Фан Клуб: Арсенал

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Претпоставувам дека не е ништо сериозно, не е крив лекарскиот тим за повреди како на Џенкинсон кога се удирја колено со колено... И после ваљда пак почуствува болка на истото место при еден шут... Исто како што не крив лекарскиот тим за повредата на Сања кога се удри од рекламите... Џенкинсон би требало да биде фит за една недела максимум...
Ама некои од повредите се стварно мистериозни... Росицки беше 2 год повреден, Вермален се мачи цело време... е за тие повреди треба да летаат глави
Ај за Вермален генетиката е во прашање, ама на Росицки повредата е најсомнителна. Џанкерче е "малиот". :D
--- надополнето: Oct 19, 2011 10:47 PM ---
Само Џуру да не игра десно, Бога молам, оти то е, пепел ќе не напрај Етерингтон од левата страна, ако е здрав и тој.
Јакиот играч, Етерингтон. Ако играат Џуру, Мерте, Кош и Андре тогаш Кош би требало да игра десен бек, а Пер и Џуру централни. Сепак, Кош има над 85 посто воздушни дуели сезонава и е негде на врвот( не знам до каде се движи, ама Самба и Кејхил имаат околу 60) плус сигурно најдобриот централен моментално што ни е на располагање.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Едно прашање . Зашо беше празна централната трибина на стадионов на Марсеј ?
tnx и честито

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Еден добар продор на Етерингтон и добар центаршут на Крауч и толку треба.... Гнасна екипа се Стоук, копачи се.. Ме „теши“ фактот дека го имаме Пер сега, како лек за Питер.
--- надополнето: Oct 19, 2011 10:58 PM ---
Едно прашање . Зашо беше празна централната трибина на стадионов на Марсеј ?
tnx и честито
Секогаш е празна, на секој меч,не само на овај.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Едвај победивме, потапа утакмица не сум гледал. Барем не кога играл Арсенал.
Не ми се допаѓа Ремзи што даде гол, сеа ќе почне пак Венгер да го става по игра а дечкото е тапа во средина. Едноставно се губи.

Фала богу и ние еднаш да украдеме победа во 90+, преку к*р веќе ние само да примаме на крај натпревар.

Поздрав до дечките шо ќе трчаат голи! :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Во наредните 5 меча играме 4 на домашен терен во сите натпреварувања и гостување на Стемфорд. Крицијално е да ги победиме овие 4 меча, па и да го изгубиме мечот со Челзи, а позитивен резултат од таму би ни бил добродојден. Ако го имаме и тоа, тогаш можно е да се тргни, во една барем колку толку нагорна линија во тимот. По изјавите за тоа дека пола тим сакал да си замини, сега со Вермален колку толку се стабилизира, а мислам дека и Ван Перси во наредниот месец ќе потпише нов договор, и ќе се гради тимот за титулата за догодина.

Значи примарна цел: победа со Стоук во ПЛ и Болтон во Карлинг Купот, победа против Марсеј во ЛШ и победа против ВБА на домашен терен. Измеѓу овие меча играме со Челзи на гостински терен и се освен пораз е рамно на победа, бидејќи се во подобра форма од нас. Се читаме недела.

D

D_NazGUL

Гостин
Тоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо..........ГАНЕРИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.....
Ајмо прво честитки на сите што се опаривте у кладилница......
Абе шлог ќе ме стрефеше кога го дадоа голот, а ја кренав руки јер Борсуија го испафка од Грците клети.
Али се на се катастрофа игра на Арсенал - се продолжува и понатаму нејасно, неефективно, некако безцелно.
Зашто Жервињо го чуваше цела утакмица на клупа? Нема веќе сласт и уживање во играва на клубов.
Лани можда губевме али се восхитував на везењето али ова... Али ај и ова ќе го издржиме, ај кај што сме ганери тврдоглави па уште одозгора и македонци. ;)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Абе немавме некоја игра ама ниту Марсеј не беа ништо подобри од нас, и двата тима играа затворено. Е сега ние како ганери не сме навикнати да го гледаме нашиот Арсенал да игра тврд фудбал, но тоа ни донесе вредни три бода и многу веројатно пласман во нокаут фазата. Победа во Лондон и ќе бидеме на чело на групата.
Но во моментов поважен ни е натпреварот против „месарите“, антифудбалерите и наши стари должници од Стоук. Победа против нив ќе докаже дека сме на правиот пат.

П.С: Ако треба да отвориме медицински фонд за нудистите, во случај да настинале трчајки голи низ градовите на нашава мила Македонија ;)

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-i-ll-have-to-rest-robin-eventually

Оф мори мајко, излеа РВП ќе го одмара у недела, комедии ќе биде без него
Епа заслужува одмор РВП против Стоук, башка и играат доста агресивен фудбал па не би сакал некој да се повреди, а Стоук треба да биде права ствар за Парк да се покаже во вистински светло со бавни и високи дефанзивци а тој малце побрз така да очекувам да изненаде и да дебатира конечно :)

A

Avenger99

Гостин
Епа заслужува одмор РВП против Стоук, башка и играат доста агресивен фудбал па не би сакал некој да се повреди, а Стоук треба да биде права ствар за Парк да се покаже во вистински светло со бавни и високи дефанзивци а тој малце побрз така да очекувам да изненаде и да дебатира конечно :)
И јас се надевам да го видам Парк утре,па за џабе ли го купи Венгер?И само да не го игра Џуру утре како бек оти ќе има комедии..

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Далеку од тоа дека не заслужува одмор, али башка е капитен, без него нез што ќе изгледаме. Иначе сигурно ќе игра Џуру десен бек, нема кој друг, шанса нема Венгер да ги мења Кош-Пер, баш читав пред некој ден изјава на Кошчиелни вика конечно почнува да се угирува и да се надополнуваат со Пер.. и јас сакам да дебитира Парк, од чоекот глас не се слушна од коа дое..

A

Avenger99

Гостин
Далеку од тоа дека не заслужува одмор, али башка е капитен, без него нез што ќе изгледаме. Иначе сигурно ќе игра Џуру десен бек, нема кој друг, шанса нема Венгер да ги мења Кош-Пер, баш читав пред некој ден изјава на Кошчиелни вика конечно почнува да се угирува и да се надополнуваат со Пер.. и јас сакам да дебитира Парк, од чоекот глас не се слушна од коа дое..
Епа ќе има пцуење утре :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Да ви кажам, јас сум оптимист, и доколку РВП одмара во Недела, мислам дека има неколку „дечиња“ на кои им виси местото во клубот и кои треба да ја завршат работата.
Шамак, како прво, после „оној што ќе треба за две години да иде во војска“ Парк, аха, а кај е Мијачи? Жив, здрав, да не го лапна матната и него?

Kajgana Shop

На врв Bottom