M
Mario Gómez
Гостин
Најскап трансфер во историјата на клубот, огромното засилување од Штудгард, супер Марио Гомез...:kesa:
И јас мислам дек некои добри 80% од проблемот се во менаџерот на Рибс... лакоми копилиња кур ги боли за играчот само провизијата е битна. Респекат за Робен - татко му му е менаџер.
Имам постирано листа на најплатени фудбалери бајаги страни наназад - што се однесува до плата не може некоја којзнае колку голема разлика да очекува. Најплатен нема да го направат нигде тоа сум сигурен (не може да се тупнеш во Реал и оп - да земаш повеќе од манекенот или во Барса од Меси или во МанЈу од Руни).
Е сега во игра се оние договори со спонзори кои знаат да бидат и 200% од платите и кои веројатно се најголеми во Англија и Шпанија. Ама ако освои човеков со нас ЛШ не гледам зш Кока Кола и компанија да не истурат пари на него...
Е сега ако мисли да му конкурира на Мистер Фешн во Реал со нов парфем „Рибс7“ или нова модна линија Есен/Зима 2010 РибСтајл тоа е веќе друго (за среќа не е таков тип Рибс :smir
Ахам Ред Бул им дава криљаааа
Боби[Мкд];3479923 напиша:Најскап трансфер во историјата на клубот, огромното засилување од Штудгард, супер Марио Гомез...:kesa:
Ахахаха. Леле колку само си го замислувам Рибери во Реал......а следствено на тоа и на промоција на некој парфем на чие шишенце ќе биде неговиот (гаден) лик:pos2::pos2:Е сега ако мисли да му конкурира на Мистер Фешн во Реал со нов парфем „Рибс7“ или нова модна линија Есен/Зима 2010 РибСтајл тоа е веќе друго (за среќа не е таков тип Рибс :smir
Па што к.. ти толку го напаѓаш Гомез? Ок,можеби во досегашниот дел од сезоната во целост не ги врати вложените финансиски средства,но неговиот придонес за екипата и тоа како е значаен.Тоа што на секој меч не дава по 2 гола,не значи дека треба да го избркаат...мене лично баш ми е ок и верувам дека следната сезона неговата ефикасност (онаа голгетерската) ќе биде на едно повисоко ниво.:baeh:Боби[Мкд];3479923 напиша:Најскап трансфер во историјата на клубот, огромното засилување од Штудгард, супер Марио Гомез...:kesa:
Ахахаха. Леле колку само си го замислувам Рибери во Реал......а следствено на тоа и на промоција на некој парфем на чие шишенце ќе биде неговиот (гаден) лик:pos2::pos2:
Лелееее,ќе не остави педерот. Осеќам!
24 години - затоа беа тие 35мил. Искрено и мене ми беа премногу (го ценев на 25 некаде) ама сигурен сум ќе ги врати зошто има многу сезони во наш дрес да го гледаме.Боби[Мкд];3479923 напиша:Најскап трансфер во историјата на клубот, огромното засилување од Штудгард, супер Марио Гомез...:kesa:
Пазарната цена на играчите зависи од мал милион фактори - Робен за 25 невер евер ќе го добиеш ако Реал не се изглупира и не лупна 250мил. Освен тоа зависи и какви цени има на пазарот тој период - ако Абракадабрамович реши да оди на шопинг отидоа во вис цените.
Зависи и колку многу сакаш да имаш одреден играч - СЕГА! Ако Рисб на пример не потпише а некој сака да го добие наредна сезона ќе плати тоа што Баерн бара (Баерн не кризира за пари). Ако не мисли дека Рибс е токлу битен за една сезона тогаш ќе чека да му истече договорот.
Староста на играчот е исто битна, перспективата, колку фама дигаат околу него... се си игра улога...
Уште еднаш - Гомез си врати дел од парите годинава (15 гола, 8 асистенции, многу важниот момент во акцијата со Манчестер...) и ќе продолжи да ги враќа и понатаму.
Доказ :smir:Абе а фин беше кога даваше на 8 утакмици 8 гола во периодот од Ноември и после Нова Година????
Тогаш се ложеше на него,а сега кога отсуствуваше извесен период ради повреда и нормално е да е излезе од ритам,сега не чини а???
:pos2:
Боби[Мкд];3138075 напиша:З
Супер тргнавме, Гомеж одличен гол, повлекувам се што сум рекол лошо за него...
Хахах логикава.Зависи и колку многу сакаш да имаш одреден играч - СЕГА! Ако Рисб на пример не потпише а некој сака да го добие наредна сезона ќе плати тоа што Баерн бара (Баерн не кризира за пари). Ако не мисли дека Рибс е токлу битен за една сезона тогаш ќе чека да му истече договорот.