дрогба ќе ја има улогата на гудјонсен и ларсон. ќе си седи на клупа жив среќен, кога ќе треба ќе влезе и ќе напраи разлика на терен. наместо центаршутеви кон педро, ќе се центрира кон дрогба, кој може тројца на грб да ги носи (ако не му се паѓа)
јас сум за дрогба, плус нема да кошта многу.
со виља, алексис, педро и меси во комбинација за прв тим и дрогба на клупа, за мене е најдобра опција. боље од било која друга, торес - бакшиш да ми го даваат не го зимам, забораи фудбал да игра без повреда без ништо, љоренте прскап, плус ќе сака да игра. иста пирказна со ван перси ќе сака да игра и скап.
затоа дрогба е ефтина опција и најсилна, физички, тоа е тоа што ни треба. дури може комотно да влезе во игра ако треба и да чуваме резултат.
дискусиите за меси дали треба да е центар или крило..податокот дека даде 70 гола на позиција центар е одговор голем, поголем од планина. мислам, како воопшто има простор за таа дискусија. ван перси, љоренте, дрогба и торес, вкупно не дадоа повеќе голови од него, а ние дискутираме да игра крило, за да се отвори позиција за некој што ќе даде буквално 3 или 4 пати помалку голови, и тоа ако има екстра сезона!
во текот на играта да се префрли лево-десно, или некоја утакмица колку за промена и за изненадување да. 70 се доволна препорака каде треба да игра нон стоп. да не заборавиме притоа од позиција центар има повеќе асистенции од чековски и гечевски заедно, а овие играат кошарка.
парите да се потрошат за другите позиции, онаму каде очигледно сме текнки. повеќе сум за бејл, бидејќи иако е сеуште млад, во спредба со алба е муж, а тоа е тоа што ни треба во екипа. алба е мекуш, како и 80% од екипата. ок, технички супериорни, ама ни треба и сила, мора да се помириме со тоа. освен маскерано (како најјак) ,пујол и на моменти алвес (на моменти само) сите други ми се мекуши дефанзивно.