Фан Клуб: Барселона

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Абидал е најбрзиот дефанзивец во Барса. Факт. Пеп го има изјавено ова. Не памтам негова грешка од одамна, поточно од лани во ЛШ, кога беше наттрчан од Волкот, тоа беше негово лошо позиционирање а и Волкот е еден од најбрзите фудбалери на светов...
Од тогаш почна да се врти таа фама дека Абидал е спор и прави грешки.

--- надополнето ---

World's Best Playmaker 2010: 1 Xavi - 2 Iniesta - 3 Sneijder - 4 Messi - 5 Ozil.
[iffhs] *voted: journalists and experts from 85 countries.

3 година по ред, Чави.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Да ви кажам една мала анегдота поврзана со Ерик Абидал... За Класико, се собравме во еден кафиќ во Скопје, навивачи на Барса и по некој Реаловец. Мој добар другар, Александар, опулено дете кое не е дека не знае фудбал, на почетокот на мечот го гледа Абидал и вика: „Јес! Тооо!“. Мислеше дека Абидал е спор, тромав, не знае итн. Никогаш го немаше гледано како игра, го знаеше она „што сите го знаат“. А сите знаат bollocks.

Јас му реков: „Александар, абе не радувај се прерано... јас сум баш среќен што Абидал игра“. Тогаш, тој ми се насмеа, у стилу „...абе што збориш...“.

Откако Ерик ги вечераше Роналдо, Озил и кој уште му дојде при заби, друг беше насмеаниот :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.007
Поени од реакции
2.043
Happy birthday VICTOR VALDES

29 Години пуни човеков

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.540
Поени од реакции
22.401
Среќен роденден, Викторе наш. Продолжи во оваа форма да ни браниш уште долго, а 'експертите' и 'стручњаците' нека те потценуваат и понатаму. 29 години наполни, уште десетина години да бидеш број 1 и друго не ни треба. ВЕРУВАМ дека за 5 години Валдес ќе биде човек со најмногу настапи за Барселона.

П.С. Еве податок за натпреварот за во недела:
Малага последен пат ја победила Барса 03.12.2003. Тогаш резултатот на Ла Росаледа беше 5:1 за Малага. Од тогаш, Блауграната забележа 8 победи и 1 нерешен исход. Резултат со гол разлика: 27:2.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
не знам дали е расправија ова меѓу играч и тренер или.....изгледа играчов не може да ја постигне посакуваната форма после серијата повреди :( не би сакал да замине овој играч,но...

I

IBIZA SOUND

Гостин
se soglasuvam so serpico deka povekjeto navivaci ne go cenat abidal,a moze da se kaze deka e eden od podobrite igraci na levata strana a voedno e dobar i kako stoper
do lani i jas bev protiv toa abidal da ne igra kako stoper zs nekolku pati vo francija bese mnogu uzasen kako stoper. no ovaa godina kako stoper epten me bindisa

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Среќен Роденден Викецу продолжи да ни браниш со оваа ,,форма“ на кој натпревар браниш само по 1 удар од противникот.. да ни е жива одбраната да не е таа по петарди ќе прима.:)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Среќен роденден Виктор, да ми те служат рацете, нозете и очите уште цела декада за да бидеш незаменлив.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Среќен роденден Валдес.(со малку каснење).
3295513459-soccer-friendly-dundee-united-v-barcelona-barcelona-training-st-andrews.jpg

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Каталонци утре против шпанскиот Манчестер Сити :) Мислам дека треба утре да им се покаже дека треба уште многу пари да потрошат за да не стигнат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom