Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кој датум се изборите за нов Претседател ?
Колку шо јас знам се некаде во јуни
Нема шанси Виеира има потпишано со Сити и деновиве и официјално треба да биде претставен овоа е само измислица.

Член од
24 декември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
16
Од каде тоа дека неможе Чигрински да игра во Лига на Шампиони точно е дека играше за Шахтјор во Европа ама се води 2009 а сега е 2010 така да првин распрашај се па после коментирај позз:vozbud:
Тоа се води за целата сезона од кога започнуваат натпреварувањата во Европа, и другпат не се прави толку паметен првин ќе се распрашаш ќе прочиташ убаво па после ќе коментираш, значи доколку сезоната започнала со квалификации за Лига Европа или Лига на Шампиони во август 2009 таа трае до следните квалификации значи до крајот на натпреварувачката сезона 2009\2010 со финалиљата во Лига Европа и лигата на Шампиони и заклучно со супер купот на Европа а доколку и малку те служи паметењето а очигледно не, ќе се сетиш дека Чигрински играше за Шахтјор во супер купот против барселона.

Член од
17 јули 2008
Мислења
280
Поени од реакции
5
Тоа се води за целата сезона од кога започнуваат натпреварувањата во Европа, и другпат не се прави толку паметен првин ќе се распрашаш ќе прочиташ убаво па после ќе коментираш, значи доколку сезоната започнала со квалификации за Лига Европа или Лига на Шампиони во август 2009 таа трае до следните квалификации значи до крајот на натпреварувачката сезона 2009\2010 со финалиљата во Лига Европа и лигата на Шампиони и заклучно со супер купот на Европа а доколку и малку те служи паметењето а очигледно не, ќе се сетиш дека Чигрински играше за Шахтјор во супер купот против барселона.

А да те прашам како лани Реал Мадрид пријави еден играч што го купи на зимски трансфер период.Беа купени ЛАС и ХУНТЕЛАР и двајцата игра Уефа КУП и го пријавија ЛАС и Лас играше за нив во Лига на Шампиони.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
А да те прашам како лани Реал Мадрид пријави еден играч што го купи на зимски трансфер период.Беа купени ЛАС и ХУНТЕЛАР и двајцата игра Уефа КУП и го пријавија ЛАС и Лас играше за нив во Лига на Шампиони.
Да бе,Уефа куп,а не Лига на Шампиони.

Нема да игра Чигрински оваа година во ЛШ.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
Има право Чигрински да игра ЛШ доколку Пеп го пријави. Колку што јас знам, според правилата на УЕФА во зимскиот рок може да се пријави 1 нов играч кој порано во сезоната настапил во ЛШ.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.460
Има право Чигрински да игра ЛШ доколку Пеп го пријави. Колку што јас знам, според правилата на УЕФА во зимскиот рок може да се пријави 1 нов играч кој порано во сезоната настапил во ЛШ.
Ако има изиграно претходно во некој тим што има играно во групната фаза од Лигата на шампиони, и ако направи трансфер оваа зима, нема да може да игра во нокаут фаза од Лигата на шампионите за друг тим. Лани Реал тоа го направи со Ласана Диара и Хунтелар, ама тие двајца играа во Куп Уефа, а не во ЛШ.

А ова за Чигрински не знам, мислам дека може, сепак тој Супер-Куп зависи од претходната сезона, не би требало да има никаква врска со оваа сезона.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
Ако има изиграно претходно во некој тим што има играно во групната фаза од Лигата на шампиони, и ако направи трансфер оваа зима, нема да може да игра во Лигата на шампиони за друг тим. Лани Реал тоа го направи со Ласана Диара и Хунтелар, ама тие двајца играа во Куп Уефа, а не во ЛШ.

