Фан Клуб: Барселона

I

IBIZA SOUND

Гостин
kolku sto mozev da zabelezam imase malku solzi kaj kasiljas i kaj nekoj drug ne mi teknuva kaj koj
toa bea solzi radosnici ili tazni solzi :)

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
по идиотски reply не сум добил, шо сеа треба да ти пишам дека Барса нема таков голман што ја вади топката од својот гол 16 (со букви) шестнаесет пати на последните 5 натпревари.. Икер и Раул се единствените играчи на Мадрид кои од секогаш сум ги почитувал, и шупак еден го памтам и Касиљас кога со 16 дебитираше и Чави коа го мењаше Гвардиола многу работи памтам.. Третион дел со Мурињо не го коментирам, а за крајот стварно ми е криво шо за вакви Демонстрации на Совршен фудбал се добиваат "само" три бода!!!
Ај чекај ги децата да пораснат..

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
по идиотски reply не сум добил, шо сеа треба да ти пишам дека Барса нема таков голман што ја вади топката од својот гол 16 (со букви) шестнаесет пати на последните 5 натпревари.. Икер и Раул се единствените играчи на Мадрид кои од секогаш сум ги почитувал, и шупак еден го памтам и Касиљас кога со 16 дебитираше и Чави коа го мењаше Гвардиола многу работи памтам.. Третион дел со Мурињо не го коментирам, а за крајот стварно ми е криво шо за вакви Демонстрации на Совршен фудбал се добиваат "само" три бода!!!
Ај чекај ги децата да пораснат..
На крај краја само тоа и го добивте на овој натпревар па така да свршувај колку сакаш, теле.

Мило ми е шо памтиш, тогаш знаеш за што зборувам, ете. Гледаш шо убав reply бил, не ми демантираше ништо пошто знаеш дека сум во право и можеш само да вреѓаш како прост сељак, и глупав.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Честита нека ви е победата! Сосема заслужено победивте си играја мајтап со играчите на Реал. закаснато малце ама нема врска.позз :kesa:

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
На крај краја само тоа и го добивте на овој натпревар па така да свршувај колку сакаш, теле.

Мило ми е шо памтиш, тогаш знаеш за што зборувам, ете. Гледаш шо убав reply бил, не ми демантираше ништо пошто знаеш дека сум во право и можеш само да вреѓаш како прост сељак, и глупав.
не е правиот збор колку, туку каде, еве сељачки би ја одбрал твојата усна шуплина, како една од многуте шуплини кои ги имаш.
никој не те вреѓаше тебе ни Касиљас, ја ставив сликата зошто мислев дека кажува нешто што со зборови не може да се опише, и тоа не е провокација, само ми падна онака глупо/тешко што постојано му се случува ова на ретко добар голман и Голем капитен..
нема што да демантирам на: "Мурињо е Мурињо но ја заеба тактичката поставеност на ова класико (за разлика од Пелегрини во првото класико пак кај вас дома, кога можеше многу лесно да изгубите нели?). " ова е класична мисла,илузија, замка на човек што не гледа фудбал изолиран од своите симпатии кон клубот!

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Голман како што не све имале и кој знае дали ке имате.

Реал е тим од деца од просек 22-23 години. Кога Xavi и Iniesta беа на таа возраст не ги ни познававте. Има време ке пораснат и нашите деца.

А до тогаш, победата ви е заслужена нема збор, Мурињо е Мурињо но ја заеба тактичката поставеност на ова класико (за разлика од Пелегрини во првото класико пак кај вас дома, кога можеше многу лесно да изгубите нели?).

Радувајте се на победата пошто ви е заслужена, меѓутоа сезоната не е завршена. Бевте бод зад нас сега сте два пред нас. Тоа е тоа.

Поздрав.
Реално ова е глупаво да се чита... Да, имате подобар голман (според мене најдобар во изминатата деценија), имате многу млади играчи и имате врвен тренер (за некои најдобриот во светот). И да, вие сте тие кои викаа дека ќе победите поради специјалниот, вие сте тие што се радувавте на секоја победа и вие сте тие кои летавте во облаци после секој натпревар одигран од страна на вашиот тим, притоа не гледајќи дека всушност Реал Мадрид не поминал ниту еден сериозен тест сезонава. Да, вие сте Реал Мадрид, кралскиот тим којшто каде и да игра секогаш е фаворит поради сите тие фигури во стручниот штаб, поради сите тие скапи и врвни играчи. Вие сте кремот во светскиот фудбал, но играчите на Барселона се тие кои покажаа како се игра со срце за тимот, како се гине на терен. Барселона покажа како се игра фудбал.

Може да чекате да пораснат вашите играчи, но не заборавај дека сите тие играчи кои ги имате (со мали исклучоци) се сите врвни играчи од светска класа. Интернационалци.
И велиш дека сме добиле само 3 бода на овој натпревар... очигледно е дека не си сфатил колку оваа победа е голема, не поради тоа што ви дадовме 5 гола, туку поради тоа што ве пониживме пред светската јавност, му покажавме на светот како се игра фудбал, покажавме дека тим не се купува туку се гради... и покажавме дека не сте големи во пораз како што сте големи на име, туку сте минијатурни. Поздрав до следното класико:smir:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Реално ова е глупаво да се чита... Да, имате подобар голман (според мене најдобар во изминатата деценија), имате многу млади играчи и имате врвен тренер (за некои најдобриот во светот). И да, вие сте тие кои викаа дека ќе победите поради специјалниот, вие сте тие што се радувавте на секоја победа и вие сте тие кои летавте во облаци после секој натпревар одигран од страна на вашиот тим, притоа не гледајќи дека всушност Реал Мадрид не поминал ниту еден сериозен тест сезонава. Да, вие сте Реал Мадрид, кралскиот тим којшто каде и да игра секогаш е фаворит поради сите тие фигури во стручниот штаб, поради сите тие скапи и врвни играчи. Вие сте кремот во светскиот фудбал, но играчите на Барселона се тие кои покажаа како се игра со срце за тимот, како се гине на терен. Барселона покажа како се игра фудбал.

Може да чекате да пораснат вашите играчи, но не заборавај дека сите тие играчи кои ги имате (со мали исклучоци) се сите врвни играчи од светска класа. Интернационалци.
И велиш дека сме добиле само 3 бода на овој натпревар... очигледно е дека не си сфатил колку оваа победа е голема, не поради тоа што ви дадовме 5 гола, туку поради тоа што ве пониживме пред светската јавност, му покажавме на светот како се игра фудбал, покажавме дека тим не се купува туку се гради... и покажавме дека не сте големи во пораз како што сте големи на име, туку сте минијатурни. Поздрав до следното класико:smir:
Со ваков човек, за разлика од предходниов бабун, вреди да се дискутира. Има нешто точно во тоа што го кажа само што не сте и вие многу големи во поразите со оглед на тоа што им пуштивте прскалки на Интер кога ве елиминираа на Ноу Камп :)

Го имало ли негде тоа?

Имате и вие моменти на нервоза не све совршени како што сакате да мислите, јас се трудам колку можам реално да правам муабет, го критикувам и Мурињо за катастрофалната тактичка поставеност и глупиот потег на Рамос... Не е тоа да не си го сакам клубот и тренерот, туку да го зачувам разумот и да разликувам добро од лошо (читај: да не си го переме самите мозокот).

Али има секакви луѓе, некои сакаат да мислат дека све бајка од соништата и совршен тим, но све сепак тим како и секој еден друг, правите и вие педерски потези, како глумата на Меси кога се удри во грбот на Карваљо, глумата на Бискетс лани во полуфиналето за да го ислкучат Мота (и го исклучија) итн...

Не све и вие китки за мирисање - фудбалска екипа све. Добра, но дека све големи во поразите и дека играте нај спортски фудбал од сите тоа е неточно. А за непобедливи.... Ве победи Херкулес.

Лош ден, ке речеш.
Епа јеби га секој има понекој таков. Реал го имаше првиот лош ден оваа сезона на класикото.

Нема врска ајде, сезоната е долга и интересна.

--- надополнето ---

или да ја игнорирам твојата идиотштина..
Игнорирај ме и не се брукај пред луѓето. Ти си идиотот што почна да навредуваш а со такви селски фаци нема друг муабет.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
извини параглајдеру све, е еднакво на сте?

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
не сум, ми се губи поентата на секое све наместо, сте! гледам Балканска Ебанка има оставено печат во твојот начин на изразување :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
не сум, ми се губи поентата на секое све наместо, сте! гледам Балканска Ебанка има оставено печат во твојот начин на изразување :)
хахах

Ми ја разбираш поентата тоа ми е најважно.
А ако печатните грешки ти се интересни и сакаш да ги проучуваш, почни си хоби...

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Со ваков човек, за разлика од предходниов бабун, вреди да се дискутира. Има нешто точно во тоа што го кажа само што не сте и вие многу големи во поразите со оглед на тоа што им пуштивте прскалки на Интер кога ве елиминираа на Ноу Камп :)

Го имало ли негде тоа?

Имате и вие моменти на нервоза не све совршени како што сакате да мислите, јас се трудам колку можам реално да правам муабет, го критикувам и Мурињо за катастрофалната тактичка поставеност и глупиот потег на Рамос... Не е тоа да не си го сакам клубот и тренерот, туку да го зачувам разумот и да разликувам добро од лошо (читај: да не си го переме самите мозокот).

Али има секакви луѓе, некои сакаат да мислат дека све бајка од соништата и совршен тим, но све сепак тим како и секој еден друг, правите и вие педерски потези, како глумата на Меси кога се удри во грбот на Карваљо, глумата на Бискетс лани во полуфиналето за да го ислкучат Мота (и го исклучија) итн...

Не све и вие китки за мирисање - фудбалска екипа све. Добра, но дека све големи во поразите и дека играте нај спортски фудбал од сите тоа е неточно. А за непобедливи.... Ве победи Херкулес.

Лош ден, ке речеш.
Епа јеби га секој има понекој таков. Реал го имаше првиот лош ден оваа сезона на класикото.

--- надополнето ---

Игнорирај ме и не се брукај пред луѓето. Ти си идиотот што почна да навредуваш а со такви селски фаци нема друг муабет.
Реал немаше лош ден, тие излегоа да победат, како и Барселона, но едноставно неможеа да се носат со компактноста на каталонците. Мурињо ја згреши тактиката, Пеп направи план како да го чува Роналдо и му успеа. Комплетно беше отсечен од играта. Озил требаше да биде до Чави цело време, но не му одговараше таа улога, па ако видиш и првиот гол дојде поради таква ситуација. Затоа Чави се најде во позиција на голгетер.

И не, не играме најспортски, но таа понизност што се промовира пред секој натпревар, било тоа да е натпревар против Сарагоса или Реал Мадрид фасцинира. И ми текнува на еден натпревар, го пишав и во една друга прилика, пред 3 сезони кога губевме 4-1 во Мадрид. Им ракоплескаа на Ван Нистелрој, Робен, Рамос, Касиљас... со еден збор Пасиљо. И покрај таков срам за тимот, беа големи и во изјавите и во одговорот наредната сезона. Отвори ја првата тема каде што пишаа Виктораниус (мислам дека беше така) и Серпико, па да видиш како се поддржува клуб во тешки моменти. Нешто слично како Манга кај вас:smir:

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890

Го имало ли негде тоа?

Лош ден, ке речеш.

--- надополнето ---

Параглајдеру стварно си параглајдер.
Гледаш ли што пишуваш човече,кои ваши деца? кога ќе пораснат? и најбитното прашање е во кој клуб ќе пораснат? :)

Барселона: Валдес,Пујол,Пике,БУскетс,Иниеста,Чави,Меси

Реал Мадрид: Касиљас :/

каде се останатите деца,озил ли? кој уште и не знае чие дете е :)

убаво ти рекоа,тим не се купува-тим се гради.

и еве го педерскиот потег на меси ;)

еве ти го и педерскиот потег на бускетс..

па ти ако сакаш и понатаму биди си ќор на сила

и не беше само еден глуп потег на Рамос,туку имаше 11 глупи потези од комплетниот тим на Реал Мадрид(полоши сте од севиља и еспањол заедно)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Pique, Xavi and Puyol had dinner with Eto’o.

Kajgana Shop

На врв Bottom