotata.

M

Mario Gómez

Гостин
Dortmund saka pozajmica so opcija a Totenhem ne. Ne se tolku odaleceni mislam ama ne znam kako ke se odlucat. Ima razni izjavi na mediumite, eden medium (Sat 1 NRW) koj e lokalen vo toj region imal interen izvor koj kazuva deka mu napravile na Holtby termin za medicinski check, ako e tocno znaci zavrsena e rabotata.
Ehh igraci na Schalke zemate, na koe nivo padnavte.:icon_lol:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Holtby sepak bil prijaven za medicinski check vo Dortmund. A sport1.de javuva, deka Dortmund bil zainteresiran za Chicharito od Manchester.
Mene mi e interesno ova so Chicharito u Dortmund i mislam deka bi bil poln pogodok samo nz kolku im e za prodavanje.

Frose sho vikash ti?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mene mi e interesno ova so Chicharito u Dortmund i mislam deka bi bil poln pogodok samo nz kolku im e za prodavanje.

Frose sho vikash ti?
па наводно не сакал да си оди е последно од агентот, сакал тука да игра иако а се вратат од повреда дали Руни дали РвП одма почнуваат шпекулациите. Што знам, супер би се снашол тој во Дортмунд ама прашање е колку Манчестер би сакал да го продаде од комерцијален аспект зошто е популарна фаца во Мексико и општо двете Америки.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.582

Frose sho vikash ti?
Не сум Фросе, ама како фан ќе дадам мислење:D

Искрено нас фановите Чича ни е бисер кој од клупа знае да решава натпревари и тоа е од големо значење и искрено како фанови не сакаме да го дадеме. Е сега се зависи од Мојс и од тоа уште колку тој верува во него. Ќе прави ремонт на клубот почнувајќи од оваа зима, а налето чистка голема така да засега не се знае Чича дали не е или е во неговите планови. Иако не е Чича нешто во последниве натпревари сметам дека Мојс има уште верба во него и дека ваква зделка барем оваа зима тешко да се случи знаејќи колку РВП не е сигурен со повредите оваа сезона.

Инаку на твитер се рашири информација дека ние сме пуштиле 30м фунти за Ројс. Имате вие некое инфо за тоа или шпекулација е тоа?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Ehh igraci na Schalke zemate, na koe nivo padnavte.:icon_lol:
Godina ipol bese vo Schalke a i go zemame od Totenhem ;)
--- надополнето: 29 јануари 2014 во 12:23 ---
Не сум Фросе, ама како фан ќе дадам мислење:D

Искрено нас фановите Чича ни е бисер кој од клупа знае да решава натпревари и тоа е од големо значење и искрено како фанови не сакаме да го дадеме. Е сега се зависи од Мојс и од тоа уште колку тој верува во него. Ќе прави ремонт на клубот почнувајќи од оваа зима, а налето чистка голема така да засега не се знае Чича дали не е или е во неговите планови. Иако не е Чича нешто во последниве натпревари сметам дека Мојс има уште верба во него и дека ваква зделка барем оваа зима тешко да се случи знаејќи колку РВП не е сигурен со повредите оваа сезона.

Инаку на твитер се рашири информација дека ние сме пуштиле 30м фунти за Ројс. Имате вие некое инфо за тоа или шпекулација е тоа?
Reus nema da bide daden dobrovolno, so site sili probuvaat da mu ja odkupat klauzulata koja vazi od leto 2015ta (35m EUR). Do togas ako ne ponudi nekoj klub ogromna suma, nema sansi da se dade.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.582
Godina ipol bese vo Schalke a i go zemame od Totenhem ;)
--- надополнето: 29 јануари 2014 во 12:23 ---

Reus nema da bide daden dobrovolno, so site sili probuvaat da mu ja odkupat klauzulata koja vazi od leto 2015ta (35m EUR). Do togas ako ne ponudi nekoj klub ogromna suma, nema sansi da se dade.
А откупнава клаузула ќе важи ова лето ако не потпише нов договор така?

Kajgana Shop

На врв Bottom