И на почетокот на минатово лето Марота ја имаше баш истава изјава, од збор до збор, само место Алегри името беше Погба.Marotta: ‘Allegri will stay at Juventus’
Juventus general manager Giuseppe Marotta says Max Allegri will stay - “we’re happy with him, and he with us”.
![]()
Marota, 14 April 2016 said
Мое лично мислење во однос на Алегри, е дека многу поголеми се шансите дека ќе си оди после сезонава отколку дека ќе остани. Уште поголема поткрепа на моево мислење ми дава и самиот тој, со неговите „ни небо, ни земја“ изјави, како таа во саботата дека сега не е време за зборување за тоа дали ќе останел тренер на Јуве, итн. Двосмислени одговори, па имам договор до 2018, па Марота излегува со изјава тој е среќен со нас и ние сме среќни со него. За тоа дали е тој среќен сам треба да си кажи, зошто видовме среќата на Погба каде го одведе лани."He is going to be a key element for years to come. He's happy with us, he's grown and he's become a champion, and this is his natural habitat.
Само Верати сакам да дојде бе ако треба и 200 нека дадатТолисо, Верати и Санчез ?
Кога ќе почниме со реални очекувања ?
Marotta like thisLupas pari za Toliso, so Verati se dogovaras da ne go produzi dogovorot i za lesni pari vo zimo go zemame![]()
Реално срамота ќе беше ако не им се продолжеше договорот на овие двајца... најзаслужните за денешниот Јуве што го гледамеAndrea Agnelli has decided to extend the contracts of Beppe Marotta & Fabio Paratici (expires in 2018), they will soon discuss it. [CM]
За платата ќе се договорат, ама за ова во црвеното, не знам.According to Il Tempo, Allegri has requested a new four-year deal worth €5m per season and full authority when it comes to first-team matters.
Ако се мисли на мешање кој да игра кој да не игра, и како би се казнувале ( пошто нели муабет имаше прво се консултирал со овие за казната на Бонучи) тогаш го оправдувам, а ако се мисли на ги сакам тој и тој да ги дојсите, ако не ги си бегам, тогаш не мора продолжувањеAllegri requests improved deal?
Најинтересното во цел текст:
За платата ќе се договорат, ама за ова во црвеното, не знам.
Нешто кое се наведуваше како главна причина поради заминувањето на Конте.