Фан Клуб: Барселона

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ај доста малце расправии и кавги, и да се насмееме малце :icon_mrgr:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ако играме со ваква формација како денес какви проблеми ќе ни направи Арда не можам да замислам....Но,играме на Кампот,каде што нема да правиме кикс,верувам во тоа...

Член од
15 септември 2011
Мислења
26
Поени од реакции
17
Никогаш да не слушнам понатаму вулгарни зборови за Барса ,сетете се ,што СЕ направија во овие 7 8 години за нас треба да бидеме ПРЕ задоволни од нив ,ја сум срекен и да не земат 10 години по ред титула ,момците ми го исполнија срцето во изминатите ! Грешката ке ја понајде Пеп . :)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Очигледно беше, излезе Кеита и растурија дечките.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ццц не ми се чита веќе во фан клубов после сите овие глупости што ги прочитав. Виља да си идел, Педро да си идел, Чави не чинел, Пеп не чинел... Глупости. Не знам што не навивате за Сити или за Реал ако по секоја утакмица во која нема победа (не изгубена) сакате одма промени во тимот и мрчите ко да ви ја убиле цела фамилија. Кога се вратија Осасуна со 8ца дома сите дркаа денес сите мрчат. ЈБГ се случува, не може нон стоп да се победува, згора на тоа Валенсија е јак противник, 100% сум сигурен дека ако оваа година Барса не земе титула 30% од луѓето во фанклубов нема да навиваат повеќе за Барса. Срамота и греота е да се мрчи за овие играчи, а особено за Чави и Пеп па макар и до крајот на годинава сите до една утакмици да ги изгубиме.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Лелее колкава галама се кренало овде!

Кој спомна дека Чави не играл добро бе...абе он и Меси беа најдобри.Меси велам пошто направи 2 асистенции иначе не му одеше најдобро,многу дриблинзи не му успеа и изгуби неколку топки.
Очигледно беше дека кога Дани е десен бек не може да има никаква опасност по таа страна.Ајде и Пике веќе да се врати и ќе бидеме стабилни.
Иначе колку недостасува Алексис,да играше место Виља многу повеќе проблеми ќе створеше за одбраната на Валенсија.А за отсуството на Иниеста нема потреба да зборуваме,се гледа,се осеќа...

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Нејќев да се умешувам у дел од муабетите шо се свртеа, ама за некои не можам да си уживам и свиркам..
Ја не ја гледам причината зашто некои од фан клубов као да си имаат задача и опис на работно место: Чилер/Олеснувач за сите шо ќе кажат дека нешто не чини?
Не викам дека е ОК, да пишеш: Виља е камен(и јас имам пишано), Кеита е-не знам кој епитет, ама ако некој има образложено зошто некој не му го праи ќеифот, нема потреба некој друг да му пише: хејтер си, го вгеѓаш клубот итн.. Ако осеќам потреба да го критикувам Виља или Пеп не е дека ги мрзам и ќе се откажам од клубот туку дека според сите показатели и мои Лични убедувања мислам дека можеле да изиграат боље. Нејќам лузерски ставови дека било ОК нерешено на Местаља, или дека на крај ќе се радуваме на титули. Ај да ја гледаме секоја утакмица у реално време и да не бидеме Ванѓи. Уште па некој пиша дека ОК е Виља шо утнал и Солдадо у прво утна, абе да не се нарушеше рамнотежата на универзумот ако го дадеше тоа положувањето Тикварот? Или шо не си дадоа и они еден авто-гол да се врати рамнотежата?
Најискрено нејќам да навредам никого со напишаново ама последниве утакмици, минус Осасуна, кај шо играа со противници шо не се импресионирани од Големината на Барса, го јадат дебело.. Идиотските реми со Сосиедад, Милан, еве и Валенсија ме вадат од такт! Сосиедад-Виља, Милан-цела екипа, Валенсија-Виља и Пеп и Абидал. Значи поише се нервирам одколку шо уживам у Барса (до сега)и тоа ми дава право да ги терам у п... У моментов не треба некој да ми каже дека Пеп е ѕвер(тоа го знам и он докажа) или на крај ќе ги броиме овците(тогаш ќе праиме муабети и рекапитулации и најдобри голови у сезоната итн). АМА сега не чинат, едноставно сами си бутаат голови или си играат кур, брилијантноста на победите ја мрљаат утакмици како оваа, онаа со Милан и оноа со Сосиедад.
На крај, сите ги напаѓаме зашто знаеме дека можат и знаат да ја потопат било која екипа, тоа нервира.

I

IBIZA SOUND

Гостин
trebese ovie 2 greski na real da gi iskoristime i ke bese mnogu podobro,vaka sega gi ostavame da ni disat vo vrat
i neznam zosto pep saka da ja smene formacijata 4 3 3 koga taa se igra mnogu vreme vo barsa

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Видете,резултатите против Сосиедат и против Валенсија се буквално наша кривица.Можевме пристојно да се одлепиме од Реал кој доколку бевме на +5 моментално ќе се драпаше психолошки т.е ќе паѓаа уште повеќе киксови.Вака им даваме непотребно шанса да се вратат во игра за титулата.
Резултатот против лилјаците не е лош,со оглед на фактот дека игравме на Местаља.Но лошо е тоа што Валенсија многу лесно можеше да се победи доколку после првиот гол на Пеп му светнеше дека таа десна страна НЕВАЉА.Сите шанси и полушанси за Валенсија дојдоа баш по таа десна страна плус тоа и головите беа од таа страна.Абидал воопшто не беше крив за вториот(за првиот требаше да реагира подобро но се дешава).Виља-Пропушти меч топка,ударот не беше лош т.е одбрана на голманот беше феноменална.Педро-Катастрофа на моменти.Не дека е типот катастрофа него формацијата го гушеше до бескрај(често се дешаваше да остане сам против сите и нормално губеше топка).Кеита-Премногу предвидлив,никаква креативност а додуше и дефанзивно беше катастрофален(се надевам нема повеќе да игра во 3-4-3 формација).Фабрегас и Чави најдобри на терен(трчаа,отвараа простор и слично).Меси-Не трчаше.Губеше топки и не се трудеше да ги врати(тоа ме нервираше на моменти , но ваљда штедеше сила).

Сума сумарум: Преслаби резултати и преслаба игра.Мора да се преземе мерки ако сакаме да бидеме шампиони на крај.Со 4-3-3 формацијата имаме многу подобра игра т.е одбраната убаво се врзува со средниот ред.Со 3-4-3 не можеме да почнеме акција,тешко се пренесува топката од одбрана во средина(заради тоа што немаме крила и неможе да се рашири играта).Затоа тотално бевме одсечени првото полувреме.3-4-3 Е прекрасна формација против многу дефанзивните екипи(кои се тотално повлечени назад).Треба Пеп да најде решение во стилот како 4-3-3 да се трансформира во 3-4-3 т.е 4-3-3 додека почне да циркулира топката во средниот ред и нападот во тој момент дани да се уфрли како крило и се друго да напаѓа(3-4-3).Но ќе биде екстремно опасно во контра нападите нешто на што мора Пеп да обрвнува внимание.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Штета Солдадо шо промаши инаку ќе го јадевте дебело :pos::vozbud::LOL: btw Без црвен картон не можете да извадете реми тоа ви е заштитен знак секое коло :D
ПС Абидал добар стрелец :pos: Малага и Бетис се подобри од вас :P

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фан клубовиве не да биле полни со глорихантери. Општо зборам, само ја искористив приликава тука да пишам.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.752
Поени од реакции
22.972
Некои од муабетите не вредат ни да се коментираат.
Еве го најдоброто видео од најдобриот maker на Барса видеос, Алас. Како и сите претходни, уште едно одлично тактичко видео, за натпреварот против Валенсија, со каква тактика се играше, како двата тренера се надмудруваа. Со една реченица, се она што Алас го гледа, а ние не можеме да го видиме(пак ќе кажам, Алас на youtube го викаат Гвардиола).

На мене омилен дел ми е на 6:33, кога убаво е објаснето како падна изедначувачкиот гол на Цеск. Како што вели Алас, типично за Барса. Тиаго убаво повлече 2ца од одбраната, направи огромен простор за Фабрегас да втрчи напред, тој одлично го направи тоа, доби топка од брат му Меси и ги постави конечните 2-2. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom