Фан Клуб: Јувентус

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Конте е слаб тренер за ЛШ и е многу тврдоглав во тоа сите ќе се сложиме. Ањели можеа слободно да му дадат отказ ако сакаа да направат нешто повеќе во европа и да земат подобар тренер но не требаше да се разделат во вакви околности и да го назначат Алегри. Жално е Конте да се бори за подобар успех на екипата а управата да биде задоволна со медиокритет. Оставката на Конте е разлика на целите на тренерот и управата и јасно ни кажува во која насока се движи нашиот клуб.

Како велат, тимот што победува не се менува а ние го направивме токму тоа. Да го земеме за пример Арсенал лани го купија Озил годинава Санчез и толку. Тоа требаше да го правиме и ние, Конте ја постави основата за шампионски Јувентус и требаше секое лето само по еден квалитетен играч да се купува и да се надградува тимот. Тоа ќе беше сосем доволно.
Се согласувам за се освен за тоа дека е слаб тренер за ЛШ.

Тоа пиша Маци подоле, неможе да му се суди после само две сезони. Фергусон прв пат има освоено ЛШ после 11-12 сезони ако не се лажам, ете тоа нека биде пример.
Не дека не е тврдоглав, далеку од тоа, и јас многу сум го пцуел за таа негова тврдоглавост, ама само после две сезони да му се пресуди...[DOUBLEPOST=1405538012][/DOUBLEPOST]
Страшно филмче, го препорачувам.
Инаку мислам дека сега кај и да е треба да излезе документарец за Јуве, The Black and White Story, ако добро памтам.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Гледајте на посветлата страна,ќе играме со 4-ка позади :)

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
До некаде НИГЕРОТ одамна ги предвите овие работи како и кико :( како и да е колку и да си скептичен чим веќе му дале доверба од управата еве и од мене benvennutto alla juve
Kade e Nigerot , legenda ..

Sakam edno mislenje od nego za situaticjata .

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Не викам дека не потфрли втората сезона во европа со Јуве али ептен е претерано да се каже дека не го бива во европа после една сезона само,Дортмунг пред да играа финале испаднаа од групи и тоа завршија 4-ти,дали тоа значи дека Клоп не го бива во европа?
Секако дека не, да не се сфатиме погрешно и јас сакав да остани Конте и тој да напредува заедно со екипата како што напредуваше Клоп. Поентата ми беше дека можеа да го избркаат тие.

Малку поведри вести, Видал 50М+Каља 5М+Вучинич 5М=Кавани 60М

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Секако дека не, да не се сфатиме погрешно и јас сакав да остани Конте и тој да напредува заедно со екипата како што напредуваше Клоп. Поентата ми беше дека можеа да го избркаат тие.

почнуваш на нигерот да заличуваш :D

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

Нигерот го имаше Маркисио во секоја трампа, не го заборавај него :icon_mrgr:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Него ми дава оптимизам тоа што Ањели не е Берлускони,во Милан се знаеше кој го има главниот збор за се,и за играчи и за тактики,во таква ситуација тешко е било кој тренер да работи,во Јуве Ањели барем не се меша во работата на тренерот, Алегри е свесен во каква ситуација е Јуве и дека не можат да си дозволат скапи трансфери.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Luca Marchetti, "Morata and Evra will. Possible purchase of a playmaker? Cerci Ibarbo not interested"[DOUBLEPOST=1405538796][/DOUBLEPOST]
Него ми дава оптимизам тоа што Ањели не е Берлускони,во Милан се знаеше кој го има главниот збор за се,и за играчи и за тактики,во таква ситуација тешко е било кој тренер да работи,во Јуве Ањели барем не се меша во работата на тренерот, Алегри е свесен во каква ситуација е Јуве и дека не можат да си дозволат скапи трансфери.
па беше свесен и во милан па како гром од ведро небо му го донесоја ибра[DOUBLEPOST=1405538857][/DOUBLEPOST]
еве како е дочекан Андреа денеска во виново -.-

C

Castiel

Гостин
Алегри не е лош тренер ...ама пичка е во душа...нема храброст и се задоволува со неуспеси...најиритирачко нешто кај него дур беше во милан ми беше кога ќе играа катастрофално лошо он секад излагаше со изјава добро игравме имавме среќа...ама пак до душа со онаков никаков тим успеа колку толку да се спротистави на барса.....Алегри е супер тренер за помали екипи...ама за јуве незнам како ќе се покаже има време...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Кога можеше буфон да има договор за во Милан во 2006 и да пропадне само дека биел дел од Калчополи и тие, кога можи моџи да има исто договор оти да не може и конте?

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Кога можеше буфон да има договор за во Милан во 2006 и да пропадне само дека биел дел од Калчополи и тие, кога можи моџи да има исто договор оти да не може и конте?
да ама ако добро ме држи секавањето конте и капело пред калчополи беа во медумски рат односно не се мирисаа баш баш?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
да ама ако добро ме држи секавањето конте и капело пред калчополи беа во медумски рат односно не се мирисаа баш баш?
Паметам дека со АДП беше така ,а цело препуквање со Конте почна лани во Декември

Kajgana Shop

На врв Bottom