Морати како најава за лавината критики кон Марадона
Масимо Морати, сопственикот на милански Интер, јавно го „нападна“ Диего Армандо Марадона, селекторот на аргентинската репрезентација, макар што неговата изјава повеќе изразува чувство на жал...
Станува збор за тоа што неговите двајца играчи од Интер во тимот на Аргентина, капитенот Хавиер Занети и стандардниот член на средниот ред Естебан Камбијасо не добија повик за настап во Јужноафриканската Република.
„Ме чуди тоа што Марадона не ги повика Занети и Камбијасо. Не сакам да се мешам во неговата работа, но без тие играчи Интер не може да се замисли како тим.“
„Чујте, Интер е победник во италијанскиот Куп, се наоѓа во финалето од Лигата на Шампиопните и во одлична шанса да стане шампион на Италија.“
„Тоа се одлични податоци, а претставуваат одлична препорака со оглед на тоа дека Занети и Камбијасо имаат многу голем удел во сето тоа. Но, тоа не е доволно за Диего.“ - прокоментира Морати и додаде:
„Убаво е што ги повикал Милито и Самуел, но страшно ме чуди тоа што Аргентина ќе остане без споменатите двајца. Занети? Уф, него барем мораше да го повика.“ - заврши италијанецот.
Сосема е во право....Но според мене ништо не се знае...Додека не започнат првите натпревари,не знаеме што се може да се случи и како ќе изиграат играчите,каква формација ќе имаат тимовите или пак тактика