Фан Клуб: Барселона

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
^ Не го видов банерот, од 5 минута почнав да гледам, јако изгледа стварно, убава чест му направиле.

Него, што е финтата со Цеск, ни на клупа не беше ?

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Kако што можев да прочитам имал некоја ситна повреда и се шпекулираше дека денес ќе биде изоставен од составот. Како и да е станувало збор за ситна повреда, која не бби требало да го спречи за евентуален настап против Милан.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Guardiola: "Cesc had a problem at his sacrum (bone at base of spine). Already was better but didn't want to take risks ahead of Milan game."

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
За против Милан, не знам дали би било подобро да се започне со Цеск како лажна 9-ка, или без него, или стандард со Меси у средина на напад плус две крила.
Средниот ред 99% ќе биде со Чави - Бускетс - Иниеста,
Одбраната, Адријано се врати, со него далеку сме поофанзивни по левата страна плус подобра опција ми е од Пујол на лев бек.
Пиќе и Пујол како централни, али и Маскерано таму е одличен. Годинава Маскерано скоро е безгрешен како стопер, само да не го урочам у пм.
Пеп на слатки маки ќе биде.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Искрено не ги гледав многу многу утакмиците на Атлетик во Лига Европа, но од ова што го видов во Ла Лига (а со оглед на тоа дека и не играат нешто многу во лигата) можам да кажам дека Атлетик заслужува место во кремот во Европа. Секоја чест!
Сите фудбалери го потврдија тоа. Изјавата на Тијаго беше една од најдобрите... „Без разлика колку ќе трчаш на теренот против Атлетик, тие ќе трчаат повеќе, СЕКОГАШ“ ...Среќен сум што постојат вакви тимови и тренери како Биелса. :)
Во вторник јесте да сите закони се на наша страна, ама старците ако ни пернат гол ќе има бркотници низ теренот... Пред се’ сакам убав фудбал, одамна ми е помината желбата за титули :)

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Интересно
Гостувањето на Барселона во Милано во Лигата на шампионите беше искористено за многу приказни, а една од нив беше и за силината на Меси односно зошто тој е меѓу фудбалерите кои ретко се на листата на повредени.

За да се добие вистинскиот одговор бил побаран професорот Џорџо Галанти кој е одговорен за лекарскиот тим на Фиорентина. Тој има интересен одговор на прашањето, а сето тоа е врз основа на неговото научно истражување.

"Меси е ретко меѓу повредените бидејќи трча правилно. Тој трча на прсти и затоа секогаш има предност. Дури и кога ја шутира топката тој не гази на целата нога. Речиси и не гази на петица. И кога го соборуваат тој секогаш е во движење, никогаш не стои цврсто на земјата. На тој начин стартовите на противничките играчи, кои можеби изгледаат многу драматично, сепак, му нанесуваат само мали болки", вели Галанти.

Покрај ова тој објаснува и што би се случило доколку ситуацијата е спротивна, односно доколку не трча на прсти и гази на целото стапало.

"Ако е цврсто на земјата кога го фаулираат тогаш со сигурност ќе имаше многу, многу повеќе повреди", изјавува Галанти.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
За против Милан, не знам дали би било подобро да се започне со Цеск како лажна 9-ка, или без него, или стандард со Меси у средина на напад плус две крила.
Средниот ред 99% ќе биде со Чави - Бускетс - Иниеста,
Одбраната, Адријано се врати, со него далеку сме поофанзивни по левата страна плус подобра опција ми е од Пујол на лев бек.
Пиќе и Пујол како централни, али и Маскерано таму е одличен. Годинава Маскерано скоро е безгрешен како стопер, само да не го урочам у пм.
Пеп на слатки маки ќе биде.
Точно е дека со Ардиано сме поофанзивни ама сепак мислам дека одбраната треба да биде иста како на првиот натпревар, посигурна ми е таа. По потреба нека влегува Адриано од клупата.

Прашање е кој ќе игра покрај Меси и Алексис, јас би го сакал Педро, но не се исклучува можноста и Цеск да игра. Не верувам дека Тељо би добил шанса од првата минута.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Одбраната вчера беше како бедем. Пике и Маске беа совршени :cuc: Како ја заби Иниеста топката ја исчисти целата пајажина :) инаку ова ми е epic fucking мајсторија

I

IBIZA SOUND

Гостин
aj ako mozete da najdite podatok kolku gola imavme postignato izminatite 3 godini koga bevme sampioni,a kolku real.Znaci sekoja sezona posebno:)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ferguson (coach ManUtd): "Players start to mature when they reach 25. It's frightening what will happen with Messi – he's only 24!"

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Иниеста: Мораме да победиме, тоа е реалноста ... за утакмицата со милан.

Kajgana Shop

На врв Bottom