Вака сега од играта на поединци сум задоволен од резултатот не. Се сложувам со Аршесавин дека подобро е да не го освоиме турниров бидејќи последниве години како малер да ни е може ќе го скршиме малерот со тоа
Инаку
Фабијански ова е првпат да бидам задоволен од него. Можеби не е класа али од Алмуниа мислам дека е подобар.
Вермален мислам нетреба да се зборува многу за него ѕвер и убаво му стои капитенската лента
Лерен Кончесни - мислам дека одличен партнер на Вермален, одлично се позиционира иде агресивно на топка без фаул а и доста агилен е а и побрз од Галас. За сега би го играл пред Џуру.
Џуру повеќе би го окривил за голот затоа што некакокако незаинтересирано делуваше и беше пред Пато, али ај за тоа не му забележувам многу отколку што го остави замброта ад шутира а овој како посматрач беше.
Фримпонг одлично изигра и подобро од Џуру. Уште искуство му треба и би го играл пред Денилсон и како замена на Сонг.
Вилшир ќе го биде али му треба уште калење. Ми се свиѓа што е доста борбен само нека не се плаши да шутира од подалеку.
Насри дефинитивно ЅВЕР и во 85 минута трчаше и се бореше за топка. За тоа има голем респект од мене.
Волкот брзината ме е топ али некако му фали финишот.
Аршавин дефинитивно доколку сака да игра никој не го допира дури ни гатузо не успеа. Али мрзата му е дефинитивно најголемиот недостаток, а за друго нема место за моабет.
Шамак доста сум задоволен од него. Не е себичен се гради добро подава и што е најбитно дефинитивно има осет за гол. тоа е тоа што ни треба. Ако некој каже го нема на терен или не дрибла не ни барам тоа од него. Барам како денес елегантно само да ги сместува топките во гол. Има кој да трча (Аршавин, Цеск, Насри итн). Само ме нервира што некако немаме човек со квалитетен центаршут бидејќи сакам да го видам како е во воздушни дуели. Од корнер сите топки одеа на Вермален. најверојатно Венгер го чува за во првенство. Како и да е за мене има место пред Бентнер.
Рандал не би го ни анализирал да не изгледаше смешно со шутовите. Па на тренинг да беше повеќе залагање требаше да погокаже во шутот. Ај првиот пат му дојде “ненадејно“ али вториот пат :kesa: :uvo:
За другите не би коментирам си изиграа онака како што се очекува за турнир. Само наредна би сакал да го видам Томас во тимот да видам како ќе се снајде.