А ова за Чигрински не знам, мислам дека може, сепак тој Супер-Куп зависи од претходната сезона, не би требало да има никаква врска со оваа сезона.
Ух па тогаш незнам...не е до Супер-Купот, проблемот е што играше квалификации за ЛШ со Шахтјор. Ај што не влегоа, најверојатно поради тоа нема да игра ни сега. Прашањето е дали квалификации и групна фаза имаат ист статус кога доаѓа во прашање настапот на нов играч. Како и да е, ако игра како досега, поарно и да не го пријават. Не дека од мене дадоа 25 милиони, ама стварно не ги оправдува досега.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.460
Ух па тогаш незнам...не е до Супер-Купот, проблемот е што играше квалификации за ЛШ со Шахтјор. Ај што не влегоа, најверојатно поради тоа нема да игра ни сега. Прашањето е дали квалификации и групна фаза имаат ист статус кога доаѓа во прашање настапот на нов играч. Како и да е, ако игра како досега, поарно и да не го пријават. Не дека од мене дадоа 25 милиони, ама стварно не ги оправдува досега.
Ах, јас па мислев само Супер-купот го играл. Штом играл и квалификации, не ќе може да игра, по што тие квалификации се за сезоната 2009/2010. А Супер-купот зависеше од сезоната 2008/2009. Бар ја така мислам. :toe:

Член од
24 декември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
16
Читам и не можам да се изначудам абе седнете малку пролистајте по интернетов прочитајте, запознајте се со правилата што како стои, али ајде и јас да не оптеретувам ептен како и да е Чигрински не смее да настапува за Барселона, а и тоа што прочитав за Ласана и за Хунтелар, ако сеуште ме служи паметењето за Реал Мадрид беше направена мала остапка и им дозволија да пријават еден играч за настап во лигата на Шампиони, но претходно овие двајца имаа настапувано за тим кој се натреваруварал во купот на Уефа. Но и одстапката беше направена бидејќи Реал поднесе преставка во која тврдеше дека е во дефицит со играчи бидејќи мислам дека Реал тогаш имаше доста повредени играчи. Но мислам дека треба да ја завршиме дебатава за и околу настапот на Чигрински.

Се се смета и групната фаза и преткфалификациите и квалификациите, бидејќи тој играч бил пријавен за настап и го имало во списокот испратен во УЕФА за кој ќе настапува за тој тим.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кој датум се изборите за нов Претседател ?
Читам и не можам да се изначудам абе седнете малку пролистајте по интернетов прочитајте, запознајте се со правилата што како стои, али ајде и јас да не оптеретувам ептен како и да е Чигрински не смее да настапува за Барселона, а и тоа што прочитав за Ласана и за Хунтелар, ако сеуште ме служи паметењето за Реал Мадрид беше направена мала остапка и им дозволија да пријават еден играч за настап во лигата на Шампиони, но претходно овие двајца имаа настапувано за тим кој се натреваруварал во купот на Уефа. Но и одстапката беше направена бидејќи Реал поднесе преставка во која тврдеше дека е во дефицит со играчи бидејќи мислам дека Реал тогаш имаше доста повредени играчи. Но мислам дека треба да ја завршиме дебатава за и околу настапот на Чигрински.

Се се смета и групната фаза и преткфалификациите и квалификациите, бидејќи тој играч бил пријавен за настап и го имало во списокот испратен во УЕФА за кој ќе настапува за тој тим.
Дозволено е да се пријави еден играч што играл во Куп Уефа, а во зимскиот преоден рок дошол во тим што игра во ЛШ. А Реал бараа да има дозволат да играат ид вајцата и Хунтелар и Лас, ама УЕФА не им дозволи. Малку си грешка брат ова е сигурно овака
А за Чиги и јас мислам дека нема право за игра бидејќи играше во квалификациите за Шахтјор:toe:

B

boki10messi

Гостин
CULES, нема потреба од расправа. И да има право, и да нема право, Чиги не верувам дека ќе игра за Барса. А, и зошто е тоа битно?? И да го пушти Пеп, ќе биде како замена во 80 минута. Али, јас мислам дека нема право да игра.

P.S. Изгледа нема датум за изборите, пошо гледам на elmundodeportivo.es има гласање за тоа во кој месец да бидат изборите.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom