Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Унгарски Спорт Клуб ги откупи правата за Премиер Лига ??? Ахххх бе, тешко на тие шо ја немаат......

Спорт Клуб, ке почне со реемитување на ПЛ, на своите канали на српски, хрватски....Па така, ние ПЛ ке ја следиме на спортклуб плус, таа ја имам.....

Но ПЛ и Калчо лига, нема повеке на Македонските Телевизии.....Ееееее каде ни замина државата....

п.с Супер, уште еден термин за репризи на Бандини и Гумуш....Се да му ебам

--- надополнето ---

http://forum.kajgana.com/showthread.php?52315-Нема-повеќе-бесплатно-гледање-на-Англиската-Премиер-лига!/page4

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Znae li nekoj da mi objasni za GPS aparatite? I ova prokeltive makedoncista ne ni davaat ni fudbal da gleame fudbal na raat ! do dusa ja imam i satalitska i kablovska !

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Kako bre toa da nema PL na nasive televizii? Lele mamata ke im ja ebam u picka gubrinja edni... I sega od kaj da go najdam ebeniot sportklub na MaxTv?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Јас ја имам Спорт Клуб на кабловската :vozbud:...барем веќе нема да го слушаме Игорче

Член од
19 јули 2010
Мислења
250
Поени од реакции
4
абе луѓепа пренесуваат други телевизии на пример ртс1 ртс 2 ртл новаспорт и други

--- надополнето ---

аааа го заборавивме бентнер ке си оди ли тој или останува

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Телевезијаат Спорт Клуб е групација, која ги откупи правата за ПЛ...Таа телевизија, има помали копии од неа, во Хрватска, Србија, Црна Гора...Од оние кои нас ни се достапни тоа е Спортклуб плус, т.е. српската......

Затоа, да појасниме, дека ниту на РТС 1, ниту РТС 2, нема да пренесуваат, како ни Нова, Хрватската и сл...Единствено ке можеме да го пратиме преку таа телевизија, т.е СпортКлуб....

Последните датуми за потврди на ПЛ се до 24 јули, па да видиме дали некоја македонска куќа ке ги откупи....Пред 3 сезони, тоа беа 360 000 евра за А1, лани 550 000 евра за Сител и оваа година изнесуваат рекордни 740 000 евра.... Заради ова, не верувам дека некоја куќа ке ги откупи, освен ако Владата не вложи и МТВ да ги добие повторно правата, што е невозможно....Да потсетам дека кога МТВ ги имаше правата и оние кои денес се продаваат на пазарот цената на ПЛ е порасната за неверојатни 310%....

Морав еден ваков онтопик, бидејки пишите глупости....Единстевн извор на ПЛ ке биди спортклуб плус(освен потсетувам ако ги откупи и друга програма правата), и оние кои имаат сателтиска или тотал тв, можат да гледаат на Скај Спорт или Рај Дуо, каде повторно ке имаме по 5 директни преноси, во викенд....

Поздрав

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
Абе не паничите како да немате кабелска да му се сневиди...а плус не ни почна епл па така да сеуште може некои од нашиве да откупат од спорт клуб.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ќе видиме:smir:

--- надополнето ---

Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер ја разгледува мо=носта да го доведе јапонскиот репрезентативец, Кеисуке Хонда, 24-годишнот плејмејкер кој порано беше поврзуван со Милан и Ливерпул, но неговиот менаџер изјави дека до клубот сеуште не пристигнала понуда.

Хонда одигра одлични игро на Мундијалот во Јужна Африка, апа често е предмет на шпекулации

Репрезентативецот на Јапонија кареијрата ја започна во Гамба Осака, исто како и поранешниотиграч на АРсенал, Јуничи Инамото, пред да се пресели во Нагоја, клубот кој Арсен Венгер го водеше пред Арсенал.

„Неколку клубови ме контактираа во врска со Хонда, но сеуште нема официјална понуда до клубот.“ - рече Кес Полегсм, менаџерот на Хонда и додаде:

„Со Ливерпул не конктиравме. Постоеа неколку заинтересирани клубови. Не знам дали ЦСКА ќе го пушти Хонда. Кога во клбуот ќе дојде официјална понуда тогаш ќе размислеме за што се работи.“

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Ќе видиме:smir:

--- надополнето ---

Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер ја разгледува мо=носта да го доведе јапонскиот репрезентативец, Кеисуке Хонда, 24-годишнот плејмејкер кој порано беше поврзуван со Милан и Ливерпул, но неговиот менаџер изјави дека до клубот сеуште не пристигнала понуда.

Хонда одигра одлични игро на Мундијалот во Јужна Африка, апа често е предмет на шпекулации

Репрезентативецот на Јапонија кареијрата ја започна во Гамба Осака, исто како и поранешниотиграч на АРсенал, Јуничи Инамото, пред да се пресели во Нагоја, клубот кој Арсен Венгер го водеше пред Арсенал.

„Неколку клубови ме контактираа во врска со Хонда, но сеуште нема официјална понуда до клубот.“ - рече Кес Полегсм, менаџерот на Хонда и додаде:

„Со Ливерпул не конктиравме. Постоеа неколку заинтересирани клубови.
Не знам дали ЦСКА ќе го пушти Хонда. Кога во клбуот ќе дојде официјална понуда тогаш ќе размислеме за што се работи.“
Остави го ,не верувам дека ќе дојде

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
Еве еден random коментар за кој колку и да нејкам ипак е реалистичен и ке е се додека арсенал го напуштаат 1вотимци.-
"Same old same old. Great pre-season, good start, mid-season meltdown and then chasing the too-distant first spot, and of course finishing with the taste of ''next year will be the one''."

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Arsenal have cut short their plans to make a move for Udinese goalkeeper Samir Handanovic, claims agent Federico Pastorello.

"Handanovic will not be moving. Arsenal have decided not to spend money to buy a goalkeeper," Pastorello told Tuttomercatoweb.com.

И

Арсенал попушта; Венгер ќе преговара со Росел за трансферот на Цеск

Арсен Венгер се сложил да се сретне со претседателот на Барселона Сандро Росел и да дискутираат за трансферот на Цеск Фабрегас
Според медиумите од Шпанија, Арсенал ја проенил својата позиција од пред неколку дена, кога одбиваше да преговара за продажбата на Цеск Фабрегас, и сега е подготвена да ги слушне понудите на Барселона.

Се шпекулира дека ваквиот чекор на Топџиите следи откако Цеск Фабрегас уште еднаш им ставил јасно до знаење дека сака преселба во Барселона и на управата на клубот и соопштил дека е подготвен да достави официјално барање за трансфер.

Радио станицата Ona FM вчера во доцните вечерни часови објави дека Арсенн Венгер се сложил да седне на преговори со претседателот на Каталонците, Сандро Росел.

Се очекува во следните неколку дена Сандро Росел да отпатува за Лондон каде што ќе се сретне со менаџерот на Арсенал.

Извештаите говорат дека Топџиите се подговени да му дозволат на Цеск Фабрегас да се врати дома но за услугите на шпанскиот интернационалец побаруваат 60 милиони евра.

Каталонците во неколку наврати соопштија дека немаат намера да платат 50-60 милиони евра за играч кој потекнува од нивната школа.

Додатно, Барселона во овој момент се наоѓа во мала финанисиска нестабилност окткако клубот неодамна подигна кредит од 155 милиони евра за да ги исплати платите на фудбалерите и се очекува понудата да не биде над границата од 40 милиони евра.

Трансфер сагата на Цеск Фабрегас добива нова пресвртница и останува да се види дали Арсенал ќе успее да го задржи својот капитен или пак играчот ќе се врати дома.

Трач радио:tapp:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Еве еден random коментар за кој колку и да нејкам ипак е реалистичен и ке е се додека арсенал го напуштаат 1вотимци.-
"Same old same old. Great pre-season, good start, mid-season meltdown and then chasing the too-distant first spot, and of course finishing with the taste of ''next year will be the one''."
Ама не е баш исто.
Прво Хлеб и Фламини,Адебајор и Туре,сега Галас.
Разлика има и тоа голема.Галас е одличен и искусен играч,,ама постојано прави нереди у соблекувалната,плус што последните 2 сезони се повредуваше во најважниот дел,на крајот.Ако се донесе квалитетна замена(иако мислам дек Лорен е таа замена,се надевам дека грешам),нема да се осети неговото заминување,а можеби и Вермален ке ина подобра комуникација со новиот партнер.А ако сметаш дека сме изгубиле нешто што Сендерос и Силвестре си одат,тоа е друга работа.:))

--- надополнето ---

Едуардо напиша:
The past few days have been very emotional for me.
"Although I am excited about the challenge ahead with my new club Shakhtar Donetsk, I am so sad to be leaving my home for the past three years - Arsenal Football Club.
"Arsenal is a very special football club and I will miss so many people - my team-mates, all the staff and, of course, the wonderful Arsenal supporters.
"When I first came to England, I could not speak the language and knew nobody, but as soon as I arrived I was made to feel at home and part of this big family.
"I had some very difficult times with my injury, but Arsenal was always there for me - the medical staff, the management, the players and the supporters. Thank you everybody.
"Although I have now left the club, Arsenal will always be in my heart. I will always look for the Arsenal results and of course, I wish Arsene Wenger and the great players at the club well for next season and the future."
:( :( :( :( :( :( :( :( :(

Арсен Венгер вели дека го пуштил Дуду бидејќи му треба првотимски статус,а тоа Арсенал неможел да му го гарантира...
и пак за голманската ситуација вели...
Keepers have to accept competition

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
dali nekoj ima link od vcerasnite golovi da mi dade???

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ako ne kupuvame nov golman, poveke bi sakal da go gledam Mannone otkolku Almunia na golot...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom