alvess-renewal-still-in-limbo
значи ова се шпекулативни суми за платите, ама мислам дека не се далеку од вистинската плата, и демек Алвес се стиска/замара околу 0.5 милиони?!
он се бори да му биде продолжен договорот до 2015 со почеток Јуни 2010 со овие нови услови, шо би му дошло ваљда 2.5 милиони плус ако остане уште 3 години. колку е тоа за клубот?
- дојде 2008 за официјални 22-23 милиони фунти мислам, и беше најскапото дефанзивно засилување ever! со додатни милиони за перформанс итн.
е сеа не знам дали од тогаш до 2012 му е платата 7 милиони евра годишно, мислам му е, шо би значело 28 мил. за овакви 4 години.
- пази ваму: според ова новово, клубот платил 14 мил за првите две год. и + 37.5 мил за 2010/15 = 51.5
-Барса сака да му ги даде тие 0.5 годишно ама на 2 години, па би добил аналогно 14+15=29 мил
ако ми е добра математикава и логиката разликата од 22.5 милиони евра НЕ ја заслужува, па да му ебам матер, видел сеа на курот урда и сака бачило да напраи!
според мене џабе се пува, ваква бламажа Можда? ќе поминеше кај Ла Порта али кај овој :nenene::nenene: