Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
Виља сака во Барселона
Напаѓачот на Валенсија, Давид Виља во моментов се одмора во својот дом во Тулија, а според неофицијални информации тој на челниците на клубот им соопштил дека сака да го раскине договорот и неговиот клуб да ја прифати понудата за трансфер во Барселона.
Медиумите во Шпанија истакнуваат дека Виља деновиве треба да има средба со претседателот на Валенсија, Мануел Љоренте на која треба да се договорат деталите околу заминувањето на Ноу Камп.
Виља потенцирал дека не сака да замине во ниту еден друг клуб освен во Барселона. http://www.sportal.com.mk/?ItemID=2C0936676F0E744FA99F0FFD5280BF58

Кеирисон ќе потпише со Барса на 13ти Јули.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Незнам каде читав али изгледа Манчестер Ј. се заинтересирани за Ето откако ја изгубија трката со Реал М. за Бензема ..:smir:

Кај има официјално дека ја изгубиле трката... тие во фан клуб Реал си објавуваат нивни информации, во фан клуб Манчестер други... значи ништо официјално :toe:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
IFFHS: Barcelona i Manchester i dalje vodeći

Na mjesečnoj ljestvici najboljih svjetskih nogometnih klubova, po izračunu Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), većih promjena u samom vrhu nije bilo...

I dalje su na vrhu poretka bodovno izjednačeni Barcelona i Manchester United. Oba su kluba sakupila 315 bodova, a u poretku ih slijedi Chelsea na trećemu mjestu s 276 bodova.

Značajniji pomak napravio je argentinski Estudiantes de La Plata skokom s osmoga na četvrto mjesto, što im je i najbolji renking ikada, a uočljiv je i pomak brazilskoga Cruzeiro EC Belo Horizontea koji je sa 17. mjesta skočio na prag ulaska u Top 10.

U poretku sto najboljih klubova svijeta najzastupljeniji su engleski i talijanski s po osam predstavnika, te njemački, španjolski i francuski klubovi sa po sedam svojih perjanica. Inače, među sto najboljih nalaze se klubovi iz 38 zemalja, među njima i jedan hrvatski predstavnik - zagrebački Dinamo na 68. mjestu. Istu je poziciju držao i u prošlomjesečnom izdanju IFFHS-ove ljestvice.

Splitski Hajduk nazadovao je za sedam mjesta, te je sada 161. klub svijeta, dok je iz poretka 200 najboljih klubova kliznuo koprivnički Slaven Belupo. Sa 199. mjesta pao je na 207.

IFFHS, ljestvica najboljih svjetskih nogometnih klubova, srpanj 2009.

1. (1.) Barcelona (Španjolska) 315 bodova

1. (1.) Manchester United (Engleska) 315 bodova

3. (3.) Chelsea (Engleska) 276

4. (8.) Estudiantes de la Plata (Argentina) 256

5. (4.) Liverpool (Engleska) 248

6. (5.) Arsenal (Engleska) 247

7. (6.) Šahtar (Ukrajina) 245.5

8. (7.) Dinamo Kijev (Ukrajina) 234.5

9. (8.) Hamburg (Njemačka) 228

10. (10.) Gremio (Brazil) 223

Нема на табелава кралска копиљана:vozbud:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
На местото на Реал мадрид таму се наоѓа Естудиантес:toe:
Едноставно не ми се верува .... не изгледа реално ... но што е тоа е :smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да да. И Арсенал поише од Реал има освојувано :icon_lol:

Aх бе Чомбе, не вервев дек си толку очаен. Само Реал ти е во умот.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
abe sto ke bide ako i Eto'o ostane i Villa da dojde??

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кај има официјално дека ја изгубиле трката... тие во фан клуб Реал си објавуваат нивни информации, во фан клуб Манчестер други... значи ништо официјално :toe:
Ај ај сега не се прави секаде пишува дека е прифатена понудата на Реал него не е како ви одговара вас ај дркај на Валенсија:)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Мене не ми е јасна оваа деструктивна политика околу Ето, кој во Барселона е толку против него, Пеп? Лапорта?

Имате шампионска генерација, се што треба да правите е да менувате по еден играч на сезона максимум, ај до негде би разбрал да се бара алтернатива за Анри, кој иако ја изигра фантастично сезонава е во години, ама сметам дека он и Ето може да играат во врвна форма бар уште 2-3 години, особено Ето. Воопшто не ми е јасно како некој сака да го истера најдобриот напаѓач на екипата надвор.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Стручњаку Валенсија слаб играч да не е?:pipi:
Подобар е од цел тим на Челзи:pipi:

Мене не ми е јасна оваа деструктивна политика околу Ето, кој во Барселона е толку против него, Пеп? Лапорта?

Имате шампионска генерација, се што треба да правите е да менувате по еден играч на сезона максимум, ај до негде би разбрал да се бара алтернатива за Анри, кој иако ја изигра фантастично сезонава е во години, ама сметам дека он и Ето може да играат во врвна форма бар уште 2-3 години, особено Ето. Воопшто не ми е јасно како некој сака да го истера најдобриот напаѓач на екипата надвор.
Не е никој против него туку треба да се искористи да се земат пари од него иначе ќе изигра уште оваа сезона и најверојатно после тоа ќе си оди за безпари,а да му се продолжи договорот тешка работа зошто бара многу пари.Тоа е тоа.

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
реал нигде ги нема иако ги купијаа роналдо,кака,бензема а за манчестер и барса се знаеше дека се први!:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom