Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Момци главата горе (иако со денешнава игра тешко е тоа).

Тертиот гол не дотолчи комплетно, на 1-2 не беше толку страшно зашто мислам дека можеме да ги згазиме ако ни се погоди денот, ама 1-3 е многу заебан резултат, и глава ставам дека 0-2 ќе тепаме на гости исто ко со Баерн за да се јадеме живи после (нека ви текне каков гол ни даде Манџукич тогаш).

Незнам што да кажам, Оспина за мене потфрли многу денес, при сите три гола можеше да изреагира подобро, цела утакмица беше несигурен и мислам дека тотално потфрли.

Бековите слаби, Мертесакер очаен, Кокелин го немаше нигде да го покрие Кондогбиа, Санти и Озил се гушеа (у второ и двајцата ги немаше комплетно), Санчез слабо, Жиру обично дава барем еден од овие шанси. Цел тим потфрли.

Монако изигра мајсторски, баш како што треба во ЛШ, дојде да не прими гол, прими еден што не се бранеше ама даде 3.

Реваншот јас би го играл со Кошчиелни и Габриел и со висок пресинг, и би играл само еден од Санти и Озил, а наместо другиот би го ставил Росицки. нема што да загубиме веќе е 1-3, дали ќе биде 1-6 или 3-3 не влијае на пласманот понатаму.

Меѓутоа верувам дека можеме да ги победиме на гости, дали ќе биде доволно незнам, само имаме квалитет.[DOUBLEPOST=1424908122][/DOUBLEPOST]
Коа излезе Кокелан, не ни упативме удар кон рамки на голот, освен голот на Чемберлејн, кој беше индивидуален потег, со дриблинг и пласирање. Ја изгубивме битката на средината денес, а кога излезе Кокела изгубивме и сила тука, со што дојде и 3от гол. Монако во цела групна фаза даде 4 гола, а на Емирати ни даде 3. Значи, до нас е, не е до нив, каде што Мертесакер директно кумуваше на 3те гола.
Не, кога излезе Жиру не успеавме да задржиме топка. Очаен беше денес ама играта со и без него напред е тотално различна, посебно против тим кој се брани (како што беше денес Монако на 0-2).

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
На гости можеме д ги победиме само со наша игра, и со 0-2 на полувреме. Иначе немаме шанси. Да се влези како тогаш со Милан кога после првите 40 минути водевме 3-0, а требаше да анулираме 4-0. Само така.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Го има искуството Венгер, се зависи од тактичката поставеност. Мора да ги најде црните дупки кај Монако за да направи чудо.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ееееееееееееееееј од Монако примивме 3 гола на Емирати. Од Монакоооооо. Па сега да бараме чудо понатаму. Е да ми простите не ни заслужуваме да играме ЛШ.

Гасам интернет. Се читаме во недела.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Мене само не ми е јасно, на 1-2 у 95та што кур бараа толку напред Пер и Кош.
Чемберлејн изгуби топка, ама двомеч е да му ебам мајката, не треба Венгер или Булд да им каже дека не треба толку хазардерски да играат, искусни играчи се немаат по 19 години.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.852
Поени од реакции
503
Ееееее Венгер, Венгер, Венгер... Никогаш не ја научи твојата екипа да доминира на домашен терен, ова е срамота од ваков тим каков што има Монако да се примат 3 гола сред Емирати... Едно е сигурно овие играчи не се толку добри колку што ги величиме а исто и самиот Венгер кој незнае години уназад да поставе тактика и да игра на резултат... Мертесакер колку ли само кредити истроши сезонава, колку ли само киксови видивме од него, колку ли само пати заспал во нападот и на контра примаме голови. Од наредна нека почне да го игра Чамберс или слабиот Габриел и нека му стане јасно на Мертесакер дека така лежарно не може да се игра во Арсенал, во средината фалело и уште фале цврстина како што Монако ја имаше со Коногбиа и со Мутињо... Фале напаѓач во тимот кој во вакви утакмици ќе знае да ги искористе шансите, па што беше тоа што го промаши Жиру, напаѓач кој е спор и игра само со една нога никогаш нема да го биде, никогаш!!! Велбек последен пат и јас имам заборавено кога има дадено гол останува во Монако да се надеваме на Санчез дека ќе направи некое чудо но и него во последно време како да не му оди дали е замор или повредите што ги имаше незнам... И да Начо е подобар од Гибс последните месеци тоа е очигледно... ЕДруга замерка имам дека мораше овој меч да го почне РОСИЦКИ на местото на еден од Санти или Озил... :toe:

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Podobro sto ne sum gledal....Uste ne.mi se veruva deka sme izgubile od dibecive,so bulgarcta na celo....
Epa veruvam deka moze da gi plesneme na niven teren.Citam germanskava bandera tapa bil,vrene e da si ide, dosta mu bese,neka di se penzionira.....
Ooooooospina vikate slabo,krivo mi e za nego.Moze e vreme da se vrati Vojce.
Ajmooo nema otkazuvanje,los den jebiga se desava.....

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.451
Поени од реакции
6.139
Солзи ми идет али џабе е, ко шо немојт државава ни усрана да се опрајт немојт ни усраниов арсенал... 3 посрани години идет екипиве на Емирати и не серет, подобро на неутрален да играме него на клетиов. И незнам кој повеќе ме разочара, дали Венгер шо немојт да ги подготвит ни 5 посто психички пред ваков дуел во нокаут фаза или дибециве се апла дибеци и не е возможно да бидет мотивирани пред ваков меч. Страшно нешто. А отпадоциве од барса и реал тотално во аут денеска како и во секој поважен меч годинава(n). И комплетно ги разбирам сите играчи шо си заминаја од тимов изминативе години, кога нешто те влечит надолу како трулиов ни наш тим, секоја разумна особа би заминала.[DOUBLEPOST=1424928201][/DOUBLEPOST]пс-"No team has progressed after losing a European cup knock-out first-leg tie by two goals at home since Ajax in 1969. That is the only instance of it happening in the competition."

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://www.arsenal.com/news/news-archive/20150226/per-we-have-to-be-brave-in-monaco

Се јави „големиот“ капитен, он е последен шо има право да дава било какви изјави, всушност целиот тим треба да ќути и да работи дупло, а не да ги слушаме од нив истите излитени фрази.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.912
Поени од реакции
7.493
Момци главата горе (иако со денешнава игра тешко е тоа).

Тертиот гол не дотолчи комплетно, на 1-2 не беше толку страшно зашто мислам дека можеме да ги згазиме ако ни се погоди денот, ама 1-3 е многу заебан резултат, и глава ставам дека 0-2 ќе тепаме на гости исто ко со Баерн за да се јадеме живи после (нека ви текне каков гол ни даде Манџукич тогаш).

Незнам што да кажам, Оспина за мене потфрли многу денес, при сите три гола можеше да изреагира подобро, цела утакмица беше несигурен и мислам дека тотално потфрли.

Бековите слаби, Мертесакер очаен, Кокелин го немаше нигде да го покрие Кондогбиа, Санти и Озил се гушеа (у второ и двајцата ги немаше комплетно), Санчез слабо, Жиру обично дава барем еден од овие шанси. Цел тим потфрли.

Монако изигра мајсторски, баш како што треба во ЛШ, дојде да не прими гол, прими еден што не се бранеше ама даде 3.

Реваншот јас би го играл со Кошчиелни и Габриел и со висок пресинг, и би играл само еден од Санти и Озил, а наместо другиот би го ставил Росицки. нема што да загубиме веќе е 1-3, дали ќе биде 1-6 или 3-3 не влијае на пласманот понатаму.

Меѓутоа верувам дека можеме да ги победиме на гости, дали ќе биде доволно незнам, само имаме квалитет.[DOUBLEPOST=1424908122][/DOUBLEPOST]

Не, кога излезе Жиру не успеавме да задржиме топка. Очаен беше денес ама играта со и без него напред е тотално различна, посебно против тим кој се брани (како што беше денес Монако на 0-2).
Мало дете од 10 години знае дека против екипа како Монако мора да има висок играч цврст во нападот за да прима топки да се гради и да отвара простор за крилата.
Венгер тренериште,мај ес.
И не знам зошто го гривите Оспина толку,првата се одби од Пер,кој голман ја брани таа топка?Висока топка,плус со контакт,тргнат беше на другата страна и да не удреше во Мертесакер веројатно ја бранеше.Вториот на Бербатов исто,зошто е негова грешка?Па и третиот..
Може да го кривите дека не изреагирал најдобро,дека не затворил агол при вториот и третиот гол,ама дека е најкрив за головите не е.
Како може таква контра да прави Монако во 90+?
Не е ништо изгубено можете да пројдете,мада според ова колку сте неорганизирани,тешко.
Ви требаат 3 гола без примен,за директен пласман или со еден примен за продолженија.[DOUBLEPOST=1424947108][/DOUBLEPOST]
Го има искуството Венгер, се зависи од тактичката поставеност. Мора да ги најде црните дупки кај Монако за да направи чудо.
Го има искуството :D :D :D
Затоа губите 1-3 од Монако,дека е искусен.
Швепс да не пие?
Мајко моја,можам да ти набројам 5 работи и да видиш Венгер колку не разбира уствари за ЛШ ништо.
Немам ништо против вас,сакам англиските екипи да тепаат во лигава,ама за ова погоре апла си грешка.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.852
Поени од реакции
503
Шта речи... Ова е исто ко у 3-то одд коа сме играле фудбал кај е топката и сите таму. :facepalm:

Мертесакер има желба годинава напаѓач да игра, од наредна утакмица нека стартува Чамберс на негово место некако уште немам доверба во Габриел премногу слабо ми делува треба да крене на фитнес малце како Коската на почетокот...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сеуште се прашувам како успеавме да изгубиме 1-3 од Монако дома, стварно не ми е јасно.

Овој пораз беше еден од најчистите и заслужени, немаше оправданија, бевме скоро со најсилен состав, минимални повреди овојпат, немаше судиски грешки, едноставно нема кој друг да се обвини освен Венгер и тие играчи што играа вчера.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Ќе го величевме Венгер ако имаше нормална десна нога Жиру. Иако сум за смена на стариот вчера не беше тој крив за ваквиот резултат. Сами се поразивме,тоа е факт.

Kajgana Shop

На врв Bottom