Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Што к. Меси сега?
Едноставно човекот за разлика од другиве што ги чуваме на клупа ... пред него... е многу подобар. Но кога веќе не добива шанси, нека биде продаден ... не гледам зашто и нему кариера му упропастуваме и ние со исти играчи остануваме..
веројатно пошто никој нејќе да го купи исто како и Бендтнер и Денилсон
А дека е подобар од Бендтнер не е

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Сума сумарум. Отиде Робин, можеби и Сонг. Јас би бил презадоволен, како што читам по форумиве на Арсенал, доколку би успеал Венгер да ги донесе Сахин и М`Вила.. или барем од еден од нив.

Вилшер е новата 10ка, се надевам и новиот капитен за неколку години. Сега тимот ќе го водат Вермален и Артета. Тоа е тоа, според мене имаме одличен тим и далеку подобар од минатата година, без разлика што Ван Перси одлучи да замине. Казорла, Подолск и Жиру сметам дека ќе блеснат, поготово првите двајца и заедно со враќањето на Вилшер, мислам дека со воигрување и добро темпирање на формата на Ремзи, Росицки, Диаби од клупа, би допринеле многу.

За на крај, да дочекаме една сезона без повреди, сите три линии во составот ни се одлични, со и те како добри замени освен во бековските позиции. Горе главата и очекувам и сакам убедлива победа утре!

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
http://www.arsenal.com/news/news-archive/team-news-koscielny-walcott-and-more

Почеток на сезоната и повторно значителен број повредени:
Сања, Вилшер, Росицки, Чембрлејн, Кош. Казорла вчера се вратил од Порто Рико, може да е малце изморен, ама некако нема избор...мора да игра.

"Some palyers like Song have little knocks"- Мижи Асан да ти баам:)

Ај може е малце рано ама да си го пишам составот кој очекувам утре да започне

-----------------Шчезни------------------
Џенкинсон--Пер-----Капитенот------Гибс

-----------Дијаби----------Артета-----------
Волкот---------Казорла-------Подолски

------------Жиру-------------

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Следното коло се враќаат Косчелни и Чемберлејн. Росицки и Сања исто за недела-две ќе бидат фит. Сонг е океј, исто и Фримпонг заедно со Вилшер се очекува да се вратат во октомври најкасно.

btw, Вилшер со изјава за честа која му е направена да ја носи 10ката:
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wilshere-the-no-10-shirt-is-an-honour

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Ајде бе се гледа од далеку ако има заинтерсирани за Сонг ќе го шитнат . . и после се имало амбиција за титула секоја година ,ајде бе немој да ме јебеш . . али тоа е останува да се надеваме како и секогаш .....

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Според најнови информации договор меѓу ЛФЦ и Р.М. има, НО, Сахин сака да игра во Арсенал од проста причина што кај нас има 123132412412 средни играчи а вие со Сонг ќе изгубите многу. Плус, загарантирана му е прва постава кај вас, барем јас така мислам.

И се разбира, вие играте ЛШ...кој не би сакал да игра во ЛШ пред ЛЕ. Осеќам дека ќе биде ваш за некој ден. Ако имаш нешто ново во врска со ова пиши ми слободно, зошто ме интересира. Оваа позајмица може да го извади нашиов трансфер период ама и вашиот (и покрај тоа што вие може да изгубите двајца одлични играчи).
http://www.marca.com/2012/08/17/futbol/equipos/real_madrid/1345195711.html
преговорите се одложени до наредна недела, исто и тука се потврдува дека Сахин сака во Арсенал, а Реал М во Ливерпул.
што има ново според ваши информации?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Mike Jefferies @mikejefferiesL4

Sorry to be the bearer of bad news but Sahin wants to join AFC. Has given them til Monday to make a deal or he'll join LFC. We're 2nd choice

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Mike Jefferies @mikejefferiesL4

Sorry to be the bearer of bad news but Sahin wants to join AFC. Has given them til Monday to make a deal or he'll join LFC. We're 2nd choice
Тоа е тоа. Сахин треба да е до понеделник наш играч. Ќе биде полн погодок, а уште поголем, ако и Сонг остане.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-training-17/08/12 сликичиња од денешниот тренинг
подолски делува многу самоуверено,Сонг фали на сликиве иначе секогаш го имаше а и батево на твитер кој погоди многу работи ова го пиша
D@AFCAMDEN
Alex Song has officially left Arsenal. Announcement expected over the weekend/monday. Via @TilleysArse.
--- надополнето: 17 август 2012 во 17:34 ---
Венгер: on other team news…
We have a few tests today because some players came back today [from internationals] and played 90 minutes, like Cazorla in Puerto Rico. Some players like Song have little knocks. We will see about them today.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
I'm told Alex Song has said his goodbyes to team-mates. Had meeting today and asked to leave. Club are negotiating with Barça

We've agreed a good price for Song, around £15-20m (Believe closer to £20m). Announcement soon. "Nuri Sahin is close"

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
Ни ги симнаа ѕвездите па не удриа со месечината по глава, епа така мора да се извадат парите дадени за Казорла, Жиру и Подолски нека му е со среќа на Сонг, но мора Фримпонг и Коклин една ден да станат добри играчи, и од нив треба да се извади добри пари :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Сеуште не можам да поверувам дека го шиткаме Сонг.
Н е енајдобар на неговата позиција, не е безгрешен, знае да замара со атрактивни пасови кога има полесна опција, но ни беше најконстантен во тимот. Физички најспремен од сите.
И најважно од се, немаме замена за него. Па не можеме со петорица офанзивни везњаци, не иде тоа така, кој ќе покрива назад? Кокелин има огромен талент, но е далеку од спремен за прв избор на таа позиција. Фримпонг ќе добива црвен на секоја трета утакмица.
Артета ќе покрива назад? Тогаш губиме многу од неговата креативност и неговиот одличен шут. А, ако се повреди, после што правиме?
Вилшер ни е бокс-ту-бокс, не може цело време назад, а најверојатно само Сахин ќе биде ново засилување.
Навистина не знам што ќе се прави, целосно се менува концепцијата во средината без Сонг.
Се надевам Венгер знае што прави, досега не ме разочарал.

Од позитивната страна, Сонг е последниот играч во тимот чиј агент е малоумниот, лакомиот Дин. Да му се помочам на парите што ги украде од клубов.

И кај сево ова ни се случува ден пред почетокот на сезоната, па не можеме ли барем еднаш со ладна глава, без огромни турбуленции во тимот да почнеме сезона?
--- надополнето: 17 август 2012 во 19:10 ---
Казорла сигурно не игра утре, играше 90 минути против порто Рико пред 2 дена.
Најверојатен состав според мене -
---------------------- Шчезни
Џенкинсон --- Вермален --- Мертесакер --- Гибс
----------------- Кокелин
----------- Артета ---------- Ремзи
Волкот --------------------------------- Жервињо
-------------------- Подолски

Kajgana Shop

На врв Bottom