Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Chiellini vo out mesec dena:( Polosha vest vo polosho vreme nemozeshe da se sluci,ne mi se veruva sto se slucuva so povredive ova ne e normalno,ali taka e koga kretenon go stava da igra povreden istoto se sluci i so kamoranezi koga go stavi da igra povreden so palermo i posle pauzirashe podolg period.Ne mi se veruva deka kretenon ne dobi otkaz si redi serija na porazi i upravava nikomu nisto pa do koga vaka bre ejjjjj!!!! Za Cagliari site znaevme deka vo posledno vreme igra vo odlicna forma po se izgleda samo kretenot ne znael i ne usepea da najde protiv igra, isto i protiv Udinese koj beshe vo katastorfalna forma i niv ne gi tepashe, Lazio koj ne dojde ne go tepashe samo nie ne uspeavme ustvari so ne uspeavme,ne se ni obide da napadne a izjavuva po vesnici deka na teren videl dve ekipi so zelba za pobeda izgleda jas i on ne gledame isti,proshla godina koga i da se obidevme da mu se doblizime na inter se isprecuvaa nekoj lugje vo zolto crno i tako dalje ama sezonava sami si ja zeznuvame rabotava kamoranezi koj sto e edinstven kreativec e povreden sto godini pa nemoze sekoe kolo da se nadevame na nekoja magija na Del Piero,pod itno ni fali kreativec vo tim i nov trener zasto so debilov na klupa se ostanuva na igracite,i da ne zaboravam nova uprava zasto pogolemi egejci od ovie ne sum videl istroshija pari na debilni zasiluvanja mesto da kupea eden ili dvajca kvalitetni,i koj e ustvari ranieri da kazuva koj mu odgovaral koj mu se vklopuval vo tim koga on e samo trener on e tuka godina dve i posle cao prijatno, i na Lippi Zidan ne mu se vklopuvashe vo taktika pa najde mesto za nego.I sega ostanuva de se molime debiline od sogragjani da napravat usluga da ze zabotravi ovoj katastrofalen poraz od Cagliari ali tesko za veruvanje zasto oni naogjaat motivi kako i cela ebana Interaska liga samo protiv Juve
Од каде оваа вест?
П.с аааа да 24 фудбал верувајте им
 
G

grande-juve

Гостин
Им честитам на Каљари, стварно изиграа прекрасно и нема што да се забележи..Првиот гол го примивме на среќа, но за наша среќа многу брзо се вративме и до 40 минута успеавме да го свртиме натпреварот во своја корист! 2-1..
Мечот го почнаа, први примија гол, и пресвртот се случи кога влезе во игра Маркизо кој заедно со Сисоко го изиграа мечот најубаво од сите играчи на Јувентус..
Јас стварно не знам зошто Раниери кога ќе се запни во еден играч и само во него упорно..Пример, Занети..Буквално беше како дете кое ги загубило своите родители во Луна Парк, ТОТАЛНО ЗАГУБЕН! Не знаеше кој пат да го фати..Од кога ја излечи повредата како да не е онај Занети кои го гледавме минатата сезона..Требаше Маркизо да го стави од почеток во игра, зошто е многу покреативен од Занети во моментов, и е класа подобар според прикажаната игра..
Мелберг како бек е подобар од Григера во одбрана, но во напад поопасни сме со Григера..Што ќе брани Раниери со Мелберг од првата минута против Каљари поставувајќи го како бек?? Несватлив потег
Многу лоша партија на нашата одбрана..Киелини денес немаше ни К од оној Киелини што ни е познат, а за Легротаље да не зборувам, зошто и тој се изгуби..Три гола да примиш од Каљари... Молинаро имаше една грешка во првото полувреме каде ќе ни ставеа гол по негова вина, ама за среќа не се случи тоа..Амаури, од Нова Година наваму нема постигнато гол, и затоа треба малку да одмори на клупа, да му се даде шанса на Јакинта/Џовинко да го стартуваат натпреварот можеби така подобро ќе биде, и за него, да се освежи малку, и да почне да биде оној стариот од пред Нова Година..Се трудеше денеска, не дека беше многу лош, ама недостигаше гол, така да сметам дека наредниот меч против Катанија на гостински терен треба да го видиме Јакинта во стартниот состав, да му се даде шанса на Винченцо, зошто сметам дека сега е моментот за да се докаже колку вреди!!! Многу ни недостига Каморанези со неговите продори, накревања, асистенции по десната страна, Недвед играше многу слабо одпочеток, неговата игра се крена на одредено ниво кога го даде голот, но сепак, не може да издржи 90 минути на терен!!

