Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
А да си се задоволиме со Бускетс.:back:
Срце тоа вчера одвај чекав да му го слушнам говорот. Па едно гласче шо извади ти иде на лице место вени да пресечеш:back: :). Гледам сте почнале со анализи за сезонава, мене сега стварно ме мрзи да се распишувам ама деновиве ќе удрам една и јас нели за да ја затвориме сезонава.
А за Маскерано зошто да не. Според мене одличен играч е, а за црвените картони ќе го среди Пеп, плус во Англија многу полесно даваат црвени отколку во Шпанија. Веќе ако си оди Туре, маскерано би бил достојна замена:)

B

boki10messi

Гостин
Valdes

Dani Alves - Nunes - Sergio Ramos

Navas - Xavi - Ever - Ronaldo

Messi - Higuain - Villa​

Sostavot na sezonata spored goal.com

B

Beck's

Гостин
Pique sigurno trebalo da se stavi mesto Ramos:tapp: ali ne me cudi to sto e od goal.com

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Ужас е формацијава, секоја чест за нив ако мислат на 3-4-3, со Алвес како централен. :aplauz:

Пике место Алвес, Силва место Навас и да си ги променат местата со Роналдо, тоа би било најидеално за мене. :)

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
според мене формацијата е жива катастрофа... пике треба пред нуњес, и премногу напаѓачи има дури 4!!! ни на плејстејшн не знам колку ќе функционира вака... :toe:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
heathy до кај си ?? Чекаме импресии и фотки од прва рака. :):)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ај момци и официјално да ви ја честитам и повеке од заслужената титула. Можеби бев еден од ретките кој се надеваа дури до последното коло за титулата, но секогаш чекам до крајот. Заслужена велам затоа што двата меѓусебни дуели ги добивте, вие бевте тимот кој играше во континуитет добро и многу поретко покажувавте слабости од нас. Ретко се враќавте со пресврти(велам ретко зашто и не памтам кога), за разлика од нас кој речиси 1/4 од добиените натпревари беа со пресврти(сепак многу се).

Реал беше далеку појак и поконкурентен од минатата сезона и доколку на почеток би ме прашале дали задоволен би бил со овој скор кој мојот тим го постигна, јас веднаш би прифатил со образложение дека Барселона не би имало логика да освои повеке, но еве и тоа се случи.

Уште еднаш искрени честитки и со среќа следната сезона, се надевам дека ке биде интересна и неизвесна до самиот крај, како и оваа...па дај боже и во некое финале да се паднеме.:smir:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Со мало закаснување, честитки за титулата до сите навивачи, апсолутно заслужена.

Јас сум задоволен со сезоната без разлика на тоа што само 1 трофеј е одбранет, сепак конкуренцијата и во Европа беше силна годинава, а и да не заборавиме дека сезонава заради повредите не видовме речиси ништо од Иниеста, кој за мене лани беше играч број два во светот.

Да почекаме да видиме кои ќе бидат новите засилувања на новиот претседател, но кој и да дојде верувам дека може само да се подобри играта, не и расипе.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Хлеб сака да докаже дека вреди.

--- надополнето ---

Чави за 5-ти пат ја освојува Ла Лига со Барселона!

--- надополнето ---

Еве какви биле насловите на најголемите светски весници после освојувањето на титулата на Барса:
‘Kicker’ (Germany)

“Champion with record points”

‘Olé’ (Argentina)

“Barcelona champion, bathed in glory”

“The Lionel King”

‘L’équipe’ (France)

“Barcelona, more than a title”

‘La Gazzetta dello Sport’ (Italy)

“Barcelona win la Liga”

‘O’Globo’ (Brazil)

“Barça goalfest and champions”

‘The New York Times’ (New York)

“Barça win Spanish League”

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Што се однесува до Туре, сите сакаме да остане, се гледа
неговиот квалитет и сигурноста во играта на Барса кога тој
е на терен. Бускетс е уште млад и сега можеби делува како теле но мислам дека за 1 2 години ќе се развие во голем играч
не случајно е повикан и во репрезентацијата на Шпанија.
Маскерано...немам некое посебно мислење за него, се гледа
дека е квалитетен но навистина има испади и не е баш дисциплиниран. Е сега под раководство на Пеп може би се променил, којзнае.
Бојан исто така докажа дека вреди да остане, според мене Барса беше многу поопасна кога играше тој место Ибра, а
тој и постигна неколку од клучните гола во последните кола.
Нешто што навистина ни е најпотребно за наредната сезона е десен бек
А да....и за Виља и Фабрегас нема потреба да го тупам :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Според весниците elmundodeportivo и sport Ибра се поблиску до заминување од Барселона а истото се вели и за Туре.А Маркез сака да си оди.

mundodeportivo_75018.jpg
GOLDEN SHOE
Messi: 34 goals.
Legendary strikers from yesterday and today bow to Leo’s goal-scoring feat.
Ibra could be a part of Cesc’s signing. Márquez wants to leave. Milito renewed his contract and Touré is about to leave, acording with his agent.
sportеs.jpg

IBRA IS ON SALE
That’s how Barça 2010 will look like. Report on Guardiola’s signings and “firings”.
Villa: The club admits that the negotiations are going in a good way.
Cesc travels to London today to put pressure on Wenger by himself.
Cesc trains in Barcelona.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom