Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.536
Мондонико лајк дис... :kafence:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
#Juve CEO, #Marotta: "Atm, [Mr.] #Allegri is going to be staying with us, 100%. He's happy at Juve & we're happy with him [his work]."

Chiellini: "Tomorrow I'll make tests but I'm pretty fine. It's nothing serious. We will see in the next days if i can recover vs Milan." Sky

Beppe Marotta praises #Torino striker Andrea Belotti but “#Juventus have a super attack which gives us guarantees”

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.972
Marotta: ‘Allegri will stay at Juventus’
Juventus general manager Giuseppe Marotta says Max Allegri will stay - “we’re happy with him, and he with us”.
:vozbud:
И на почетокот на минатово лето Марота ја имаше баш истава изјава, од збор до збор, само место Алегри името беше Погба. :) link

Marota, 14 April 2016 said
"He is going to be a key element for years to come. He's happy with us, he's grown and he's become a champion, and this is his natural habitat.
Мое лично мислење во однос на Алегри, е дека многу поголеми се шансите дека ќе си оди после сезонава отколку дека ќе остани. Уште поголема поткрепа на моево мислење ми дава и самиот тој, со неговите „ни небо, ни земја“ изјави, како таа во саботата дека сега не е време за зборување за тоа дали ќе останел тренер на Јуве, итн. Двосмислени одговори, па имам договор до 2018, па Марота излегува со изјава тој е среќен со нас и ние сме среќни со него. За тоа дали е тој среќен сам треба да си кажи, зошто видовме среќата на Погба каде го одведе лани.

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Толисо, Верати и Санчез ?
Кога ќе почниме со реални очекувања ?

king-makedon

THE KING
Член од
5 декември 2008
Мислења
503
Поени од реакции
262
Само Толисо би дошол во Јуве,за другиве двајца само бајрами на умот си правите.А ако го шутнат Алегри(освен у случај на апокалиптично сценарио каде на Реал,Баерн,Атлетико им паѓаат авионите у Бермудски триаголник и ние освајаме ЛШ у финале со Лестер)нека извршат цело раководство колективно самоубиство.Пошо за мене е еден од топ 5 тренери у свет,а дека ќе успееме да донесеме некој од Симеоне,Анчелоти,Мурињо,Конте на лето мало морген.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Се е то во ред за трансфериве, ама вака целосно сликата кога се гледат а не трансфер за трансфер се гледат дека не се ни реални ни возможни овие нашиве, Јуве за жал овие ни на ФИФА немојт наеднаш да ги донесит...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Lupas pari za Toliso, so Verati se dogovaras da ne go produzi dogovorot i za lesni pari vo zimo go zemame :D
Marotta like this

Реално имаме еден адут што ни е предност во однос на Верати а тоа е симпатиите спрема Јуве, ама ако заигра тешка лова чисто сумњам дека ќе дојде.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Andrea Agnelli has decided to extend the contracts of Beppe Marotta & Fabio Paratici (expires in 2018), they will soon discuss it. [CM]

Pepe was offered to Juventus in January by Real Madrid but Juve rejected him. [El Pais]

Despite assurances from the player himself, it’s reported Giorgio Chiellini will miss #JuventusMilan on Friday[DOUBLEPOST=1488899768][/DOUBLEPOST]Јуве ова лето ќе потроши 80м ко из шале ама ај :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.536
Andrea Agnelli has decided to extend the contracts of Beppe Marotta & Fabio Paratici (expires in 2018), they will soon discuss it. [CM]
Реално срамота ќе беше ако не им се продолжеше договорот на овие двајца... најзаслужните за денешниот Јуве што го гледаме (y)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.972
Allegri requests improved deal?

Најинтересното во цел текст:

According to Il Tempo, Allegri has requested a new four-year deal worth €5m per season and full authority when it comes to first-team matters.
За платата ќе се договорат, ама за ова во црвеното, не знам.

Нешто кое се наведуваше како главна причина поради заминувањето на Конте.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Allegri requests improved deal?

Најинтересното во цел текст:

За платата ќе се договорат, ама за ова во црвеното, не знам.

Нешто кое се наведуваше како главна причина поради заминувањето на Конте.
Ако се мисли на мешање кој да игра кој да не игра, и како би се казнувале ( пошто нели муабет имаше прво се консултирал со овие за казната на Бонучи) тогаш го оправдувам, а ако се мисли на ги сакам тој и тој да ги дојсите, ако не ги си бегам, тогаш не мора продолжување

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
"He’s a great father. His argument with Allegri? I was sorry to see him in the stands, sitting on a stool, because I know how keen he is to play.

"The important thing, as both have said, is that things have returned to normal. Leonardo is very calm.[DOUBLEPOST=1488986523][/DOUBLEPOST]Juve have started the negotiations to extend the contract of Alex Sandro until 2021. The Brazilian left-back could earn €4.5m/yr. [Corsport]

Álvaro Morata: "I always want to win, but beating Napoli will make me even happier because I'm a Juventino."

Berardi remains a summer target for Juventus. [TS]

Allegri could use the 4-3-3 vs Milan. Marchisio, Khedira & Pjanic in the midfield. Dybala, Mandzukic & Higuain in the attack. [TJ]

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom