После толку глупости редно беше и ние да победиме.
Не ја гледав, ама гледав хајлајтс и читав извештаи за натпреварот. Честитки.
Како и секогаш, нападот одличен, средниот ред одличен, одбраната тапа.
Во продолжение малку критики и пофалби за секого поединечно
Фабиански треба почесто да излегува на нафрлени топки, во првите 7-8 метри околу голот треба да биде главен и многу отепан изгледа на гол, како да е на стрелање а не како да брани на натпревар.
За одбраната незнам што да кажам, едноставно ни фали Вермален, стариот од лани, за останатите, редно време е да се вклопат, тука е и Венгер малку крив, одбраната не се ротира, барем не толку често, треба да ги пронајде најдобрите комбинации од дефанзивците, па макар и избирал меѓу две зла, сепак тој ги следи на тренинг. Како што стојат работите играчите се преклопуваат еден со друг ненавикнати еден на друг, не си ги знаат силните страни меѓу себе, сеуште, и затоа останува премногу простор кој се казнува. Кошеилни не е толку посебно за обвинување, од француска лига 2 до шампионска лига за 2 сезони е премногу, доброто е што психолошки тоа го издржува. Клиши ми е некако прекомотен, Скилачи не ми прави ќеф, немам ништо посебно против него ама треба да преземе поголема одговорност имајќи предвид неговото искуство и исто треба да покаже поголеми лидерски способности, сепак е најстар и најискусен во одбраната и треба да ги организира другите. Сања константен, според мене полн погодок од страна на Венгер, најдобро засилување во последните 5 години, тивко и неприметно си ја завршува рабтата, асасин :wink:
Насри годинава е топ, претпоставувам дека му годеше летниот одмор, а и има за што да докажува и секако има што и да покажува. Мрзашавин си игра кога сака, што да се каже друго, Росицки се враќа во форма, а се покажа и како достоен лидер, Волкот претпоставувам дека едни тимови му лежат повеќе од други, на брз фудбал е слаб исто како и на груб, ама ако му остават малку простор е убиствен а бавните дефанзивци ги игра како мали деца, малку мрзлив и сеуште недоволно искусен, неговиот финишинг е подобрен 100%, напредува. Вилшир ме изненади тотално, претпоставувам и вас, дечкото напредува со 180 на саат, грешките ќе им ги препишеме на неискуството, годините и преголемата желба за победа, последново е очигледно-мислам би се сложиле сите со мене, Вилшир едноставно не се откажува, темпераментен и пример за другите, вистинско дете на Арсенал.
Другите ги немам видено како играат подолго време и неблагдарно е да ги критикувам.
Ш(Ч)амак докажува дека е инвестиција на место, и не, не претерувам дечкото дава голови како ненормален, за киксовите неможеме да го обвинуваме толку, ова му е прва сезона и сеуште не е вклопен комплетно, Венгер со време ќе му ја најде и него комбинацијата и ќе биде одличен, ни фалеше таков силен играч.
Робин Ван Пост треба да работи на фитнес и конечно да зајакне малку и да не се повредува толку, кога е здрав и спремен му нема рамен.
Бендтнер, 2-3 воспитни шлаканици, да престане да изиграва политичар и да ги користи шансите што му ги даваат како стартер, и да, да не го глуми Мрзашавин.
За другите незнам толку, а и не ми се пишува повеќе :kesa:.
Поздрав друштво и се читаме, и да продолжат победите и да се задржиме на првото место засекогаш.
Конечно малку сонце и нас да не огрее.