Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Хахах логикава.
Ако Рибс не потпише Баерн ќе добие колку ќе бара. Да, сигруно. Ако Рибс не потпише Баерн ќе биде во подредена ситуација да добие колку толку пошто другата година ќе оди фри.
Зошто? Не сме ни оддалеку во криза за пари - или ќе плати некој колку бараме или ќе си оди Рибери без пари догодина а клубот кој сака да го има ќе чека. :back:

Нека изигра уште една сезона, нека придонесе пак за успехот на тимот и наредна сезона па ако намислил среќен му пат нека си оди.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Зошто? Не сме ни оддалеку во криза за пари - или ќе плати некој колку бараме или ќе си оди Рибери без пари догодина а клубот кој сака да го има ќе чека. :back:
Тоа во реалниот фудбал не е така.
Дури има правило на играчите шо им е останата една година од договорот можат да заминат за n% oд оштетата.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Тоа во реалниот фудбал не е така.
Дури има правило на играчите шо им е останата една година од договорот можат да заминат за n% oд оштетата.

Како Балак што го продадовме за пари? Значи Рибс има договор уште една година - и може да се очекува тој да си го исполни. Што би не притиснало баш сега да го продадеме?

Правилото е дека може други клубови преговори да водат со него ако има уште помалку од една година договор.

Не зборувам за ситуација во која ќе почне „да плаче“ играчот за да си оди - во таа ситуација веќе не вреди да се чува контра своја воља зошто секако само ќе ја нарушува атмосферата во тимот. Но во „нормална“ околности не би очекувал ништо друго освен професионален однос од Рибс без разлика на агентот негов крвопиец.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ne ja gleam celta dokolku ribery saka da si odi da go zadrzime uste edna godina. Podobro ke bide i da gi ulozime parite od ribery vo igraci koj ke bidat vo timot vo idnina .

Н

'Никола'

Гостин
Абе знаат што прават од управа, стари лисеци се тие, нема да останат со празни раце после ова.
А ти Боби, chill out man, нема потреба од нервози, те сваќам, секој си има право да сака и да не сака некој играч, нема зошто да се лутиш, едноставно си го пишуваш твоето мислење што не мора секогаш да биде точно, и нормално тоа важи и за сите нас.:smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Добар сум, изгледа натпревариве годинава ми ги уништиле нервите.:pos2:

Ама у п.м какви шпекулации се вртат по нетов, лиги ми течат.:icon_bigg

Н

'Никола'

Гостин
Боби[Мкд];3482013 напиша:
Добар сум, изгледа натпревариве годинава ми ги уништиле нервите.:pos2:

Ама у п.м какви шпекулации се вртат по нетов, лиги ми течат.:icon_bigg
Не си единствен. Дај кажи некоја нова, да се порадуваме.:)

Н

'Никола'

Гостин

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Боби[Мкд];3482028 напиша:

И што е добро у понудава????

Добиваш напаѓач,што не ни треба,да не збориме дека класата негова со онаа на Рибери е неспоредлива,а и плус е доста млад,и ќе треба време додека да го достигне потребното ниво.А ние ќе останеме осакатени за еден светски играч и плус ќе зееме само 30 милиони.

Боље да го дадеме на Реал за 50-60 милиони,па ќе си го земеме Красиќ и ќе ни останат поише пари.

Иако на крај краева,најдобра варијанта е да остане во Баерн.
Денес Сањол изјави дека е сигурен дека ќе остане во Баерн.Некако почнува да мириса на нов договор наредна недела.

Н

'Никола'

Гостин
И што е добро у понудава????

Добиваш напаѓач,што не ни треба,да не збориме дека класата негова со онаа на Рибери е неспоредлива,а и плус е доста млад,и ќе треба време додека да го достигне потребното ниво.А ние ќе останеме осакатени за еден светски играч и плус ќе зееме само 30 милиони.

Боље да го дадеме на Реал за 50-60 милиони,па ќе си го земеме Красиќ и ќе ни останат поише пари.

Иако на крај краева,најдобра варијанта е да остане во Баерн.
Денес Сањол изјави дека е сигурен дека ќе остане во Баерн.Некако почнува да мириса на нов договор наредна недела.
Еј да, исто така им го препорачал на управата голманот од Лион (се го заборавам како се викаше), рекол дека треба одма да го земат, пошто е еден од најдобрите моментално. Со ова се согласувам (ако веќе немаат некакви си преддоговори со Ноер).

M

Mario Gómez

Гостин
Што е добро?:nesum:

За еден играч, кој не покажа кујзнае што сезонава ќе добиеш еден од најталентираните млади напаѓачи, кој сигурно може и како крилен напаѓач да игра плус ќе ти останат 30 милиони да земаш замена за Рибери...:toe:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Еј да, исто така им го препорачал на управата голманот од Лион (се го заборавам како се викаше), рекол дека треба одма да го земат, пошто е еден од најдобрите моментално. Со ова се согласувам (ако веќе немаат некакви си преддоговори со Ноер).

Демек Лион незнае дека е добар.Ќе не исцицаат ако го зимаме.Едно 25-30 милиони сигурно......Ќе треба многу пари.

Ја би го земал Хандановиќ.Одличен голман,млад екстра талентиран,и разумна цена.

Од германскиве голмани,тотално сум разочара од Ноер.Тежок кискер и ќе треба долго време за да стане вистински голман и лидер пред голот.Има блескави моменти,ама на моменти е бетер од Ренсинг.
Подобро да го земеме Адлер ако земаме германски голман веќе.Ноер ќе треба да почекаме да дорасне.....Несомнено дека ќе биде голем голман ама........

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/fc-bayern-louis-van-gaal-sauer-lyon-meta-717190.html

Баерн ќе се жали на УЕФА бидејќи француската федерација го одложила натпреваров викендов во првенството за да може доволно да се одморат играчите за со Баерн.

А мене ми е свеедно дали ќе дојде, Нојер, Акинфеев или Лорис.
Само не Адлер, Хандановиќ или Фреј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom