Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
ајде ајде...коонечно бидна овој трансфер.Се надевам дека овој ќе има одлични партии за Арсенал и дека заедно со Вермален ќе бидат најдоброто дуо во ПЛ па и пошироко.Сега едно голманче и уше еден дефанзивец за да седи на клупа. и ТОП ќе биде.А за Озил , поточно Езил ;) би било добро да дое кај нас,но сепак не верувам дека Венгер ќе даде толкава пара за него...25 милиони:vozbud::vozbud::vozbud:...мислам дека нема шанси за тоооолку пари,сепак е премногу за Венгер.
А иначе новиот дефанзивец шо го купивме на македонски би требало да се изговара КОСЧИЛОНИ.А стварно РВП ќе ја носи 10-та ??
Prvo da te prasam toj od MRT 1 komentatorot da ne ti e tatko?Ozil -Ezil kaj go najde E ? Koscielny- Kosciolni kaj go najde O?

--- надополнето ---

Eduardo golmanot potpisa za Geona recisi ! A ako mozese za anonimec da dae 10 milioni zaso ne za Ozil 20!

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Prvo da te prasam toj od MRT 1 komentatorot da ne ti e tatko?Ozil -Ezil kaj go najde E ? Koscielny- Kosciolni kaj go najde O?
Дај не соли памет.За Езил,се чита О-то нешто измеѓу Е и О, бидејќи има умлауд(двете точки над буквата).
За името на новиот/овој на интервјуто си го изговори, Лор`н Косчељњи/али можеме Лорен ние да го викаме или едноставно Кослечни..:)),а не е проблем,Игорче ќе ни каже на почетокот на сезоната како е најправилно.:tv:

--- надополнето ---

Еве што изјавил Професорот за Алмуниа,сепак сеуште размислуваат дали да се купува нов голман..
"Manuel Almunia is a talented goalkeeper. In training, he is superb, the only problem is that he gets nervous on big matches, thereby making silly mistakes. "After the World Cup, we will be making an announcement on goalkeeping."

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Езил го нашол поради тоа што името му е 'O' немам германски фонт да ја напишам таа буква , а тоа се чита нешто помеѓу О и Е , затоа некои Езил го читаат а уствари е грешно и Озил и Езил..
Зашто за О!зил 20 милиони кога веќе имаме средина? Прво нека донесе голман и дефанзивец , потоа што сака нека ДОкупува. Прво да обезбеди она што ни е нај потребно.
ЕДИТ: Венгер со изјава дека му е потребен уште еден дефанзивец.
"We identified Koscielny as a very, very strong centre half,"
"He can be an outstanding addition to our team. But it is not over, we are still open to buy.
"We are still on the market for another defensive player because we have the need for one more."
Извор од официјалната. http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-we-re-still-on-market-for-a-defender

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Abe O so umlaut se cita O ali nakaj U treba da svuci nesto izmegu ! Ne mi kazuvaj na kurs germanski idam ! I sea sum u germanija dedo mi go prasav !

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Abe O so umlaut se cita O ali nakaj U treba da svuci nesto izmegu ! Ne mi kazuvaj na kurs germanski idam ! I sea sum u germanija dedo mi go prasav !
Хахахаа леле комедии, смешки си, има и други кои знаат германски, ако е така, тогаш градот Köln, да го викаме Колн. Ајде ако е вистина тоа со дедо ти , грешка е. Башка мењај курсот, дека ве учат грешно......

П.С. нема врска како се чита, тука каква е транскрипцијата во македонски.........

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
најправилно..:)):tv:
ама мањебитно,не учиме германски тука.:))
Еве едно интервју на Венгер..:))
http://www.standardmedia.co.ke/sports/InsidePage.php?id=2000013371&cid=38&story=One-On-One with Wenger

--- надополнето ---

Гледам Венгер дај упдејт за повредата на Бентнер,денес ке направат испитувања,и дека не е некој сериозен проблем.:helou:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206

Ај ќе видиш дека за новото засилување не сум грешка.А за Озил Езил да....грешка сум.Дознав дека е нешто меѓу О и У.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
O so umlaut se cita O da svuci na U nemoj da mi kazuvas na mene so e umalut prof moze da ti bidam ! A koscelni kako go najde be majstore? Koscielny se pisuva koscelni se cita a?? KOscilni ke se cita neso taka so sigurnost na i na spordenes taka go pisaa !

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
O so umlaut se cita O da svuci na U nemoj da mi kazuvas na mene so e umalut prof moze da ti bidam ! A koscelni kako go najde be majstore? Koscielny se pisuva koscelni se cita a?? KOscilni ke se cita neso taka so sigurnost na i na spordenes taka go pisaa !
Nema da se rodi nekoj so ke ti dokaze na tebe i namesto toa nesopirliv, pisi NEDOKAZLIV. So e bitno kako se cita i kazuva, dali e Ezil, Ozil ili pak Rezil, golemo cudo ti go znaes koj e igracot, go znaes epa furaj togas. Ako se sekavas na svetskoto 1998 vo Francija, sekako dokolku ne si bil mal pa ne si razbiral niso. Komentatorot, mislam deka bese, Kalinski ako ne se lazam, Suker go vikase Surijak i sea da go najdeme da go samoubieme.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
WENGER: What? (shocked)
My condolences. To Arsenal fans, keep on supporting Arsenal,
ANOTHER INVINCIBLE TEAM IS ON THE WAY. And please, do not commit suicide.:)

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
:tapp: Ноу комент...........

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

Како прво Озил(или како и да е) има турско потекло, а умлаут-от турски и германски се разликуваат.

--- надополнето ---

Ти како сакаш викај си го, али на интервјуто сам си го кажува презимето па не соли многу памет.

--- надополнето ---

WENGER: What? (shocked)
My condolences. To Arsenal fans, keep on supporting Arsenal,
ANOTHER INVINCIBLE TEAM IS ON THE WAY. And please, do not commit suicide.:)

Ова е дел од интервјуто што го напиша Логикс И ШТО ИМА СТАТИЈА НА АРСЕНАЛ.КОМ ДЕКА ОВА ИНТЕРВЈУ НЕ СЕ СЛУЧИЛО НИКОГАШ, така да не пишувајте делови од него ;)

Иначе од тоа интервју излезе демек Венгер ќе објавел нов голман после светското.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
^јап.Еве ви ја потврдата.
од Милев/на фб ја видов..:))

--- надополнето ---

Едуардо потпиша за Џенова за само 4.5 милиони евра.Мислам дека требаше Венгер да направи потег за голманов..:))Додека Лорик Цана,замина во Галатасарај за 5 мил.:(( и тука мислам дека за тие пари Венгер и те како ке имаше солидна замена за Сонг.
Ама,Венгер знае...:))

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Цесц или Робин? Јас сум за Робин:baeh: исрено го сакам и него повеќе, заради неговата искрена љубов спрема клубот а и заради неговата (не)среќа со повредите, а додека пак спрема капитенот некако иам мешани чуства. Сакам да изгубе и тоа да изгубе гледајќи од клупата...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Ууууууууууууууууууууу ми се допаѓаат Германските хроничари на азбуки, тука на клубов....И да, само да се надоврзам на муабетов, Иван Блажичко, кој ги коментираше натпреварите на Германија, на ХРТ2, го вика, Езил, каде повеќе внимание му дава на последните две букви....Но, не ме интересира тоа, бидејќи е реално тешко да дојде кај нас, иако ние сме главни фаворити за него....Но ке видиме...

И ми се допага тоа што некои не сакаат да игра Фабрегас за Шпанија...Па каков навивач си ти....? Јас сакам да игра, но не верувам дека ке се случи, бидејки Цеск, можеби ке добие минути од клупа....Но како и да е, Арсенал ке има 3ца играчи на ова светско, кој поранешни кој сегашни...

Гио, Фабрегас и РвП.....Јас сакам да гледам фудбал, и апсолутно сеедно ми е кој ке победи....Само да има добар фудбал

--- надополнето ---

И Ве молам не правете самоубиства.....Ахахахахаха....Професоре, секоја чест....

In Arsene We Trust

--- надополнето ---

Апдејт за повредата на Никлас....

„Повредата на Бендтнер не е голем проблем“ - Тоа очекувам да значи дека ке биде фит за гостувањето на Енфилд...

Извор: официјална страна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom