Кирил и Методиј, браќата Миладиновци и Блаже Конески се превртуваат во гроб секој пат кога ќе го искористиш тоа "прицкаме" во литературна реченица...
Одамна не се ни трудам да пишам литературно на Кајгана, можда 2-3 пати во цела година

. А замисли Петре М. Андреевски ми е дедо јеботе
Каква литературна реченица, Деви пишува на можеби најлошиот дијалект кој го имам видено.
А кога ќе се сетам дека порано мислев оти во Битола се зборува литературно
Битола се кратат отпоќе зборој тука лежи проблемот

. Мене струмичко-кавадаречки ми е најлош дефинитивно. Додуша едно е пишење друго е зборање. Остај тука Битолчаните шо глумат и пишат литературно од
@Rosemberg до
@Џони Вајсмилер не зборат литературно а камоли да пишат само глумат лудила, во живо немојш да ги дешифрираш шо кажват кај мене обратно е

[DOUBLEPOST=1479216975][/DOUBLEPOST]Fabio Paratici was in London for a few days last week. When out to dinner, I asked what the difference was between Conte and Allegri...
Conte, Paratici explained, spoke of football non stop. Before the match, after the match, at coffee, in the hotel. Everywhere!!
Allegri however, opined Paratici, is supremely intelligent. He talks of football for a few minutes then discusses Art, culture, literature.
Paratici: Allegri's mind reaches all areas, he makes a judgement within minutes and follows his course of action.