Секако дека ќе прифатиш 100 милиони и титули/статус на легенда наместо 200 милиони во Кина и Катар..секако.
Море за 10 милиони повеќе има нозе да искршиш во Кина да одиш а камоли за 100 милиони повеќе..вака лесно ви е да си коментиате за туѓи пари,ама да се работи за ваши судбини ќе видите дали нема да прифатите...парите не се само за него,тие онде уште 1000 други ѓупци во Бразил ранат со истите пари и ти тврдиш тука дека нема да направи разлика ниту милион повеќе..
Абе дај ти се молам 1000 други ѓупци ќе ранел, јас со тие пари што ќе ми ги дава Барса ќе ја нахранам цела Македонија и пак ќе живеам ко цар, а ти ми збориш за 1000 души.
Ти сакаш признај, сакаш не али постои енормно голема разлика во размислување и менталитет меѓу фудбалери од Јужна Америка и Европа... Оскар, Тевез, Гуарин, Хулк, Лавеци, Рамирез, Џ. Мартинез... Све се тоа циганерии од Бразил, Аргентина, Колумбија итн. Академија Пандев да им понуди исто толку пари, одма ќе долетаат овде и ќе зборат како одсекогаш сакале тука да играат...класично циганчење.
Европскиве играчи на прво место им е клубот во кој настапуваат, потоа парите...како да ти објаснам, друг е менталитетот и начинот на размислување, однесувањето на Европјаниве, свати го тоа и крај. Едино играчите кои се на крај на кариера заминуваат на печалба, како Чави, Швајнштајнер, Неста, Дел Пиеро, Пирло, Виља... И тоа одат во Америка, а не по нивине во Кина и Катар.
Ова ситуацијава со Нејмар е само за пари и ништо друго... Каков Меси, какви златни топки и втори виолини, какви бакрачи. Тоа татко му и Нејмар на клада би ги ставил ради овие работи, мочковци зинати по пари, со лопата би ги мавал мајчиното млеко додека не го исповратат.