Фан Клуб: Барселона

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Цеск на Твитер:

"Great result tonight. Tomorrow I have something important to tell you all. Stay tuned!"

Ваљда се враќа во Арсенал :D

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Шо бе боринг? Абе уживајте во огнометот и во петардите!
Камо среќа секогаш вака да биде, да ги мелеме сите вака со убедливи игри и без проблеми.
Кога игравме 2 2 пцуевме, сега боринг...не се погодува.
Јас уживам во ваквите победи на Барса, знам дека нема да трае тоа вечно и затоа секогаш сум радосен кога ги растураме противниците.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
епа знаеше се дека ќе ги тртореме, и затоа беше досадно. игравме со аутсајдери

Член од
1 март 2009
Мислења
8.639
Поени од реакции
10.399
немаме некој тежок распоред нема да ме чуди ако тепаме се до 2012 :pos:

October 2: La Liga: Sporting de Gijón – FC Barcelona
October 16: La Liga: FC Barcelona – Racing
October 19: Champions League: FC Barcelona – FC Viktoria
October 23: La Liga: FC Barcelona – Sevilla
October 26: La Liga: Granada – FC Barcelona
October 30: La Liga: FC Barcelona – Mallorca

November 1: Champions League: FC Viktoria – FC Barcelona
November 6: La Liga: Athletic de Bilbao – FC Barcelona
November 20: La Liga: FC Barcelona – Zaragoza
November 23: Champions League: AC Milan – FC Barcelona
November 27: La Liga: Getafe – FC Barcelona

December 4: La Liga: FC Barcelona – Levante
December 6: Champions League: FCBarcelona – BATE
December 11: La Liga: Real Madrid – FC Barcelona
December 18: La Liga: FC Barcelona – Rayo Vallecano

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па во лига очекувам сите да ги победиме до Ел Класико.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Па во лига очекувам сите да ги победиме до Ел Класико.
И Ел Класико, и после Ел Класико.... АМА БАШ СЕ ;)

П.С Честито нека е петардата и нека се множат .... Не бев во можност да ја гледам во живо па сеа си ја симнувам ....
--- надополнето: Sep 28, 2011 10:40 PM ---
btw Сезонава ова ни е прва победа на гостински терен .... Пукна малерот :)))

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Честито победа...Не можам да коментирам затоа што ја гледав на нет а премногу сецкаше , па да си гледаме утре некое клипче од тие 13-14 минути не ќе биде лошо а :).да постирате овде кој ќе наиде прв......
Меси стана втор стрелец во историјата на Барса,честито и за него и очекуваме оваа сезона да стани прв...

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.012
Поени од реакции
2.043
1.Од сега ќе играме со 3 играчи во одбрана.Досега во оваа сезона немавме константна одбрана, поради повреди итн..Идеално е за играчот кој ќе игра во срцето не одбраната е да е добро технички поткован, нешто ко Роналд Куман.
Идеалниот играч за оваа улога е Бускец, но тој е потребен во диамантот, па затоа Пиќе ни преостанува како следеча најдобра опција.
Преостанатите ќе варираат Алвес - Пиќе - Пујол, Пујол - Пиќе - Абидал итн итн..

2.Играјќи со 3-4-3 ќе го намали влијанието на Даниел Алвеш врз играта.Играјки на десната страна од одбранбената тројка тој ке игра ограничена улога т.е повеќе дефанзивна.Барселона многу зависи од Алвес во напаѓачка смисла, и тоа ќе се види во остатокот од првенството и другите купови.И сега доаѓа идејата да се игра Алвеш ко RW, но тој е башка слаб со голгетерските способности, а и каде ќе играат Педро и Санчез?
Против Валенсија не ми беше доста по ќејф Алвеш, некако не му е природна позиција.Дани е најдобар како десен бек, и за да го извлечеме најдоброто од него треба да игра на таа позиција.
Но за почит е што против Атлетико, Д.Алвеш изигра многу дисциплинирано во таа задња 3, ретко се наоѓаше во спротивната половина.Беше многу чудно да се гледа како тој игра дефанзивно, ептен дефанзивно.
Значи оваа втора точка ми е малце чудна, и појма неам како ќе се развива.Се надевам Пеп ќе најде солуција, оти ипак јас сакам да го гледам Дани како десен бек.

3.Факторот Чави.Во 3-4-3, според мене го намалува влијанието на маестрото.Во оваа формација има потреба од играчи од средината кои ќе играат по левата и десната страна за да се креира диамант, стриктни улоги.3-4-3 нема да има класични бекови па затоа играчите од средината ќе делуваат и ко крила.Против Валенсија Чави изигра по десната страна од средината, но секако Чави ко Чави се префрлуваше во средината на теренот во обид да се доминира средината, па затоа по таа страна имавме многу проблеми,(Матју не уби).Значи ако играме 3-4-3 во остатокот на сезоната, Чави ќе треба да игра една стриктна улога, а не слободна ко во 4-3-3...

4.Против Атлетико приметив дека менуваме формации во текот на играта.Почнавме со 3-4-3, но неколку пати сменивме на 4-3-3.Бускец се враќаше во одбраната каде добивавме 4 одбранбени фудбалери.Тоа беше направено толку добро, едвај се приметуваше, брилијантно.

Kajgana Shop

На врв Bottom