Cappie
Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
- Член од
- 29 мај 2008
- Мислења
- 1.914
- Поени од реакции
- 307
Сериозен си со муабетов?како може така бе, да си го продадам најдобриот играч за да инвестирам... бог да чува..
Сериозен си со муабетов?како може така бе, да си го продадам најдобриот играч за да инвестирам... бог да чува..
Брат што крвници, која е таа идиотска политика на Марота да стави бај бек клаузула на млад, надежен играч и тоа пази мн јак профит ќе извадиме 10тина милиони, ај да беше 50-60 милиони клаузулата да сфатам некако, ама ова...Real Madrid could be interested in buying back Alvaro Morata in June for around €30m, according to front page @Gazzetta_it
Кои крвници се овие Реал, а видат играч шо играт убо и одма залетани, знам дека Мората е "нивни" ама сепак....
Серија А имаше еден од најдобрите договори за тв права. Последниве неколку години можи да опаѓаме. Проблемите на Италијанските клубови беа другите стримови на пари. Стадиони / маркетинг.Juventus, currently earning £69.66 million
The Italian champions are one of the few teams competing with the Premier League sides on TV deals. However, they still only get the same as a lower mid-table side in the current deal, and will be blown away by the new contract.
Во предов од наредната сезона Стоук ќе заработува поќе од Јуве со новиот договор во ЕПЛ.[DOUBLEPOST=1423621282][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK @JuveNMKD now
#SKY -Јуве и #Roma се во контакт со агентот на #Dybala но #PSG е пред нив благодарение на добрите односи со агентот кој е агент и на #Cavani
Реално поголем беше ризикот со инвестицијата отколку ќарот. Пази даваме некои 20м за ризик дека нема да се покажи а ќариме 10 ако се покажи. Плус, ако се покажи гарантирано бега ако не се покажи со здравје да си го носиме. Поглуп договор немам видено (за нас).Епа Јувентус моментално не е во финансиска состојба да поставува богзнае какви услови. И бај бек клаузулата ја става Реал, не Марота. Не е тоа првпат, истото го направија и со Карвахал и Леверкузен. Едноставно take it or leave it им беше понудата, Јувентус прифати.
Али мое мислење е дека Мората не вреди 30 милиони, ниту пак има комерцијална вредност. Многу поверојатно е ако Реал се реши да купува од Јуве, тоа да биде Видал или Погба.
Или накратко кажано "Итурбе - Втор дел"Ѕампарини: 'Марота ми се јави и ми рече: Претседателе, доколку го продавате Дибала, Јуве е тука. Подготвени сме да преговараме и сме заинтересирани за него. На тоа му одговорив: Бепе, драго ми е и доколку можам со задоволство би го продал во Јуве. Преферирам Дибала да остане во Италија, но не очекувајте никаков попуст за него.
Реал ќе мора да ги амортизира сите давачки и да ги плати и нив како на пример плата за цела сезона и бонусите, значи не е 30 милиониЗар сумљате во Марота? Кога ќе го земат Реал Мората, одма наредниот ден на позајмица ќе ни го дадат
Заклучок: 10 милиони профит![]()
Не е се во статистика бе, до кога ќе те учамИли накратко кажано "Итурбе - Втор дел"
Му ги гледам статистикиве на момаков, и во една сезона во Серија А тој има 22 пати настапувано, 11 гола дадено и има направено 6 асистенции.... и Зампа за него бара 40 милиониОМФГ