Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Еј дајте видете го Лусио. Некако црвен ми е. ко да зспал в солариум :pos2::pos2::pos2:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.158
Абе баталете го Лусио, кој му е*е матер. На ред ни е мечот со Макаби, па за него и треба да дискутираме.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Очекувам конечно победа...а ако продолжат со иста игра и од нив ќе загубат...

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Видете ги резултативе:

FT Debrecen 3 - 4 Fiorentina
FT Liverpool 1 - 2 Lyon

Champions League - Group F

FT Barcelona 1 - 2 Rubin Kazan
FT Inter Milan 2 - 2 Dynamo Kyiv

Champions League - Group G

FT Rangers 1 - 4 Unirea Urziceni
FT Stuttgart 1 - 3 Sevilla

Champions League - Group H

FT AZ Alkmaar 1 - 1 Arsenal
FT Olympiakos Piraeus 2 - 1 Standard Liege​

Се надевам изненадувањата се потрошија денеска :)

I

InF3cTeD

Гостин
Видете ги резултативе:

FT Liverpool 1 - 2 Lyon

ќути чоек шо ќе беше овоа :vozbud: изгледа големциве се истрошиле викендов...се надевам утре нема да е така

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Видете ги резултативе:

FT Liverpool 1 - 2 Lyon

pa jas ne bi rekol deka se iznenaduvajna za mene dosta ocekuvani rezulati fiorentina ocekuvav deka ke pobedi za liverpoll i lion mislev deka ke e neresen ili ke pobedit lion za barsa samo iznenaduvajne mislam deka e a pak za inter mislev 2 ili nereseno stuttgart and sevila ocekuvan rezultat za rangers so Unirea Urziceni mislam deka denes vo svetot na fudbalot nema favoriti deka site se na isto nivo za az alkmaar so arsenal mojot omilen klub od holandija mislam deka e dobar rezulat za niv i za olypiakos so standard si izleze kako so treba

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Видете ги резултативе:

FT Liverpool 1 - 2 Lyon

Уште еднаш се докажа дека нема фаворити во Лига на Шампиони, ајде утре очекувам минимум 4 комада во мрежата на Макаби, доколку не успееме да победиме, можам само едно да кажам Чиро bye bye.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Уште еднаш се докажа дека нема фаворити во Лига на Шампиони, ајде утре очекувам минимум 4 комада во мрежата на Макаби, доколку не успееме да победиме, можам само едно да кажам Чиро bye bye.
За слабите резултати не можеш да го обвиниш само Чиро. Тука се и играчите кои и не го покажаа она што Чиро го бараше од нив. Чиро е крив само за последниот нерешен резултат против Фиорентина поради погрешните измени што мислам дека директно влијаеше врз епилогот на натпреварот, а за Џенова,Болоња и Палермо мислам дека не може да му се припише целата вина на Чиро (иако и тој е еден од виновниците). Во Торино во моментов не се ни помислува на давање отказ на Чиро, а верувам дека Чиро ќе ја оправда довербата. Факт е дека Чиро го нема искуството на Липи, Фергусон, Хидинк итн, но сметам дека има моќ и знаење да ја преброди оваа не толку успешна серија на натпревари, и дека Јуве конечно ќе почне да победува.

Во ЛШ нема слаба екипа, и затоа треба да се влезе максимално претпазливо и играта на Јуве да се наметне од самиот почеток.

С

сашенко

Гостин
Само да си одиграме ние добро.Тоа е важно.Имало ли немало ли фаворити во ЛШ тоа статистичарите нека си гледаат.Тимот ако изигра добро можеме да побердиме ние секого.Само се надевам дека Чиро ке направи добра формација и дека ке пази тоа малце со измените.Ако игра една формација нека ја игра 90 минути а не да мења 10 минути пред крај.Се надевам Диего ке има повеќе шанси вечер и Сисиоко би требало да може да изигра повеќе од минатиот пат.Така да со среќа.Повредите ни завршија сега конечно можеме да се вратиме на победи.FORZA JUVE.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Само да си одиграме ние добро.Тоа е важно.Имало ли немало ли фаворити во ЛШ тоа статистичарите нека си гледаат.Тимот ако изигра добро можеме да побердиме ние секого.Само се надевам дека Чиро ке направи добра формација и дека ке пази тоа малце со измените.Ако игра една формација нека ја игра 90 минути а не да мења 10 минути пред крај.Се надевам Диего ке има повеќе шанси вечер и Сисиоко би требало да може да изигра повеќе од минатиот пат.Така да со среќа.Повредите ни завршија сега конечно можеме да се вратиме на победи.FORZA JUVE.
Формацијата треба да се менува во зависност од резултатот, но ако е одлична формацијата на почетокот и ако Јуве прв постигне гол, тогаш нема потреба од менување формација. Раниери играше стандард 4-4-2 формација, и кога тимот водеше и кога губеше.

А се поизвесно е тоа дека Чиро против Макаби Хаифа ќе излезе со 4-2-3-1 формација.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.158
Вечерашниот натпревар е од особено значење за нас од причина што со 6 бода од дуелите со Макаби би дошле до врвот на табелата заедно со Баерн (очекувам да земат 4 бода од дуелите со Бордо). Во тој случај би ни бил потребен само бод од гостувањето кај Бордо и не би биле приморани да бркаме победа по секоја цена што би го намалило притисокот врз играчите.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Друже ти имаш некаков проблем изгледа, колку пати човек треба да ти каже да факаш магла од тука, си имаш свој фан клуб пишувај си таму, гледам дека единствена цел ти е да провоцираш, затоа ај гитла сеа.
Незнам што беше провокативно во претходниот мој пост? Само потенцирав дека формацијата на Мурињо со 5 играчи во средината, ги натера многу фанови не само на Јуве туку и на другите италјански тимови да размислуваат на некаква таква формација.

Chill :smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.158
Незнам што беше провокативно во претходниот мој пост? Само потенцирав дека формацијата на Мурињо со 5 играчи во средината, ги натера многу фанови не само на Јуве туку и на другите италјански тимови да размислуваат на некаква таква формација.

Chill :smir:
Таа формација која ја примени Мурињо на мечот со Џенова не е ништо ново во италијанскиот фудбал. Исто така тој ја примени во недостиг на напаѓечи во тимот. Мислам дека тимови како Јувентус и Интер не се во можност често да излезат со еден напаѓач од причина што во својот состав имаат повеќе квалитетни голгетери и би се појавило незадоволство поради константното седење на клупа.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Таа формација која ја примени Мурињо на мечот со Џенова не е ништо ново во италијанскиот фудбал. Исто така тој ја примени во недостиг на напаѓечи во тимот. Мислам дека тимови како Јувентус и Интер не се во можност често да излезат со еден напаѓач од причина што во својот состав имаат повеќе квалитетни голгетери и би се појавило незадоволство поради константното седење на клупа.
Точно дека Мурињо ја примени во недостиг на напаѓачи и не е ништо ново, но на Интер му донесе огромна победа и сите критичари ја пофалија таа стратегија.

Факт е дека имаат доста напагачи но во вакви околности поради повреди или суспензии јасно беше дека добро фукнционира, барем кај Интер.

Според мене многу често ке ја гледаме оваа формација на тимовите од Италија а уште повеке во натпреварите во Европа кога играат против тимови кои играат отворен и напагачки фудбал. Со пет играчи во средината таквата игра на другиот тим се умртвува уште на нивната половина, а со два полушпица се отвара место и да се создаде игра за гол. Додај ги на ова и двата странични бека и имаш една добра формација која добро се трансформира и во одбрана и во напад.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Вечерашниот натпревар е последниот натпревар на Коболи Џиљи како Претседател на Јуве. линк

Уште едно име кое се запиша во листата на можни засилувања на Јувентус на десната бековска позиција е Валон Бехрами. линк

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom