Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ја сеа би прифатил победа од 2-0 без размислување.

Хидинк сака да нападнеме. Знае дека ќе нападнеме. Веројатно ќе игра на брз гол и после бункер со контра напади. Ни ги виде слабостите со Валенсија и ќе проба да ги искористи.

Што значи дека ако примиме гол први сме го наебале. Ако дадеме пак ништо не е решено затоа што Челзи веројатно ќе се затвори за да не попуши 3-4 голови.

Најпаметно е веројатно да ги ротираме тројцата напаѓачи цело време (како против Севиља и Валенсија во Декември). И Ињеста да ја има главната офанзивна задача во средниот ред. Чави мора да добие подефанзивна задача и да ја контролира играта од подлбако за да можеме да ги неутрализираме Лампард и Есиен. Туре сам не може против двајцата.

Дрогба сам по себе не е толку голема опасност ако го отсечеме од средниот ред, а Пујол би требало да го маркира човек на човек така да нема да му биде лесно.

Слушам Боцингва ќе го чувал Меси? Тука ни е шансата да ги уништиме. Боцингва е деснак и најчесто ќе може да го сопре Меси да пресече од лево кон средина ама проблемот е во тоа што ако Меси помине еднаш-двапати, а сигурен сум дека ќе помине повеќе пати, Боцингва како деснак е исфрлен од игра и патот до голот на Меси му е отворен.

Како и да е нема да има многу голови вечер тоа е сигурно. Исто како што нема да има многу голови и во класикото.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ајде да ве видиме денеска,ако сте мажи сега победите и така ве имам стаено 1-1.Не в Сабота со Реал да се будали Меси како што има намера.Една мала шала:pos2::pos2:

krkic

Boixos Nois
Член од
7 декември 2008
Мислења
237
Поени од реакции
5
Vecerva osven sigurna pobeda za barca so 2-3golovi razlika nisto drugo ne se prifakja bidejki ke bide mn tesko na revansot vo London...SO SREKA VECERVA I OCEKUVAME SIGURNA POBEDA...da se izdrzat ovie tri utakmici (2so celzi) i edna so real pa potoa ke se znaat i ke bidat reseni mnogu dilemi za ovaa sezona...POZZ DO SITE KATALONCI...

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
bb[noone];2477766 напиша:
bez E.Cole i R.Carvahlo ke im bide teshko :))
За A.Cole си во право, а веруј дека Карваљо ич нема да фали!

Ја сеа би прифатил победа од 2-0 без размислување.

Хидинк сака да нападнеме. Знае дека ќе нападнеме. Веројатно ќе игра на брз гол и после бункер со контра напади. Ни ги виде слабостите со Валенсија и ќе проба да ги искористи.

Што значи дека ако примиме гол први сме го наебале. Ако дадеме пак ништо не е решено затоа што Челзи веројатно ќе се затвори за да не попуши 3-4 голови.

Најпаметно е веројатно да ги ротираме тројцата напаѓачи цело време (како против Севиља и Валенсија во Декември). И Ињеста да ја има главната офанзивна задача во средниот ред. Чави мора да добие подефанзивна задача и да ја контролира играта од подлбако за да можеме да ги неутрализираме Лампард и Есиен. Туре сам не може против двајцата.

Дрогба сам по себе не е толку голема опасност ако го отсечеме од средниот ред, а Пујол би требало да го маркира човек на човек така да нема да му биде лесно.

Слушам Боцингва ќе го чувал Меси? Тука ни е шансата да ги уништиме. Боцингва е деснак и најчесто ќе може да го сопре Меси да пресече од лево кон средина ама проблемот е во тоа што ако Меси помине еднаш-двапати, а сигурен сум дека ќе помине повеќе пати, Боцингва како деснак е исфрлен од игра и патот до голот на Меси му е отворен.

Како и да е нема да има многу голови вечер тоа е сигурно. Исто како што нема да има многу голови и во класикото.
Не би рекол, Дрогба сам ги искина Ливерпул, тој беше асистент на 3 гола, или барем ги кинеше по крило.

Во секој случај ќе биде опасна утакмица!:duel:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ајде дојде денот односно најважната недела која што ќе ја одлучи целата сезона!!
Вечерва излагаме со најсилниот тим, со најдобриот и најефикасниот напад, со технички најпоткованиот среден ред. Играме против една од најдобрите и физички најспремните екипи. Како што кажа и Дуст, 2-0 би бил одличен резултат за реваншот (иако би сакал да биде 3-0).Вечерва да ѓи неутрализираме Лампард и Дрогба како што тоа го направивме со Рибери и ќе се дише многу полесно.

УШТЕ ЕДНАШ, НЕКА НИ Е СО СРЕЌА ВЕЧЕР !!!!

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Со среќа нека ни е вечер. Мора да се оди на победа, да им покажеме на сите кој е кој годинава во лига на шампиони.

Штета што не можам да ја гледам утакмицава, ке си грицнам од тестисиве. :devil1::zid:

VAMOS BARCELONA !!!

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
ај и од мене со среќа ..:smir:
тип : 3-1 :helou:

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Pobeda na BARSA 2-0 samo da ne se primi gol to e mn vazno

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Тоа е тоа. Дојде и таа недела. Денешниов натпревар знаеме колку е важен. Според мене најважна е присебноста и посветеноста. Ниту Челзи ниту Мадрид не се 1/10 од тоа што е Барса оваа сезона. Нејќам среќа, не ни треба. Само сакам да нема несреќа или судиска помош за било кој тим. Сакам само да им докажеме кој е кој, бидејќи и после се оваа сезона некои сеуште спорат за силата на тимов. Се надевам вечер најпрво ќе ги оставеме со подзинати усти, а потоа ќе им ги затвориме до крајот на сезонава. Со среќа момци :helou:

I

IBIZA SOUND

Гостин
bez karvaljo i esli kol malku e mislam po lesno ako nesto se racuna lesno vo polufinale vo LS
no kako i da e barsa trebe uste vo prvata sekunda da pretisne i normalno prva da dade gol so e mozno porano,posle vike ke bide malku polesno
no ako prvi dadat celzi gol(ne daj boze) gi znaeme angliskite timovi kako igraat pederski ke se zatvorat i tesko deka mozes da dades gol kako so bese slucaj mancester so porto i mancester so barsa lani ili liverpol so real ovaa godina

F

fantomX

Гостин
bez karvaljo i esli kol malku e mislam po lesno ako nesto se racuna lesno vo polufinale vo LS
no kako i da e barsa trebe uste vo prvata sekunda da pretisne i normalno prva da dade gol so e mozno porano,posle vike ke bide malku polesno
no ako prvi dadat celzi gol(ne daj boze) gi znaeme angliskite timovi kako igraat pederski ke se zatvorat i tesko deka mozes da dades gol kako so bese slucaj mancester so porto i mancester so barsa lani ili liverpol so real ovaa godina
Зависи од то колку има време до крајо. Ако се 5-10 минути, да. Ама инаку, немаш појма колку грешиш. Плус зборуваме за прв дуел од вкупно два. Особено против ваква Барса, која е нешто неспоредливо со минатосезонската Барса и еден просечен (за ваква фаза на ЛШ) Порто.

Максимално отворено до крај, барем на првиов дуел (освен ако Челзи нема резултат 0-3). :smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ајде да ве видиме денеска,ако сте мажи сега победите и така ве имам стаено 1-1.Не в Сабота со Реал да се будали Меси како што има намера.Една мала шала:pos2::pos2:
Ние тепаме и денеска и во сабота. Е сега за 1-1 денеска незнам ќе видиме како ќе испадне. Значи мора вечер да се игра многу концентрирано, да не се губат лесно топките, за да им се отвараат акции на Челзи. Како шо прочитав погоре ако Босингва го чува Меси, мислам дека ќе биде многу полесно, оти моментално од одбраната само Тери мислам дека може да го чува Меси.
Нека ни е со среќа, па вечер да се радуваме на победата.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Зависи од то колку има време до крајо. Ако се 5-10 минути, да. Ама инаку, немаш појма колку грешиш. Плус зборуваме за прв дуел од вкупно два. Особено против ваква Барса, која е нешто неспоредливо со минатосезонската Барса и еден просечен (за ваква фаза на ЛШ) Порто.

Максимално отворено до крај, барем на првиов дуел (освен ако Челзи нема резултат 0-3). :smir:
mozebi i gresam
ama mnogu pati sum gledal anglisko spansko ili anglisko so nekoj drug tim od druga drzava i ic ne mi se svigja fudbalot so go igraat anglicanite duri i podosaden e i od toj so go igraat italjancite
i zatoa vikam deka tesko moze barsa da se vrate so angliski tim ako i dadat prvi gol,mozebi i gresam ke vidime vecer

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom