Фан Клуб: Барселона

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.662
Поени од реакции
22.421
Нареден ќе го донесат Сери, најверојатно за 2-3 дена веќе ќе биде официјално.
Дембеле ќе дојде, тоа е повеќе од сигурно (де факто веќе не е ни играч на Дортмунд), ама мислам дека дури последните денови од август ќе потпише. Нашиве ќе чекаат Дортмунд да попушти за цената, дали ќе попуштат ќе видиме, ама и да не ја спуштат нашиве ќе дадат колку што им бараат. Дембеле заврши работа со тоа што не отиде на тренинг, огромен притисок изврши и веќе е отпишан од Дортмунд. Факт е дека повеќе нема да го облече дресот на Дортмунд, прашање е само дали ќе дојде оваа недела или наредната.
Прашање е дали се точни шпекулациите дека освен Сери и Дембеле, ќе се носи и уште еден играч од средината (се спомнува Ди Марија). Наводно, во тој случај од кај нас ќе си замине Андре Гомеш (во Јувентус). Ама оваа варијанта не ми се верува дека ќе се оствари.
Излегоа и муабети дека играчите се незадоволни од раководството и дека ситуацијата е многу сериозна. Наводно Меси е водачот на незадоволните, а зад него стои цела екипа. Бускетс и Иниеста веќе и јавно меѓу редови искажаа незадоволство, а Меси намерно го одложува продолжувањето на договорот до завршувањето на трансфер периодот, за на тој начин да изврши притисок врз управата да донесат квалитетни засилувања.
Ништо не е решено. Имало пак средба БВБ и Барса но Барса не сакаше да покачи понуда а Дортмунд не попушти. Го чув Вацке, вика дека помалку од 50% е вероватно да се деси трансферот и само ако Барса плати толку колку што сака Дортмунд ќе дојде Дембеле. Барса го знае тоа се чудам што чекаат уште, нели подобро е порано да дојде играчот во новиот тим. А за Дембеле не е затворена вратата во Дортмунд ако не испадне трансферот сигурно пак ќе заигра ако сака да си ја спаси кариерата. Не гледам каде е одпишан ко ни милиметар не слагаат со бараната цена? Викендов ил последен рок ако до тогаш не го земат Дортмунд нема да го даде оти нели им треба замена. А веќе ја имаат највероватно некој играч со одкупна клаузула па ќе можат одма да реагираат. Ќе видиме.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Дортмунд одби 130 м, бараат 150 и ни цент помалку. Ништо не се знае што ќе биде...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.882
Поени од реакции
10.416
Јас да сум од инат не го купувам, нека им се мршти таму цела сезона нека си дава автоголови. До вчера за 2 каси пиво продаваа играчи сега 130 милиони им се малку. Идете у курац дајте го на Баерн за без пари.

Горецка, Дракслер, Брандт (мој фаворит), Ериксен...има играчи што во секој случај би биле засилување во споредба со она што го имаме во моментов.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.033
Поени од реакции
67.979
Прочитав твит од Каслс кој е доста информиран новинар кога се работи за екипи од Манчестер дека Меси од наредната сезона е фри агент, и ми стана чудно, со оглед на тоа дека скоро секоја година потпишува договор, но, како што гледам, тоа било само повишување на плата.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Ја не би дал ни 100 за него, а не 130/150.

Ми се одмилува фудбал.

Ќе почнам да си гледам англиска 3-4 лига.

Кои се ови цени за копиљаци кои шутираат топка и трчаат на трева.
Некој дебело профитира од се ова, инаку од дамна требаше да има лимит.
Нема никаква пазарна логика, да не збориме за фудбалска.

Инаку конкретно за Кутињо. Мое мислење е дека и двете екипи ќе изгубат. Барселона ќе го преплати и нема да се засили, а Ливерпул ќе ослаби и нема да го надохнади.

За Дембеле, и 50 гола да видам од него во прва сезона, ич не ме интересира. Талент 150 милиона?! Мајко моја...

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Вие па ко од џеб да ви ги зимаат парите... 130 даваат, 150 не? Шо ќе напраат само ме интересира со тие дополнителни 20 м ако ги задржат? Срамота е за клуб со вакво реноме, се ценкаат цел месец, го оставија Валверде да крпи екипа а не ни знае што состав ќе има на крај од преоден рок. КОМЕДИИ сме. А се скапаа од фалење, волку профит, онолку профит лани, 700 милиони нели беа во профит? И од Нејмар 220 и не им стигаат а? Нека се угледаат на чичко Флорентино, до сеа 3 пати ќе решеше ваков случај.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.147
Тоа бе, потрошија 40 милиони за Паулињо, не им се дават 20+ за Дембеле. Идиоти тешки. Значи на нив треба да им е јасно дека парите за Нејмар мора да ги потрошат , и без тоа дојдоа ненадејно. Не ми е јасно со кој мозок тргнаа и по Дембеле плус Кутињо а ги стискат парите како од татко им наследство да се.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
According to media sources close to Liverpool, the largest bid Barça placed for Coutinho was €89.5M while LFC asked for €130M.[sport]
Barcelona will offer a new deal for Coutinho in Monaco during the Champions League draw. [MD]
The club thinks that Samper didn't improve last season at Granada. There are 3 offers for him from La Liga teams. [sport]

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.642
Поени од реакции
7.776

Нека го земат со време , да не треба в година да плаќаат 150 милиони евра .[DOUBLEPOST=1503411901][/DOUBLEPOST]Barça denounces Neymar and claims €8.5 million for breach of contract. Terms & Conditions were not met. [Sport/MD] #FCBlive

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.749
Поени од реакции
22.966
Денеска управата потврди дека ќе поднесат тужба против Нејмар за непочитување на договорот и му бараат околу 10 милиони евра. Очајнички потези на Бартомеу и дружината. Не сум на страната на Нејмар, факт е дека си замина како пичка, ама факт е и дека оваа тужба доаѓа по вчерашната изјава на Нејмар дека моменталната управа на Барселона е катастрофална и не треба да стои на чело на клубот.

Само неколку часа после објавата на клубот дека ќе го тужат Нејмар, Меси објавува слика од МСН на социјалните мрежи. Појасен доказ за тоа што мислат играчите за управата не постои.
Се надевам само дека што побргу ќе си заминат Бартомеу и компанија, оти во спротивно ова ќе биде потпросечна сезона во која играчите нема да се замараат ни 2%, туку само ќе си трчкаат по теренот колку да одржаваат форма пред СП 2018.

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
А кој е начинот да се смени управава,предвремени избори?Нели тој џонито го заборавив како се вика,собираше подписи.До кај е таа работа ќе биде нешто или и тоа е ветер и магла?Стварно не сум во тек со целава оваа работа,ако некој е поинформиран нека образложи малце.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.749
Поени од реакции
22.966
А кој е начинот да се смени управава,предвремени избори?Нели тој џонито го заборавив како се вика,собираше подписи.До кај е таа работа ќе биде нешто или и тоа е ветер и магла?Стварно не сум во тек со целава оваа работа,ако некој е поинформиран нека образложи малце.
Треба да се соберат одреден број потписи за да се гласа за недоверба на раководството. Засега тешко оди, ама со секој изминат ден Бартомеу се повеќе се бламира и ја губи подршката, па многу веројатно е во текот на сезоната да се соберат потписи и да се смени раководството. Колку полоши резултати има тимот, толку полесно и побрзо ќе се смени Бартомеу. Проблемот е што типот нема ни грам совест и срам и никако нема сам да се повлече, попрво ќе направи војна во клубот, буквално се води по мотото "после мене потоп".
Мора членовите да го решат, а голем дел од нив се под негова контрола (дури и македонската пења на чело со Филе му дава индиректна поддршка).

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.147
Грујо падна овој нема да падне, само нека остане на овој состав ќе видиш за месец дена како ќе го обесат. Бенедито изјави околу 16.000 потписи се потребни.

Kajgana Shop

На врв Bottom