Ајде каталонци честито титула,да ни се множат и само вака нека продолжат.
Уште еднаш му покажавме кој е кој во фудбалот,уште еднаш Месси му покажа на КР кој е најдобар( со овој меч мислам дека ја загарантира 3та титула најдобар фудбалер во светот ),уште еднаш му покажа Пеп на тој кретенот ( не скам името да му го пишам) како се прави екипа....
Не игравме ниту еден пријатлески меч со сите првотимци,не бевме добро подготвени,со двајца клучни играчи кои ни дојдоа од морето дирекно на утакмица ( Меси и Дани) ние пак успеавме да земиме трофеј,пак успеавме да ги победиме ривалите.....
Убава игра имавме,многу поубава од првиот меч,само што мора да напомениме дека не е ова таа препознатлива Барса.Некој ќе пиши дека тоа е поради посилниот Мадрид,кој посилен?една асална шанса не направија вчера.Тоа е поради недоволно подготвеноста на тимот.викав по форумот дека не сме добро подготвени,ама некој овде ме цитираше дека не ни треба многу подготовки и дека секој со секого се знае многу добро.Епа не е така,видовме на вчерашниот меч дека недостасуваше нешто,а тоа беше прецизноста во тие ТРИАГОЛНИЦИ,препознатливата игра на оваа Барса.Без тие подавања ја губиме нашата игра,а без подготовките видовме дека правиме многу грешки сакајќи да се гради тоа,и така беше резултат или на контра или на губење топка...Значи не е ова максимумот од нашата Барса.Верувам дека многу добро ќе се подготвиме до почетокот на Ла Лига,а за тоа имаме многу време,мислам 2 недели.
Не можам да чекам да ги видам како играат во тоа ТИКИ-ТАКА игра,не можам да чекам да се подготви Меси 100 %и не можам да чекам да ги видам Фабре и Санчез вклопени во тимот,е тогаш ќе сме стварно тоа што беевме пред 3 месеци......
За вчерашниот меч нема што да коментираме,само дека со овие Класика животот ми не намалува за по 1 година
...
Меси-немам коментар,најдобриот фудбалер во моментот а за мене и воопшто,негова работа е само рекорди,со постигнатите 3 гола мислам дека е рекордер во Шпанскиот супер куп со 8 гола.
Пеп - ДОКТОР,прави смена крило ( педро) - со лев бек (Адриано) ,го става да игра крило а овој му одговара со асист што му носи титула.....
После Меси особено треба да се пофали и Дани,не го остави Кристина да дише,а и голем плус и за Аби....
Среќен сум за Фабре,конечно со трофеј враце и се наоѓа таму каде што припаѓа....
А што е најинтересно и добро за нас,мадидистите мислат дека оваа Барса од овој двомеч е најсилната Барса,дека е100 %,тоа е многу добро за нас.
Меси,иде од море и одма на меч ( дава 3 гола и 2 асистенции) >КРИСТИНА (се подготвува 1 месец,ги скина кинезите и американците,ама на овој двомеч не го видовме)....ајт поздрав