Фан Клуб: Барселона

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Три години по ред поминуваме најдобро во најтешките периоди. Секогаш кога ќе ни се наредат 4-5 утакмици од кои ни зависи сезоната играме совршено. Се надевам ќе продолжиме и годинава така, само малце повеќе доверба во тимот. А и не се во нашите, има нешто и во судиите годинава, така да ако ја освоиме, најслатка титула ќе ми биде последниве 3-4 години.
Да се надеваме дека и ваа година ТИ ќе го подигнеш пехаро како претходните 3-4 :P

P

pepito*

Гостин
Што ви е вас бе???? Алоо, Пеп бил крив дека со 3 играл, па на Бернабе тепавме со тие 3 назад. Сите слаби вчера, не е Пеп крив затоа, Маскерано најслаба утакмица после дебито против Херкулес, Иниеста многу слабо, Цеск најлоша утакмица откако е дојден... Пеп ви е крив а? Браво!

П.С. Реал се во уште послаба форма, а и конечно мадридистите нека сфатат дека Меси-Иниеста-Чави-Фабрегас се непобедливи кога играат заедно и се во добра форма

I

IBIZA SOUND

Гостин
Да бе само еден наш кикс а вие се докрај че тепате ( + таа на кампо шо ви е пресметана :D :)

Еххх бе до кај стасавте со размислувањава вие навивачиве на Барселона. Госпо мислите за мадина ви е фатен и никако неможи да го пуштите :)
od vas ucime
vie minatite godini non stop go drzevte za jaja :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Барса објави дека е постигнат договор со Ерик Абидал. Тој ќе остане до 30 јуни 2013 година. Во клаузулата има можност за евентуално продолжување на договорот до 2015 година. Дали ќе биде така зависи само од Абидал.:)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
Sanchez told his friend an anecdote. He was in one of his first days training, and wanted to show off and make a good impression. As such, he tried to dribble past 5 players and almost did it. Iniesta approaches him and, in a friendly gesture, tells him "Alexis, here at Barcelona, the best player is the one that has the ball the least". Alexis told his friend that ever since then he'll never try that again. As a result he is now more of a team player.

The same commentator that told this story also commented that Alexis was on instructions that he can dribble up to one player and then he has to pass, by Pep's instructions. I'm not sure if this is a fact or not, but looking at him play the last match it definitely fit what he was trying to do.

Iniesta :cuc:

B

Beck's

Гостин
Sanchez told his friend an anecdote. He was in one of his first days training, and wanted to show off and make a good impression. As such, he tried to dribble past 5 players and almost did it. Iniesta approaches him and, in a friendly gesture, tells him "Alexis, here at Barcelona, the best player is the one that has the ball the least". Alexis told his friend that ever since then he'll never try that again. As a result he is now more of a team player.

The same commentator that told this story also commented that Alexis was on instructions that he can dribble up to one player and then he has to pass, by Pep's instructions. I'm not sure if this is a fact or not, but looking at him play the last match it definitely fit what he was trying to do.

Iniesta :cuc:
tocno e ova, se gleda kako dodava, ipak ja sakam da izdribla nekogas, da napaga kako krilo kon protivnickiot gol, ama toa e segasnata filozofija jbg, mora so pasovi :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Среќен роденден Шефе,се најдобро и многу многу титули со Барса.Ајде утре да извлечиш добар резултат,а под тоа влегува и нерешеното....
Многу ми е страв со Пинто на голот,но изгледа Пеп му дал збор и не може да го врати тоа.Ако беше така, да Пеп да го играше Валдес против РМ,тоа ќе го правеше лани на Местаља.Стартниот состав го знаеме сите,освен може да изненади и да игра со Тијаго на местото на Иниеста а Иниеста да игра крило.....
Каталонци ајде утре да тепаме,и се читаме можеби после месец дена ( за странство патувам утре),а ако имам можност ќе пишам некогаш.
Виска Барса и Виска Каталунја....поздрав...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.959
Ова се повиканите за натпреварот со Реал: Valdes, Pinto, Pique, Cesc, Puyol, Xavi, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Busquets, Adriano, Abidal, Iniesta, Dani Alves, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Montoya i Cuenca.

Да се ја питам, ова би биле првите 11:
Пинто​
Дани - Пујол - Пике - Абидал​
Чави - Бускетс - Иниеста​
Меси - Цеск - Алексис​

--- надополнето: 18 јануари 2012 во 03:34 ---
П.С.
Среќен роденден, Мистер. Се најубаво, многу титули и уште многу години да поседиш кај нас. :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Ова се повиканите за натпреварот со Реал: Valdes, Pinto, Pique, Cesc, Puyol, Xavi, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Busquets, Adriano, Abidal, Iniesta, Dani Alves, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Montoya i Cuenca.

Да се ја питам, ова би биле првите 11:
Пинто​
Дани - Пујол - Пике - Абидал
Чави - Бускетс - Иниеста​
Меси - Цеск - Алексис​

--- надополнето: 18 јануари 2012 во 03:34 ---
П.С.
Среќен роденден, Мистер. Се најубаво, многу титули и уште многу години да поседиш кај нас. :)
Болдот е најважното, кога тие играат заедно, поразите бегаат од нас! Очекувам изненадување вечерва (очекувајте и вие), а тоа е уште една победа!

Kajgana Shop

На врв Bottom