Со овој пораз, кога ќе го надоврзам оној од Удинезе во Средата, можам да кажам дека ни се намалени шансите за Скудетото за 70%, единствено можиме да се надеваме дека утре Интер ќе киксни за да се задржиме на овие достижни 6 бода, а ако се зголеми таа на 9 тогаш ќе биде многу тешко за освојување на титулата!!Титула не се добива со победа над Милан 4-2, и со добивање на Дерби мечевите..Титула се освојува со победа над тимови од калибарот на Каљари, Џенова, Катанија, Удинезе, Палермо, Наполи итн!! Се надевам дека среќата ќе не послужи и дека утре Интер ќе киксни против Торино (што е малку веројатно, и тешко да се очекува..Зошто утрешниот меч за нив е како кец на десетка со овој кикс на Јуве, и сигурно со петни жили ќе се борат да се зацврстат на првата позиција), а и Милан дека нема да ги земи сите бодови во дуелот со Лацио!!
За натпреварот го обвинувам Раниери кој имаше некој многу глупи потези, но и потфрлањата на некои од играчите (Киелини, Легротаље итн)..Како и да е...Продолжуваме напред!!

Не се откажувам до последно од Скудетото, но мора да се консолидира тимот..Зошто не очекуваат многу значајни натпревари (гостуваме во Катанија), Сицилија е многу тешко место за сите тимови, така да треба да се фокусираме на тоа..Исто така треба да се спремат јако за во ЛШ со Челзи, така да наше е да се надеваме!!
со се се сложувам и само да ги дополнам грешките на раниери, едната е со киелини кој се виде дека уште не е опоравен од повредата и не требаше раниери да го стави од почеток и уште една грешка со маркиони кој освен првите минути, останатото време раниери го постави да игра на лево крило? и исто како да не играше.
ни трба тренер со напаѓачки менталитет и тоа брзо(хидинк, рајкард . .)
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.619
Поени од реакции
3.376
Официјалната страна на Јуве вика вака:

«Zanetti’s injury does not seem to be encouraging. The player left the pitch suffering from a sharp pain. He will have to undergo other tests but the things seem to be rather complicated. With regards to Chiellini, the defender felt the beginning of a muscle strain and decided to stop rather then force it. However, Giorgio seemed alright after the match even though we have to confirm this».
Занети почувствуал силни болки и затоа го напуштил теренот. Ке оди на дополнителни тестови и најверојатно е сериозно. Киелини почувствувал мало истегнувањео на мускулот меѓутоа не сакал да продолжи и да се форсира. Џорџо најверојатно ке биде добро иако ова треба да се потврди...
 
Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
jas bladav eka ranieri treba da se menja uste pred natprevarot soreal za vo ls, ama togas ne se smeni pa taka nema ni sega, ocigledno e deka biznis planot sto go ima napraveno bordot na direktori ranieri go ispolnuva vo celost pa zatoa do leto ke si sedime i cekame.
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.208
Поени од реакции
8.012
Se otide u k***c. Gledam gore nekoi od vas napisale deka treba da se gleda napred sto vo nekoja raka e dobro razmisluvanje, samo sto neznam od kade sega da najdam motivi da gledam napred koga skoro na pola sezona verojatno sme otpisani od trkata za titulata. podobro igravme koga imavme eden kup povredeni igraci otkolku sega koga pocnaa eden po eden da se vrakaat. Stvarno ne znam koj e problemot ama nesto smrdi. A pogovorkata vika deka ribata smrdi od glavata. Nekoja glava mora da padne.
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
За занети имаме адекватна замена моментално. Но работата е повредата на Киелини да не биде посериозна и да се врати пред мечевите со Челзи. Без него одбраната не е тоа што треба да биде.
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.208
Поени од реакции
8.012
Koga Juve gi dobi Chelsea vo CL igrase vo dobra forma dodeka na Chelsea ne mu odese bas najdobro. Od togas se smenija rabotite i Chelsea poleka ja naogja svojata forma dodeka Juve tone se podlaboko ( ne mislam na tabelata tuku na formata) taka da ke bide pekolno tesko da se eliminira Chelsea.
 

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Да се надеваме дека е добар Киелини и дека не е нешто сериозно. Ке почекаме за соопштение од официјалната страна на клубот.
 
Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Раниери е крив за последниот пораз но најмалце од сите други. За него се имам изјаснето одамна, првиот мој пост беше да се смени и да се бара друг тренер но за со Каљари најмалце е крив од сите.
1. Мораше да направи 2 измени (принудни) поради повреди.
2. Повреден е Каморанези кој е единствен кој може да направи шанса за гол.
3. Недвед е катастрофа, освен голот ништо друго не направи, сите центаршутеви беа блокирани.
4. Дел Пиеро е тушка, врска нема, изгубен скроз, сите дриблинзи шо сакаше да ги направи беа за никаде, изгубена топка.
5. Управава ни е за нигде (најголем виновник за лошите резултати), не донесоја ниеден играч, креативец кој ќе го замени Недвед кој на последниве меча е катастрофа.
Заради ова имаме лоши резултати, и според ова можи да видите дека Раниери е најмалце крив, не можи тој да влези и да игра за катастрофалните Недвед и Дел Пиеро и не можи тој да даде од свој џеб 25 милиони и да го купи Диего.
бдв Молинаро беже најдобар сношти, заедно со Маркизо.
 
Д

Демијан

Гостин
Да се надеваме дека е добар Киелини и дека не е нешто сериозно. Ке почекаме за соопштение од официјалната страна на клубот.

Изгледа дека Киелини ќе паузира 30 дена,а Занети 45.Да се надеваме дека Киелини ќе паузира помалце,зашто ако го нема со Челзи лошо ни се пишува....
 

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Добро е тоа што Интер не успеа да го совлада Торино и да оди на +9,сепак Торино имаше многу среќа но тоа оди во наш прилог...Само вечер Милан да не победи оти ќе паднеме на 3-то место... 7 бодa се достижни. FORZA JUVE
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.643
Поени од реакции
5.318
Трансфер рокот завршува вечерва, и што бидна бидна:toe:
Да речам во прилог ни одеше нерешениот резултат на комшиите со Интер, 7 бода не се недостижни, и остануваме со шанса за титулата..Да се надеваме дека во прилог ќе ни оди и вечерашниот резултат меѓу Лацио и Милан така да не е ништо завршено..Интер прокоцкаа сериозна шанса да се одлепат на првата позиција, но не ја искористи за наша среќа..Така да сега треба да се консолидира тимот и да се обиде Јуве да не кикснува како што киксна вчера и против Удинезе..Да го победевме Удинезе и Каљари сега ќе бевме на 1 бод зад Интер, но има уште една полусезона и кога можеа тие за 2 кола да ни избегаат 4 бода, така и ние можеме, бидејќи има уште многу да се игра..Се надевам дека вечер ќе бидеме повторно на втората позиција, зошто и Лацио се во криза а Лацио од друга страна не квалитетен состав и нема да може лесно така Милан да рачуна на победник на дуелот..Денеска имаше интересни резултати во Италијанско, победи забележаа само Џенова,Аталанта и Лече..Така да остануваме во игра..За Скудетото да го освоиме треба да заборавиме на пораз до крајот на Првенството, победа во меѓусебниот дуел..Верувам дека Јуве тоа го можи, и минатава недела ќе се заборави како лош сон!!
 

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
imame uste sansi za scudetoto.samo so na kraj pak ke izleze deka ako ne osvoime titulata ke ja zagubime vo tie mecevi so gi racunema za "sigurni" so "malite" ekipi.zaso sum siguren deka so site jaki(roma,milan,inter,lazio) ke pobedime.samo ne znam zaso so ovie drugive ekipi vaka slabo na kraj.dali im nedostasuva motivacija ne znam.i krivo mi e so so niedna intervencija vcera buffon primi 3 gola:toe::toe:

p.c. Kiko toa so go iam prijaveno e trgnato.a ne se odnesuvase na Chombe United tuku na toj Darko Josifoski imase izedeno gomna neso na moite postovi da znaes.pozz
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom