Прво честито кончно победа дома....
Според составот резултатот одличен. Мерак ми беше што Шчежни бранеше и што неприми гол. Според тоа од прво заслужува да е прв голман. Од прво Кошиелни доста солидно немаше многу работа, Џуру направи една грешка али другото добар беше.
Денилсон дефинитивно ме разочарува и мислам дека нема квалитет за во Арсенал. Многу лета и несигурен ми делува. Ебуе неколку кикса али не не казнија а и играше со повреда. Гибс од тоа што го гледав одличен.
Вилшир закон трча подава и имаше добра топка кон вела во стил на Цеск. И гледам дека стартовите му се посмирени и со повеќе памет. Црвениот го опамети.
Вела добар е но дефинитивно му требаат утакмици иако пропушти две одлични шанси сепак мислам дека треба да оди на позајмица затоа што тоа е од недоволно натпревари. Ако оди на позајмица ќе видиме дали заслужува да има поголема минутажа или пак ќе остане еден од ветувачките таленти.
Ван Перси за бргу ќе се плашат од него сите клубови (ако не биде пак малер). Има уште многу игра во него да покаже плус дефинитивно ќе имаме подобри центаршутеви од прекини.
Волкот сметам дека е подобар за влагање од клупа кога се поизморени за да ги претрчува и кога имаме отворени противници. Сепак имаше два добри спринта.
А Бентнер.... За малку ќе го промашеше вториот гол но сепак добро е што постигна можеби ќе влезе во добар ритам но сепак Шамак подобра опција според мене. Уше на почетокот имаше одлична шанса со глава сепак не е Шамак.....
Второ не го гледав така да ова е за прво полувреме.
@LoGiX Ван Перси е вице капитен но повеќе неиграше отколку што играше така да....
--- надополнето ---
http://www.goalsarena.com/video/england-english-cups/30-11-2010-arsenal-wigan-athletic-carling-cup-quarter-final_en.html
головите