Ф
Фил Ајви
Гостин
ќе го собере Сити најверојатноГледам се интересираме за Виеира
http://www.totalbarca.com/2010/news/barcelona-tracking-patrick-vieira/
ќе го собере Сити најверојатноГледам се интересираме за Виеира
Колку шо јас знам се некаде во јуниКој датум се изборите за нов Претседател ?
Нема шанси Виеира има потпишано со Сити и деновиве и официјално треба да биде претставен овоа е само измислица.Гледам се интересираме за Виеира
Тоа се води за целата сезона од кога започнуваат натпреварувањата во Европа, и другпат не се прави толку паметен првин ќе се распрашаш ќе прочиташ убаво па после ќе коментираш, значи доколку сезоната започнала со квалификации за Лига Европа или Лига на Шампиони во август 2009 таа трае до следните квалификации значи до крајот на натпреварувачката сезона 2009\2010 со финалиљата во Лига Европа и лигата на Шампиони и заклучно со супер купот на Европа а доколку и малку те служи паметењето а очигледно не, ќе се сетиш дека Чигрински играше за Шахтјор во супер купот против барселона.Од каде тоа дека неможе Чигрински да игра во Лига на Шампиони точно е дека играше за Шахтјор во Европа ама се води 2009 а сега е 2010 така да првин распрашај се па после коментирај позз
Тоа се води за целата сезона од кога започнуваат натпреварувањата во Европа, и другпат не се прави толку паметен првин ќе се распрашаш ќе прочиташ убаво па после ќе коментираш, значи доколку сезоната започнала со квалификации за Лига Европа или Лига на Шампиони во август 2009 таа трае до следните квалификации значи до крајот на натпреварувачката сезона 2009\2010 со финалиљата во Лига Европа и лигата на Шампиони и заклучно со супер купот на Европа а доколку и малку те служи паметењето а очигледно не, ќе се сетиш дека Чигрински играше за Шахтјор во супер купот против барселона.
Да бе,Уефа куп,а не Лига на Шампиони.А да те прашам како лани Реал Мадрид пријави еден играч што го купи на зимски трансфер период.Беа купени ЛАС и ХУНТЕЛАР и двајцата игра Уефа КУП и го пријавија ЛАС и Лас играше за нив во Лига на Шампиони.
Ако има изиграно претходно во некој тим што има играно во групната фаза од Лигата на шампиони, и ако направи трансфер оваа зима, нема да може да игра во нокаут фаза од Лигата на шампионите за друг тим. Лани Реал тоа го направи со Ласана Диара и Хунтелар, ама тие двајца играа во Куп Уефа, а не во ЛШ.Има право Чигрински да игра ЛШ доколку Пеп го пријави. Колку што јас знам, според правилата на УЕФА во зимскиот рок може да се пријави 1 нов играч кој порано во сезоната настапил во ЛШ.
Ух па тогаш незнам...не е до Супер-Купот, проблемот е што играше квалификации за ЛШ со Шахтјор. Ај што не влегоа, најверојатно поради тоа нема да игра ни сега. Прашањето е дали квалификации и групна фаза имаат ист статус кога доаѓа во прашање настапот на нов играч. Како и да е, ако игра како досега, поарно и да не го пријават. Не дека од мене дадоа 25 милиони, ама стварно не ги оправдува досега.Ако има изиграно претходно во некој тим што има играно во групната фаза од Лигата на шампиони, и ако направи трансфер оваа зима, нема да може да игра во Лигата на шампиони за друг тим. Лани Реал тоа го направи со Ласана Диара и Хунтелар, ама тие двајца играа во Куп Уефа, а не во ЛШ.
А ова за Чигрински не знам, мислам дека може, сепак тој Супер-Куп зависи од претходната сезона, не би требало да има никаква врска со оваа сезона.
Ах, јас па мислев само Супер-купот го играл. Штом играл и квалификации, не ќе може да игра, по што тие квалификации се за сезоната 2009/2010. А Супер-купот зависеше од сезоната 2008/2009. Бар ја така мислам.Ух па тогаш незнам...не е до Супер-Купот, проблемот е што играше квалификации за ЛШ со Шахтјор. Ај што не влегоа, најверојатно поради тоа нема да игра ни сега. Прашањето е дали квалификации и групна фаза имаат ист статус кога доаѓа во прашање настапот на нов играч. Како и да е, ако игра како досега, поарно и да не го пријават. Не дека од мене дадоа 25 милиони, ама стварно не ги оправдува досега.
Ух па тогаш незнам...не е до Супер-Купот, проблемот е што играше квалификации за ЛШ со Шахтјор. Ај што не влегоа, најверојатно поради тоа нема да игра ни сега. Прашањето е дали квалификации и групна фаза имаат ист статус кога доаѓа во прашање настапот на нов играч. Како и да е, ако игра како досега, поарно и да не го пријават. Не дека од мене дадоа 25 милиони, ама стварно не ги оправдува досега.
Кој датум се изборите за нов Претседател ?
Дозволено е да се пријави еден играч што играл во Куп Уефа, а во зимскиот преоден рок дошол во тим што игра во ЛШ. А Реал бараа да има дозволат да играат ид вајцата и Хунтелар и Лас, ама УЕФА не им дозволи. Малку си грешка брат ова е сигурно овакаЧитам и не можам да се изначудам абе седнете малку пролистајте по интернетов прочитајте, запознајте се со правилата што како стои, али ајде и јас да не оптеретувам ептен како и да е Чигрински не смее да настапува за Барселона, а и тоа што прочитав за Ласана и за Хунтелар, ако сеуште ме служи паметењето за Реал Мадрид беше направена мала остапка и им дозволија да пријават еден играч за настап во лигата на Шампиони, но претходно овие двајца имаа настапувано за тим кој се натреваруварал во купот на Уефа. Но и одстапката беше направена бидејќи Реал поднесе преставка во која тврдеше дека е во дефицит со играчи бидејќи мислам дека Реал тогаш имаше доста повредени играчи. Но мислам дека треба да ја завршиме дебатава за и околу настапот на Чигрински.
Се се смета и групната фаза и преткфалификациите и квалификациите, бидејќи тој играч бил пријавен за настап и го имало во списокот испратен во УЕФА за кој ќе настапува за тој тим.
Паа....изгубииме од Севиљо ама надевам се ке се поправеме нареднио пат поубаво ке изиграмеБАРСЕЛОНА-најдобриот тим на светот:smir:
http://sportdenes.com/20100107447/fudbal/megunaroden-fudbal/barselona-najdobriot-tim-na-svetot.html