Фан Клуб: Барселона

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.668
Поени од реакции
22.753
Barça beat Real Madrid for the first time in the Super Cup
^Ако, они нека си мислат дека ептен се подобруваат. :icon_lol:

И, додека некој само сака да е во центарот на вниманието.....
.......
....

....Некој го прави ова:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
честито трофеј. слатка победа. ужасно лошо е да гледаш (пратиш) утакмица на мобилен на лајвскор. ужас.
така да не ја гледав. тешко дека ќе ја гледам целосно реприза. сакам некој ако може да ја опише играта, особено споредба со првата утакмица од мадрид. од снимките можам да ги видам само головите и инцидентите. од тоа се гледа дека реал дадоа два повеќе случајни гола. ни парираа во игра како првата или?

што да се каже инаку за дуелот. две екипи, од една страна екипа составена и водена претежно од португалци, понекој турчин, германец, француз, аргентинец, бразлиец, од се по нешто... кој од кој по-скап. ах, да... и по некој шпанец и дури еден единствен голман произлезен од клубот (респект само за него)
од друга страна барселона, омилена приказна во светот на фудбалот. костурот на екипата која меле противници играат заедно од петлиња - до светски/европски клубски и репрезентативни шампиони, водена од тенер кој е исто така дел од таа школа, воедно и нивни идол од времето. што можеш да посакаш повеќе?

цеск. сите потенциравте, два дена во барса, 10 минути во игра - трофеј. се надевам на втората утакмица ќе го освои вториот. европскиот супер куп. колку и да се од иста школа, ќе му треба време да влезе во форма и во шема, бидејќи венгер му го упропасти летото за подготовки. самиот призна дека ужасно напнато му било.

иако санчез не играл поради повреда мала, сеуште стојам на истото мислење - спектакуларен играч.

иниеста, често говорам дека како созрева опасно се доближува до зидан. маестро. неговата визија за фудбал е за мене необјаснив феномен.

меси. никогаш доста од ова мало човече. да се изнагледаме фудбал, пошто меси нема да се повтори никогаш повеќе во фудбалот. се сеќавам кога гледав чикаго булс на времето, џордан, си викав- ех каква ли ќе биде кошарката кога овој човек ќе се пензионира. та си го велам секогаш за меси.

има ли место во еден ваков пост за мурињо и "фудбалскиот" карактер на реал? не би рекол. сепак, збориме за фудбал.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
честита победа!!! од утакмицава шо ја гледав добив впечатоок дека барса играше со 50% и дека можи да дај гол кога сака!!! сега со фабрегас и санчес, тимот ви е топ!!! реал има уште леб да јади за да ве стаса!!!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Момци првите 2 кола во Ла Лига ќе бидат одложени или?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас мислам големи "пеери" се Барселона. Па го уништивте Курињо, човекот сон не го фаќа со месеци наназад, не може веќе тренер да биде ни на УСО Орце Николов:pos:

Молба до играчите на БАрса да играат со усул наредната утакмица. Нека им ја подаваат малку топката и на другарчињата од другата екипа.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Значи поидиотски тим од Реал неам видено. Више не се ни за потсмевање туку едноставно жал ми паѓа за нив.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.668
Поени од реакции
22.753
Триото од Ла Масија
Или некој како што си го велат, триото од 1987ма. :)
Тројца вонсериски играчи, кои имаат само по 24 години, а играле заедно уште од 10ина години. Само Цеск ни го немаше некое време, ама тоа воопшто не е проблем. Веднаш ќе се вклопи, т.е. нема потреба да се вклопува и воигрува, тој си е веќе воигран.
Ако на нив тројца, ги додадеш и Фонтас во одбраната, Бускетс и Тиаго во среден ред, а и Педро и Санчез во нападот, ајде и Афелај, е тогаш гледаш дека иднината во клубот е обезбедена со страшни играчи. Имаме и некои кои се во други тимови но со бај-бек клаузула, тоа се О.Ромеу, Бојан и Џефрен(можеби и други има).
На кратко речено, доминацијата ќе продолжи! :):)

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Честито Титула, Честито Победа.
Интересен Натпревар, мн ми е мило за Фабрегас, Меси е Најдобар без сомневање.
Мурињо е Најодвратен без сомневање.
Третото голче беше мн екстра јако, се надевам на уште повеќе титули сезонава.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
cestito neka ni e titulata momci! rock on!
ozil gledam jade gomna...
Озил:„Давид Виља ја навреди мојата религија,затоа бурно реагирав“
Abe moze da zborue on kolku saka, i villa moze da rece ozil ja navredi mojata familija... kaa prvo zosto villa bi ja vregal muslimanskata religija kaa u negoviot tim ima muslimanci, znaci pred se negovite soigraci gi vrega...
http://www.youtube.com/watch?v=JjPfdKMjHi8

se se gleda tuka, i kako posle startot messi kreva raci a nekoj od kucinjata go turka... i kako mourinho pika raci... i kako OZIL OBJASNUE DEKA VILLA GO UDARIL PO LICETO.
‎25te kameri nikogas ne lazat... samata MARKA go vika toa... koja sega kako nikoas pred toa go kritikue real... a site znajme deka e promadridski vesnik.... pa koga tvojte ne te sakat, ne ocekuvaj drugite da te sakat.... ete toa e toa... a sekoja cest za kaka, ke zabelezis tamu nekade na 0:43 kako si stoe i si posmatra... toa e dusa, so ne podpadnala pod vlijanie ne murinjo...

Kajgana Shop

На врв Bottom