Фан Клуб: Јувентус

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.233
Пристапот кон играта е сменет, независно од нерешениот резултат, така да мислам дека ќе си дојдат и резултатите на кои сме навикнати со Јуве.

Меккени второто го снема.

Калулу и Кепрен МОТМ....

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.283
Поени од реакции
18.556
Лече, Парма и Монца следни 3 противници.

Мора да се тепаат, нека исчупат некако ЛШ пласман.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
Со третокласен тренер толку. И третокласен играч ко Шомуродов, што од дома не го знаат дека игра фудбал, е закана кон нашиот гол.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.901
Поени од реакции
17.868
Со третокласен тренер толку. И третокласен играч ко Шомуродов, што од дома не го знаат дека игра фудбал, е закана кон нашиот гол.
голот како го постигна Шомурдодов беше пинбал. Има очигледен напредок во играта од 90 минути 75 ги притискавме Рома на Олимпико на нивна половина, на нивен терен, Рома која е тим во најдобра форма во Европа. Тудор по досега прикажаното е далеку од третокласен тренер пособено после овај хаос оставен од Мота.
Автоматски споено мислење:

“When I arrived, I just relied on the method of defending from set plays that they already had in place, but we certainly need to work on this and improve.

“I really liked the first half, where we pushed hard and did some interesting things. Roma changed system after the break, they scored on a corner, but I do feel we ended on a high and could’ve won it. We always want to win, but considering our recent form and Roma getting seven victories in a row too, a draw still gives us confidence. We are on the right track.”

uventus legend and Tudor’s former teammate Gigi Buffon was in the DAZN studio, so asked if the Croatian felt happier to finally make his dream come true of being the Bianconeri coach, or more tense at knowing the club has to achieve a top four finish.

“I’ve only been here for 10 days, so it is wonderful, but we have to focus on our work and enjoy it as much as we can too. It can be tough in this job, because you are all about the details and the focus, you don’t have much time to enjoy it. Perhaps from the outside, it looks more enjoyable than it really is.”

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
голот како го постигна Шомурдодов беше пинбал. Има очигледен напредок во играта од 90 минути 75 ги притискавме Рома на Олимпико на нивна половина, на нивен терен, Рома која е тим во најдобра форма во Европа. Тудор по досега прикажаното е далеку од третокласен тренер пособено после овај хаос оставен од Мота.
Па претходниов го избркаа заради нерешени кои не исфрлија од борбата за титула. Сега нерешените со овој ќе не исфрлат и од борбата за ЛШ. Рома можеби беше во добра форма ама немаа ниту еден посериозен меч. Играа се со второлигашки екипи.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.901
Поени од реакции
17.868
Па претходниов го избркаа заради нерешени кои не исфрлија од борбата за титула. Сега нерешените со овој ќе не исфрлат и од борбата за ЛШ. Рома можеби беше во добра форма ама немаа ниту еден посериозен меч. Играа се со второлигашки екипи.
Досега тимот имаше 10 дена со новиот тренер. Напредокот и пристапот е евидентно различен како и атмосферата во тимто (Освен Сузан шо плачи ко некоја тинејџерка во пмс). Ми се допаѓа како досега игра тимот а ова му е прво нерешено на Тудор. На Олимпико прајм Барселона не победи, тежок терен е и реално ова денес е позитивен резултат само се надевам дека ќе продолжат така. Рома е во добра форма можеби играше против треторазредни екипи (не би се согласил пошто во ЛЕ баш исто играа одлично против одлични тимови) но од тие треторазредни екипи сите не победија нас или изгледаа како прајм Баерн против нас.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.233
Ќе ти го ставам постов во букмаркс, и да сме здрави и живи ќе те цитирам во иднина....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
Ќе ти го ставам постов во букмаркс, и да сме здрави и живи ќе те цитирам во иднина....
Блазесити ако ме цитираш ако Јуве влезе во топ 4 и се чувствуваш како победник поради тоа. До пред десет години тоа беше цел на Удинезе, Сампдорија и слични боранија екипи. Дефинитивно не гледаме на тоа какви би требало да се целите на Јуве со исти очи штом за тебе е исполнета цел влез во топ 4.

Последно уредено:

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.233
Блазе си ти ако ме цитираш ако Јуве влезе во топ 4 и се чувствуваш како победник поради тоа. До пред десет години тоа беше цел на Удинезе, Сампдорија и слични боранија екипи. Дефинитивно не гледаме на тоа какви би требало да се целите на Јуве со исти очи штом за тебе е исполнета цел влез во топ 4.
А како си влечеш заклучоци така за мене? И од каде знаеш кога ќе те цитирам? До крајот има уште 8 кола, и Клоп и Липи двата да ни бидат тренери, нема шанса да освоиме титула. 4 то место мое мислење е дека и со Тиаго Мота ќе го фатевме. Мене ми е побитно да гледам кога играчите се трудат максимално на терен и кога имаат дух. Тоа не се прави во 2 утакмици а до некни бевме раштимана банда.

Ти браво, како успеа да му дадеш дијагноза на Тудор за 2 утакмиц свака ти част.

Добро паметам што пишуваше и за Марота на форумов кога го ангажира Јуве, така да инстант резултати нема никаде, а особено во фудбалот....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
А како си влечеш заклучоци така за мене? И од каде знаеш кога ќе те цитирам? До крајот има уште 8 кола, и Клоп и Липи двата да ни бидат тренери, нема шанса да освоиме титула. 4 то место мое мислење е дека и со Тиаго Мота ќе го фатевме. Мене ми е побитно да гледам кога играчите се трудат максимално на терен и кога имаат дух. Тоа не се прави во 2 утакмици а до некни бевме раштимана банда.

Ти браво, како успеа да му дадеш дијагноза на Тудор за 2 утакмиц свака ти част.

Добро паметам што пишуваше и за Марота на форумов кога го ангажира Јуве, така да инстант резултати нема никаде, а особено во фудбалот....
Aкo си мислел Јуве да освои ЛШ на чело со Тудор па после победнички да ме цитираш, одма потпишувам тоа да се случи. Јас после ќе си излижам кај што сум плукал.

Сепак пореално ми е следново сценарио. Јуве како камила низ иглени уши доаѓа до четвртото место и обезбедува ЛШ. Тудор си обезбедува нов договор а управата му дава за цел повторно да ги внесе во ЛШ. Согласно целите на клубот се носат засилувања кои нели, се доволни за борба за четврто место. Јуве полека се претвара во Аталанта, Болоња, Фиорентина и слични екипи кај кои сезоната се прогласува за успешна ако се обезбеди ЛШ.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.901
Поени од реакции
17.868
Aкo си мислел Јуве да освои ЛШ на чело со Тудор па после победнички да ме цитираш, одма потпишувам тоа да се случи. Јас после ќе си излижам кај што сум плукал.

Сепак пореално ми е следново сценарио. Јуве како камила низ иглени уши доаѓа до четвртото место и обезбедува ЛШ. Тудор си обезбедува нов договор а управата му дава за цел повторно да ги внесе во ЛШ. Согласно целите на клубот се носат засилувања кои нели, се доволни за борба за четврто место. Јуве полека се претвара во Аталанта, Болоња, Фиорентина и слични екипи кај кои сезоната се прогласува за успешна ако се обезбеди ЛШ.
Не ви се мешам во дебатата ама неможи Јуве да биди на ранг на Аталанта Болоња и остали кога вложи 200м.

иначе

:pos:

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.233

Брате, да барам твои постови за Марота кога велеше да го протераат од клубов, и што уште не?? Значи немој одма со дефетистички ставови, почекај, не може се да се реши ниту во 7 натпревари а камоли во 2..

Почетоков со Тудор влева надеж, за понатаму ќе видиме. Никој не рече дека Тудор ќе биде Гвардиола, Зидан итн. Чекор по чекор. Ете и Буфон изјави дека многу му се допаѓа пристапот на играчите под Тудор и смета дека ако фатат ЛШ, и доколку има позитивен импакт во филозофијата на пристапот на играчите на Јуве врз играта на Јуве, тогаш заслужува да му се даде шанса и вгодина ама да почекаме и да се надеваме на најдоброто од клубот…

Некни навивачите напишаа банер против Андреа Ањели а вчера имало скандирање против евентуално негово враќање во клубот! Хмм….

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.283
Поени од реакции
18.556
Лош е Влаховиќ, како што се лоши/просечни сите од офанзивната линија (Гонзалес, Копмајмерс, Коло Муани, Јилдиз, Мбангула).

Единствена разлика меѓу овие и Влаховиќ е тоа што само тој има покажано дека знае да игра фудбал, да дава квалитетни голови и да си ја врши работата. Сите други имаат само претпоставен квалитет и придонес, потенцијал или техника.
Дел од овие фудбалери имаат покажано резултати во тимови со многу помал притисок од Јувентус, а дел немаат никаде покажано.

Е сега, дали треба да се исфрлаат тие што имале квалитетни перформанси и сезони, а да се форсираат тие што имаат само претпоставен квалитет и некаков си потенцијал е големо прашање.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.901
Поени од реакции
17.868
Колку и да се хејта Рабио за Коп, Даглас и остала багра (освен турам) беше играчиште и мораше да се задржи.

Kajgana Shop

На врв Bottom