Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.723
Juventus, currently earning £69.66 million

The Italian champions are one of the few teams competing with the Premier League sides on TV deals. However, they still only get the same as a lower mid-table side in the current deal, and will be blown away by the new contract.

Во предов од наредната сезона Стоук ќе заработува поќе од Јуве со новиот договор во ЕПЛ.[DOUBLEPOST=1423621282][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#SKY -Јуве и #Roma се во контакт со агентот на #Dybala но #PSG е пред нив благодарение на добрите односи со агентот кој е агент и на #Cavani

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Real Madrid could be interested in buying back Alvaro Morata in June for around €30m, according to front page @Gazzetta_it :busi:

Кои крвници се овие Реал, а видат играч шо играт убо и одма залетани, знам дека Мората е "нивни" ама сепак....

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Real Madrid could be interested in buying back Alvaro Morata in June for around €30m, according to front page @Gazzetta_it :busi:

Кои крвници се овие Реал, а видат играч шо играт убо и одма залетани, знам дека Мората е "нивни" ама сепак....
Брат што крвници, која е таа идиотска политика на Марота да стави бај бек клаузула на млад, надежен играч и тоа пази мн јак профит ќе извадиме 10тина милиони, ај да беше 50-60 милиони клаузулата да сфатам некако, ама ова...

Таман ќе се вклопи играчот, ќе си го соберат овие, ко да сме некој feeder club, како што ние Сасуоло на нас, така ние на Реал ебате..

На крај ќе испадне боље уопште да не го купевме.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.547
Зар сумљате во Марота? Кога ќе го земат Реал Мората, одма наредниот ден на позајмица ќе ни го дадат

Заклучок: 10 милиони профит :cool:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Не, него за замена ќе донесе некој од: Москардели, Тавано или Макароне :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ако се сериозни Реал за враќање, единствена надеж да остане е ако самиот играч ги одбие, шо не ми се верува да се деси, но можеби има некој Имобиле карактер:cool:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Да, тоа ни иде во прилог сега за сега, изјавува дека е заљубен во Јуве ислично, али реално шпанец е, и се работи за Реал...незнам дали ќе може да одолее...

А искрено незнам дали има таква моќ да стави вето на трансферот, баш пред некое време се дискутираше тоа тука, мислам дека него не го прашуваат, ако сака Реал да го врати задолжен е да се врати...така барем јас мислам, нека ме поправи некој ако не е така.

A

apidrone

Гостин
Епа Јувентус моментално не е во финансиска состојба да поставува богзнае какви услови. И бај бек клаузулата ја става Реал, не Марота. Не е тоа првпат, истото го направија и со Карвахал и Леверкузен. Едноставно take it or leave it им беше понудата, Јувентус прифати.
Али мое мислење е дека Мората не вреди 30 милиони, ниту пак има комерцијална вредност. Многу поверојатно е ако Реал се реши да купува од Јуве, тоа да биде Видал или Погба.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Juventus, currently earning £69.66 million

The Italian champions are one of the few teams competing with the Premier League sides on TV deals. However, they still only get the same as a lower mid-table side in the current deal, and will be blown away by the new contract.

Во предов од наредната сезона Стоук ќе заработува поќе од Јуве со новиот договор во ЕПЛ.[DOUBLEPOST=1423621282][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#SKY -Јуве и #Roma се во контакт со агентот на #Dybala но #PSG е пред нив благодарение на добрите односи со агентот кој е агент и на #Cavani
Серија А имаше еден од најдобрите договори за тв права. Последниве неколку години можи да опаѓаме. Проблемите на Италијанските клубови беа другите стримови на пари. Стадиони / маркетинг.
Е сега ако и ова е во надолна фаза и како шо викаш Сток ако зема повеќе пари тоа ќе биди хорор.

Незнам кога кје се потпишва следниот договор за тв права во италија. Во последниот се испука и последниот куршум со сплитање на СЕрија А и Б. Во следниот ваљда ќе одат некои топ тимс пакети. Во секој случај многу работа за Андреа.[DOUBLEPOST=1423680687][/DOUBLEPOST]
Епа Јувентус моментално не е во финансиска состојба да поставува богзнае какви услови. И бај бек клаузулата ја става Реал, не Марота. Не е тоа првпат, истото го направија и со Карвахал и Леверкузен. Едноставно take it or leave it им беше понудата, Јувентус прифати.
Али мое мислење е дека Мората не вреди 30 милиони, ниту пак има комерцијална вредност. Многу поверојатно е ако Реал се реши да купува од Јуве, тоа да биде Видал или Погба.
Реално поголем беше ризикот со инвестицијата отколку ќарот. Пази даваме некои 20м за ризик дека нема да се покажи а ќариме 10 ако се покажи. Плус, ако се покажи гарантирано бега ако не се покажи со здравје да си го носиме. Поглуп договор немам видено (за нас).
Кога веќе имаше таков договор пред него. Марота требаше да се коцка со некој од децата во Сасуоло, па и Дибала а не овај.

Инаку кога веќе збораме за Дибала.
- Зампа го платил 12М мислам. Значи солен ќе биди.
- Зампа е зампа.
- Ама и Дибала му прај проблеми и си бара да можи да си оди по некоја понормална цена. ... Мириса на Јуве/Моџи.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.547
Ѕампарини: 'Марота ми се јави и ми рече: Претседателе, доколку го продавате Дибала, Јуве е тука. Подготвени сме да преговараме и сме заинтересирани за него. На тоа му одговорив: Бепе, драго ми е и доколку можам со задоволство би го продал во Јуве. Преферирам Дибала да остане во Италија, но не очекувајте никаков попуст за него.
Или накратко кажано "Итурбе - Втор дел"

Му ги гледам статистикиве на момаков, и во една сезона во Серија А тој има 22 пати настапувано, 11 гола дадено и има направено 6 асистенции.... и Зампа за него бара 40 милиони :facepalm: ОМФГ

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.723
Зар сумљате во Марота? Кога ќе го земат Реал Мората, одма наредниот ден на позајмица ќе ни го дадат

Заклучок: 10 милиони профит :cool:
Реал ќе мора да ги амортизира сите давачки и да ги плати и нив како на пример плата за цела сезона и бонусите, значи не е 30 милиони :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.413
Или накратко кажано "Итурбе - Втор дел"

Му ги гледам статистикиве на момаков, и во една сезона во Серија А тој има 22 пати настапувано, 11 гола дадено и има направено 6 асистенции.... и Зампа за него бара 40 милиони :facepalm: ОМФГ
Не е се во статистика бе, до кога ќе те учам :misticen:

Kajgana Shop

На врв Bottom