Да бидеме реални,да имаше уште 2-3 години Алвеш од договорот ке вредеше 20-25мил иако има 31 година.За страничен бек 31 година не е премногу.Работата е ако се продаде,ке се ослободи простор за платата,што сигурно не му е мала(ме мрзи да гуглам сега,да видам колку му е) и ќе се донесе некој помлад (пример)Квадрадо-26 со што ќе се мењава со Монтоја трупецот.Да се прашувам јас,не би го продал Дани барем уште една сезона.Мислам дека се уште би имале корист од него.Али тоа е,ако го дадат барем нека го земат Квардадо,интересен играч е,само да се поработи малце во дефанзива со него.За сумата што би ја платиле за него не се замарам више зошто и онака е скроз пореметен трансфер пазарот(сега не може да се купи и просечен играч под 20 мил.)па така да и да би платиле 40 мил не е ништо чудно
.
За централен дефанзивец ми беше мерак да го земат Хумелс
али ништо од тоа.Се шпекулира дека ќе го змеме Агер што сигурно(според мене)би бил подобра опција од Вермален.За Маркињос се заебавме уште лани,кога можевме полесно да го земеме,а сега треба ги молиме шеицине мислиш Тиаго Силва им го земаме.Генерално гледано во одбраната како што тргнала работава нема да смениме ништо конкретно,само се крпиме и тоа што го зедовме (Матје)и тоа што би го зеле,сигурно би била подобра опција од Пике кој последнава година очигледно е дека не му е до играње фудбал.
За досегашниве трансфери јас сум задоволен и мислам дека најголема работа завршивме со Ракитич и се надевам дека ќе н биде еден од поважните играчи годинава.