Johnny B
Misogynist, racist, anti woke
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 11.782
- Поени од реакции
- 12.114
Многу глупо прашање искрено. Во природа на човекот му е да сака повеќе и повеќе без разлика колку има. Зашто фирмите како Мајкрософт или па луѓе како Зукерберг се стремат да направат повеќе пари? Комотно со парите што ги имаат направено можат да стават клуч на своите фирми и да живеат 10 генерации со тие пари. Напротив, они се стремат да направат повеќе и повеќе и повеќе.. и повеќе пари.
Примерите воопшто не ви се соодветни. Тоа би било како јас да ве прашам зошто Роналдо и Меси сега не се пензионираат кога веќе имаат доволно пари? Не зборуваме за пензионирање и престанување со заработувањето. Не е дека Нејмар во Барселона за 200 евра ќе играше. Дали Безос и Зукерберг би ги напуштиле своите бизниси и би работеле пример за Бил Гејтс за некој милион повеќе? Искрено не верувам.Абе види ја сум сигурен дека он има толку пари моментално да уште 5 животи може да изживее ко бог и ден да не работи. Ваљда колку сметката у банка станува повеќецифрена, за толку и ти се зголемуваат и апетитите. Дали е тоа добро или лошо, не знам, пошто не сум се нашол, а и не верувам дека би се нашол у таква ситуација со толку пари. Еве Џеф Безос да го прашаме како му е со 90 милијарди долари или колку и да имаше?
Конкретно јас (бидејќи ја сакам и уживам во фудбалската игра) повеќе би сакал 100 милиони во цела кариера и освоени куп титули и статус на легенда неголи 200 милиони спечалени во Кина, Катар итн. Е сега не е ПСЖ ни Кина ни Катар ама не верувам таму Нејмар да добие таков статус каков што би добил во Барселона.
Од друга страна да би играл крикет или бејзбол или да работам работа која не ја сакам тогаш веројатно би одел таму каде што е парата