Нејќев да се умешувам у дел од муабетите шо се свртеа, ама за некои не можам да си уживам и свиркам..
Ја не ја гледам причината зашто некои од фан клубов као да си имаат задача и опис на работно место: Чилер/Олеснувач за сите шо ќе кажат дека нешто не чини?
Не викам дека е ОК, да пишеш: Виља е камен(и јас имам пишано), Кеита е-не знам кој епитет, ама ако некој има образложено зошто некој не му го праи ќеифот, нема потреба некој друг да му пише: хејтер си, го вгеѓаш клубот итн.. Ако осеќам потреба да го критикувам Виља или Пеп не е дека ги мрзам и ќе се откажам од клубот туку дека според сите показатели и мои Лични убедувања мислам дека можеле да изиграат боље. Нејќам лузерски ставови дека било ОК нерешено на Местаља, или дека на крај ќе се радуваме на титули. Ај да ја гледаме секоја утакмица у реално време и да не бидеме Ванѓи. Уште па некој пиша дека ОК е Виља шо утнал и Солдадо у прво утна, абе да не се нарушеше рамнотежата на универзумот ако го дадеше тоа положувањето Тикварот? Или шо не си дадоа и они еден авто-гол да се врати рамнотежата?
Најискрено нејќам да навредам никого со напишаново ама последниве утакмици, минус Осасуна, кај шо играа со противници шо не се импресионирани од Големината на Барса, го јадат дебело.. Идиотските реми со Сосиедад, Милан, еве и Валенсија ме вадат од такт! Сосиедад-Виља, Милан-цела екипа, Валенсија-Виља и Пеп и Абидал. Значи поише се нервирам одколку шо уживам у Барса (до сега)и тоа ми дава право да ги терам у п... У моментов не треба некој да ми каже дека Пеп е ѕвер(тоа го знам и он докажа) или на крај ќе ги броиме овците(тогаш ќе праиме муабети и рекапитулации и најдобри голови у сезоната итн). АМА сега не чинат, едноставно сами си бутаат голови или си играат кур, брилијантноста на победите ја мрљаат утакмици како оваа, онаа со Милан и оноа со Сосиедад.
На крај, сите ги напаѓаме зашто знаеме дека можат и знаат да ја потопат било која екипа, тоа нервира.